icon

Dobrovoľné nemocenské poistenie po novom

jankaferancova
26. sep 2012

Maminky alebo budúce maminky,prosím o radu.Ja mám z tých všetkých noviniek v hlave poriadny mix.Po novom roku chceme zapracovať na druhom dieťati a samozrejme chcela by som si prilepšiť k tej "almužne" čo od štátu dostávame platením si DNP,teraz to je tak,že si musíme platiť balík 3 poistení.Moja otázka znie,koľko mesačne musím odvádzať soc.poisťovni,aby som dostala aspoň tých 800 eur?Myslím,že sa to nejako počíta...Ďakujem krásne 😉

janfo
26. jún 2014

Ahoj - normálne som z tohto na nervy čo čítam, som poistená z práce aj dobrovoľne od 09/2012 - plánujeme 2 dieťa, len sa nám nejako nedarí. Tak teraz si mám ak som dobre pochopila odhlášku z nemocenského poistenia. To je svinstvo a doplatia na to obyčajný ľudia...

alexandra09
26. jún 2014

ahojte. od 12.2.2014 do 25.6.2014 som si platila dobrovolne nemocenske, dochodkove a poistenie v nezamestnanosti z minimalneho vymeriavacieho zakladu. od 26.6.2014 som zacala platit z maximalneho Vz dobrovolne nemocenske poistenie, dochodkove poistenie ale na poistenie v nezamestnanosti som sa neprihlasila. dostanem max matersku aj v takomto pripade ak neplatim PVN?

oylla
26. jún 2014

Ahojte, spytam sa asi uplnu hlupost - staci prist na socialku, vypytat si tlacivo na podanie prihlasky na dobrovolne poistenie ??? funguje to tak?

Pýtam sa preto - lebo som bola na socialke sa spytať na DNP (kvôli materskej, este tehotna nie som) a žienky pracujúce za okienkom na socialke asi nevedia podať normalne info k tejto teme. Povedali mi: ,, Hmmm no my nevieme čo si s tym, chcete sa pripoistit? noo ale nevieme ako ! "
Takže chcem sa pripoistit kvoli lepsiej materskej a neviem ako. alebo to nevedia tie žienky ?? hmm.. Dakujem za odpoved 🙂

lenuss87
26. jún 2014

Ahojte baby, chcem vas poprosit o radu, vobec v tom nemam prehlad...momentalne som v 5tt,predpokladany termin mam na februar...som zamestnana, podmienku 270 dni nemoc.poistenia budem splnat v septembri...nemam ziadne pripoistenie, kedze babatko sme neplanovali...mam este nejaku moznost zvysit si matersku? Napr. Tym DNP? Bola by som vdacna za kazdu radu...

zalka
26. jún 2014

@oylla pozri stránku http://www.socpoist.sk/2149-menu/55449s sekcia formuláre , tam nájdeš RFLO na prihlášku na DNP .. vypíš, vytlač a odnes na SP. A nepýtaj sa tých tiet.

zalka
26. jún 2014

@lenuss87 nie lebo už z DNP nezískaš 270 dní poistenia ..
kedže tehu trvá cca 280 dní a ty máš už cca 35 dní z tehu za sebou ...

cathy23
26. jún 2014

@zalka mozem sa aj ja opytat? citam, ze od 1.7.2014 sa chystaju nejake zmeny v DNP. Uz je asi aj tak neskoro, ale ja som momentalne doma s 1,8 mesacnou dcerkou, v buducnosti, teda do tych jej 3 rokov by sme chceli druhe, uz sa asi neoplati dobrovolne sa pripoistit, ci ano? Dufam, ze sa nebudem opakovat s otazkou ak ano, tak sa ospravedlnujem, no je tu toho strasne moc.. DAKUJEM.

