Dobrovoľné odhlásenie z úradu prácu a zdravotné poistenie
Viem ze pokial by ma vyradili z uradu prace pre nespolupracu tak by som si musela hradit zdravotne poistenie, v sucastnosti je to 55.02 eur mesacne.
Lenze...... niekde v diskusiach na internete som citala ze pokial by som sa sama nechala dobrovolne vyradit z uradu prace tak potom by zdravotne poistenie za mna hradil stat... Vraj sa v zdravotnej poistovni uvedie dovod vyradenia z uradu prace "ine", cize nie pre nespolupracu...
Neviete babenky ci to stale plati? Alebo platilo len niekedy v minulosti?... Dakujem!
@marcelatje asi má prachatého priateľa,ktorý ju trošku zasponzoruje 😀 😀 😀 len otázne dokedy
@slavka034 hmmmmm, frajerka doma, poberá dávky v hm. núdzi, prácu odmieta, očividne zodpovedná, myslí dopredu ...... ale zasa možno je pekná 😉
@marcelatje 😀 😀 😀 😀 no ale čo z peknej misky,keď je prázdna? 😀 😀
...super, takze prihlasit sa, poziadat o davku, odhlasit sa, nic nerobit, poberat davky, stat plati poistenie a ja ako podnikatel sa mozem posrat, aby som zarobila na odvody statu, ktorí dotuje tých, co sedia doma na riti a premyslaju, ako vyzmykat zo statu co najviac a za nic......diiiky Brona
@slavka034 😀 😀 😀 😀 😀 ale no, veď nebuď zlá 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@marcelatje jaa??? 😀 😀 😀 ja by som takým darmožráčom a vyciciavačom štátu dala do ruky krompáče a lopaty a hajde stavať diaľnice.. 😀 😀 vieš koľko by štát ušetril? 😅 😅 😅
Strasne vela ludi ktori su dobrovolne nezamestnani ziju a pracuju v zahranici a tam zarobia mozno aj 2000e....podla teba by oni tiez nemali plalti ZP?....je to nefer, nemyslis?
@alica26sk
a opat sa ta pytam...o co ti vlastne ide? dookola to iste, radi a odpoveda ti tu kopa zien a ty si melies svoje. namiesto zbytocne zabiteho casu tu na diskusiach si zdvihni rit a chod sa priamo opytat na UP tej pani, co sa chodis ku nej evidovat a mas to z pravej ruky. ved ona by ta aj vyradila ked ti o to ide, takze ona presne vie co robit. urcite taketo pripady uz mala ked tam robi. alebo jej zavolaj a opytaj sa jej. jej cislo musis mat na karticke kde ti pise terminy na objednavanie a je to hned na prednej strane dole v takom obdlzniku. 🙂
inak som nepocula este zeby bola moznost sa odevidovat a aj tak nadalej brat davky socialne a to som robila na UP vela rokov. no mozno sa to zmenilo. no nezda sa mi to. proste stat ti neda nic zadarmo. ked ti da davku, musis sa podla mna chodit pravidelne hlasit. 😕 😕 😕
takze chod sa priamo tam opytat,tu na diskusiach ti nikto nenapise ako to naozaj je. tu vsetky zeny iba tapaju, uvazuju,myslia si to. ale nie je to presna informacia, iba ze by sa tu nahodou nasla zena co TERAZ robi na UP a ona by ti to povedala,napisala.
ja nikdy nechapem baby, co pridu na diskusie a zadaju temu tykajucu sa konkretneho problemu, ktory vie s urcitostou povedat iba kompetentny ,miesto toho aby zdvihli telefon, alebo sa osobne isli opytat tej osoby. napr. tato tema je toho prikladom,alebo je vela tem ohladne lekara, kde sa pytaju...moja Dr.mi predpisala to, hento, ako to mam uzivat, neuskodi mi to ked beriem aj iny liek, alebo dieta mi dostalo to hento, co to moze byt,mam sa bat? dieta sa mi z lieku vyhadzalo, co teraz, dieta mi po uziti lieku predpisaneho DR. zacalo , po ockovani mi dieta na druhy den. dostalo teploty, doteraz place.....atd, atd.....ved preboha nech sa opytaju toho Dr. a hotovo.
alebo mnozstvo otazok na UP, rozne institucie- nie je jednoduchsie a rychlejsie sa opytat priamo tam? vela casu to nezaberie a mate pokoj. nie tu filozofovat a diskutovat tyzden a vysledok je nulovy. 😨 😒
@alica26sk
alebo ti este poradim.......pokial je to naozaj pravda ze ked sa das dobrovolne vyradit z UP stat ti bude aj napriek tomu posielat soc. davku kazdy mesiac 60€ co pises ze poberas, tak sa daj vyradit a tych 60€ pouzi na zdrav.poistenie a mas to v suchu.a este ti 5€ zvysi na kavu.
myslim si, ze bez tych 60€ sa mesacne zaobides. nepis mi, ze si z nich kralovsky zila. ci ich mas ci nie ti moze byt jedno,nie?
