icon

Dokladovanie hypotéky v Prima banke

ladiss
29. sep 2025

Dobrý deň, prosím Vás o radu. Ak vezmeme v prima banke hypotéku na rekonštrukciu, vyžaduje banka zdokladovať na čo boli peniaze použité ?
Ďakujem za pomoc.

popcorn2myska
29. sep 2025

@ladiss hypotéka sa VŽDY zdokladováva-všade..Ak si vezmeš spotrebný úver,ten sa zdokladovať nemusí.Záleží na čo to chceš.

petamich
29. sep 2025

Ano samozrejme, ak si teda vezmes klasicku ucelovu hypoteku. Ak bezucelovu americku, tam sa nedokladuje, ci taku Prima ponuka netusim.

misanthropicdann
30. sep 2025

@ladiss zalezi ako znela ponúka.
Po kúpe bytu (na hypotéku) mi banka ponúkla úver 18k€ na rekonštrukciu daného bytu. Avšak nechcú dokladovať využitie, a môžem si za ne kľudne kúpiť auto.

Ale to bol úver na rekonštrukciu. Ak by si si zobrala hypotéku na rekonštrukciu tak to budú vyžadovať a mysli na to ze take ze si kúpiš veci a sama zrekonštruujes môže byť problém aby ti to uznali. Už dávno nestačia bločky, mala by to byt firma ktorá ti vystaví faktúru.
Pretože ľudia minuli peniaze inde a iba pozbierali bločky z hornbach atď.

thomiques
30. sep 2025

V Prima banke sa rekonštrukcia dokladuje vždy!

Su banky kde je možné zobrať americku hypotéku, alebo správne povedane bezúčelovu hypotéku, alebo % časť.

Dokonca je banka ktorá Vam pri refinancovani vie dať až 150.000€ bez účelu ak to hodnota nehnuteľnosti dovoluje alebo Váš prijem a nedokladuje sa nič.

Ja si sám teraz sebe takto vybavujem.
Viem s tým pomocť ak treba.

thomiques
30. sep 2025

@ladiss odpoveď vyššie.

tanymarmier
30. sep 2025

@ladiss ahoj napísala som ti spravu

ladiss
autor
30. sep 2025

Ďakujem Vám všetkým veľmi pekne za pomoc, uistili ste ma v tom čo som si myslela, aj napriek tomu ze pani v banke sa ma snažila presvedčiť ze staci akurat cestne prehlásiť a žiadne doklady nebude treba.

tanymarmier
30. sep 2025
@ladiss

Ďakujem Vám všetkým veľmi pekne za pomoc, uistili ste ma v tom čo som si myslela, aj napriek tomu ze pani v banke sa ma snažila presvedčiť ze staci akurat cestne prehlásiť a žiadne doklady nebude treba.

@ladiss no však staci len to prehlásenie🙂

zuzanar2
30. sep 2025

Stačí len prehlásenie. Žiadne dokladovanie nemusíš riešiť.

anonym_a6d94f
1. okt 2025
@ladiss

@ladiss my sme brali 22tis. A nemuseli sme dokladovat. Ale podmienky uz fakt nepamatam, asi 3 roky do zadu to bolo. Bolo to akoze na prerabku, ale kupili sme si zato pozemky. Treba sa v banke popytat na podmienky. Ale urcite sme ziadne faktury ani blocky do banky nenosili. 🙂
Ps: nebol to spotrebak, ale hypoteka

thomiques
2. okt 2025

vždy podľa podmienok banky a typu nahodenej žiadosti. Na toto nie je jednoznačná odpoveď, že takto to funguje. Všetko treba konzultovať vždy pred podaním žiadosti do banky. Tak by som túto tému uzavrel 🙂

anonym_54b9d2
7. okt 2025

@ladiss musíš podpísať cestné vyhlásenie, ale bežné klienti kupujú auta 😉