denkaajejdeti
27. jún 2014

@zalka Ahoj, myslím, že postupne odstrihnú všetky možnosti...skôr sa obávam, aby bolo aspoň na starobné dôchodky v horizonte 10 rokov, lebo sociálna poisťovňa klepe z posledného a z pohľadu na demograf.štatistiky mi naskakuje husia koža 😉. Kde nič nie je, ani čert neberie..... 😀
Denisa

zalka
27. jún 2014

@cathy23 si zamestnaná?
@denkaajejdeti s tým súhlasím, je to strašné ... 😢 ☹

roberta31
27. jún 2014

Volala som do poistovne.Pocas RD je prerusene povinne poistenie,takže možme ostat nadalej poistene z DNP až do nastupu do zamestnania,popripade materskej.

anjelik87
27. jún 2014

@zalka ja som ten isty pripad ako @cathy23 a nie som zamestnana. Ma to nejaky vyznam sa teraz poistit? Dakujem

zalka
27. jún 2014

@anjelik87 stačí neskôr ak si nezamestnaná ...

zonjushe
27. jún 2014

@roberta31 a ak pocas RD zena nastupi na MD, nezrusi sa jej obnovenim poistenia DNP a tym padom aj narok?

roberta31
27. jún 2014

@zonjushe ano zrusi sa jej nastupom na MD,ale narok mat bude.Len nesmie porodit v den terminu,a neskor

cathy23
27. jún 2014

@zalka bola som zamestnana cca od r.2006, dobrovolne som poistena nikdy nebola, na matersku dovolenku som sla cca v septembri 2012, teraz som na rodicovskej dovolenke a z nej by som chcela ist nasledne opat na matersku dovolenku do 3 rokov prveho dietatka, s tym, ze by som sa uz pripoistila...viem, ze poistne by bolo vysoke, ale...

zalka
27. jún 2014

@cathy23 ... tak potom sa pripoistiť treba ak plánuješ otehotnieť do 270 dní od prihlásenia na DNP

cathy23
27. jún 2014

@zalka dakujem velmi pekne, a vies mi aj povedat kolko by clovek musel platit, aby dostal max. alebo min.?

zalka
28. jún 2014

@cathy23 MD môžeš dostať z max. VZ 1207,50 eur a platí sa 33,15% resp. 35,15% z VZ
min. MD je z DNP je z VZ 402,50 e .

cathy23
28. jún 2014

@zalka dakujem si zlata, ze takto slovne pomahas...no musime si to premysliet...

zalka
29. jún 2014

@cathy23 rado sa stalo

oylla
29. jún 2014

@zalka ďakujem 🙂
RLFO mám vytlačený, idem ho vypísať. Bola som na soc.poisť. v piatok a pani za okienkom bola na moje počudovanie milá - v pondelok (zajtra) mám vyplneny formulár doniesť . Tak dúfam, že aj zajtra bude milá pani za okienkom mať fajn náladu 😉

livikiri
29. jún 2014

Ahojte 🙂
mohla by som poprosiť o vysvetlenie?
1. Ako si vypočítam Vymeriavací základ?
2. Ked vyplnate tlacivo RLFO - potrebujete to aj zamestavatelovi dat vyplnit?? nerozumiem tomu
3. Čo ak ma v priebehu 270 dni ako platim DNP zamestnávateľ vyhodí ??

ďakujem Vám.

zalka
29. jún 2014

@oylla rado sa stalo

oylla
29. jún 2014

Dobrý večer @zalka , môžem si ako Vymeriavací Základ určiť sumu napr. 450 e ??? (vyplňujem to tlačivo tak uvažujem o vyššej sume ako je min 402,5 e ) dik moc 🙂

zalka
29. jún 2014

@oylla áno hocijakú sumu z rozpätia 402,50e až 1027,50e

oylla
29. jún 2014

@zalka ešte raz veľká veľkáá vďaka.

zalka
29. jún 2014

@oylla rado sa stalo

lubkasungirl
30. jún 2014

@zalka bacha 1207,5e je strop