proste ked si leniva sa chodit 1x za 2-3 mesiace hlasit,co je naozaj smiesne a nic to nie je /rozdiel by bol ako niekedy sa chodilo kazdy tyzden,to bol horor ti poviem/ tak kvoli vlastnemu pohodliu musis nieco obetovat, nie? a ta obeta u teba bude 60€. aj ked to z mojho pohladu je nezmyselne. 😒
ja asi chapem o co ti ide...niekde si sa docitala, dopocula ze ak sa dobrovolne das vyradit z UP, tak stat takisto bude za teba odvadzat 55€ do zdr.poistovne ako keby si bola evidovana a pritom ti ostane aj 60€ davka v hmotnej nudzi. a teraz chces zistit ci je to tak. ale nechapem preco tuto vetu nepolozis pracovnicke na UP ku ktorej tie 4 mesiace chodis a za minutu mas presnu odpoved a mas pokoj ako to tu rozoberat co a ako a este si vypocut neprijemne narazky, miestami az krute na tvoju osobu. ved vies, ludia su hnusni a musis s tym pocitat. aj tu niektore zeny uz maju nemiestne poznamky a pritom ta nepoznaju, nevedia co presne mas, aky problem mozno mas doma a hadzu ta uz do jedneho vreca s nasimi neprisposobivymi obcanmi. tiez sa mi tato diskusia nezda, no tak tvrde a posmesne slova na tvoju adresu si nedovolim napisat, nakolko ta vobec nepoznam. a tomuto si sa mohla vyhnut. 😉
preto ti radim-informuj sa priamo na mieste.
@monika_k ludia dobrovolne nezamestnany na slovensku a pracujuci v zahranici si platia bud zdravotne poistenie v zahranici pokial nepracuju na cierno a pokial pracuju na cierno tak sito platia, ....takze mas pravdu kam by to uz len doslo keby za vsetkych musel platit stat poistne, to by sa uz ozaj neoplatilo nikomu robit
ja vam poviem jedno dievcata....som rada ze na takych darmozracov ako je tu dotycna slecna neplatim dane......lebo v jej veku by som sa hanbila co len pomysliet na to ze budem vyciciavat stat ked je dost takych co to potrebuju omnoho viac ako ja......
@slavka034 @sense @aduskatt Baby, zabudli ste na dôchodok 🙂 Koľko rokov a v akej výške 😀 😀 😀 ked nechce vziať podradnú prácu
@andrejuliak výhra je tvoj príjem a do zdravotnej poisťovne sa odvádza zo všetkých príjmov, čiže tak .. ak máš s tým problém, tak si zdravotné poistenie uved v daňovom priznaní a takto sa ti vráti ako suma na daniach či ako sa to volá .. schválne píšem neurčito, nech mi potom nechodia IP s otázkami ako na to .. zistite si na daňovom
@andrejuliak no nie vsade vo svete je to dobrovolne....a tam kde to dobrovolne je tak pokial sa ti neico stane a potrebujes osetrenies tak si to sam pekne zacvakas vid USA a ine staty....
@sense JE TO DOBROVOLNE VŠADE VO SVETE,LEN V POSTKOMUNISTICKÝCH KRAJINÁCH NIEKTORÝCH SA PLATÍ POVINNE VÝPALNE POD HROZBOU EXEKUCIE...www.sme.sk\AKO FUNGUJE ZDRAVOTNE POISTENIE V USA A ZÁPADNEJ EUROPE\....TAK,ŽE PEKNE PRISPIEVAJTE PENTE.....
@andrejuliak napr. vo svajciarsku ako domaci musis byt poisteny a ako cudzinec detto do troch mesiacov od prichodu do krajiny a pri ziadosti o povoleni, v amerike nemusis, ale ked ochories tak zadlzis este celu svoju rodinu....
@sense AKO DOBROVOLNE NEZAMESTNANÝ NEMUSÍŠ,NEPÍŠ NEZMYSLY A TO PLUS UŽ NIE POD HROZBOU POKUTY A EXEKUCIE AKO NA SLOVAČI..VID...www.sme.sk\AKO FUNGUJE ZDRAVOTNE POISTENIE V USA A ZÁPADNEJ EUROPE\TAK,ŽE TAK
ahoj ja si tiež platím sama - dobrovolne nezamestnantá🙂)
@andrejuliak jaaaj nieco ine moze byt pisane v novinach, a hlavne v tych slovenskych a nieco ine vedia ti co si to odziju na vlastnej kozi, ale tvoju pravdu ti neberiem, citaj dalej a ver tomu co popisu slovenske denniky len preto aby este viac rozculovali slovac.....ti co si mimo SR ziju vedia presne ako to tam chodi....
@zuzlicek44 LEBO ŽIJEŠ NA SLOVENSKU ,TAK MUSÍŠ INÁČ TI HROZIA POKUTY A EXEKUCIE-VITAJ NA SLOVENSKU.. 🙂
@andrejuliak jasne vsetcia pisu nezmysli len ty pises pravdu,,...poviem ti jedno ani neviem co to penta je, a je mi to aj jedno ako aj tvoj nazor pekny den...
@andrejuliak ked ludom chybaju argumenty tak urazaju druhych ale mna niekto ako ty neurazi....pekny den....
@andrejuliak čo takto nepísať veľkými písmenami...máš to aj v pravidlách MK
@andrejuliak a btw. @lili_mia ma pravdu...uveď si to v DP

Ešte by ma zaujímalo že keď odmietaš "podradnú" prácu ako celý mesiac vyžiješ zo 60,- EUR? Teda ak by naozaj platilo že nemusíš platiť zdravotné 😕 😕 😕 😕 😕 Veď je lepšie mať 300,- EUR ako 60,- či to len ja zle počítam? 😕 😕 😕