Dokladovanie hypotéky v Prima banke
Dobrý deň, prosím Vás o radu. Ak vezmeme v prima banke hypotéku na rekonštrukciu, vyžaduje banka zdokladovať na čo boli peniaze použité ?
Ďakujem za pomoc.
Ano samozrejme, ak si teda vezmes klasicku ucelovu hypoteku. Ak bezucelovu americku, tam sa nedokladuje, ci taku Prima ponuka netusim.
@ladiss zalezi ako znela ponúka.
Po kúpe bytu (na hypotéku) mi banka ponúkla úver 18k€ na rekonštrukciu daného bytu. Avšak nechcú dokladovať využitie, a môžem si za ne kľudne kúpiť auto.
Ale to bol úver na rekonštrukciu. Ak by si si zobrala hypotéku na rekonštrukciu tak to budú vyžadovať a mysli na to ze take ze si kúpiš veci a sama zrekonštruujes môže byť problém aby ti to uznali. Už dávno nestačia bločky, mala by to byt firma ktorá ti vystaví faktúru.
Pretože ľudia minuli peniaze inde a iba pozbierali bločky z hornbach atď.
V Prima banke sa rekonštrukcia dokladuje vždy!
Su banky kde je možné zobrať americku hypotéku, alebo správne povedane bezúčelovu hypotéku, alebo % časť.
Dokonca je banka ktorá Vam pri refinancovani vie dať až 150.000€ bez účelu ak to hodnota nehnuteľnosti dovoluje alebo Váš prijem a nedokladuje sa nič.
Ja si sám teraz sebe takto vybavujem.
Viem s tým pomocť ak treba.
@ladiss ahoj napísala som ti spravu
Ďakujem Vám všetkým veľmi pekne za pomoc, uistili ste ma v tom čo som si myslela, aj napriek tomu ze pani v banke sa ma snažila presvedčiť ze staci akurat cestne prehlásiť a žiadne doklady nebude treba.
Ďakujem Vám všetkým veľmi pekne za pomoc, uistili ste ma v tom čo som si myslela, aj napriek tomu ze pani v banke sa ma snažila presvedčiť ze staci akurat cestne prehlásiť a žiadne doklady nebude treba.
@ladiss no však staci len to prehlásenie🙂
Stačí len prehlásenie. Žiadne dokladovanie nemusíš riešiť.
@ladiss my sme brali 22tis. A nemuseli sme dokladovat. Ale podmienky uz fakt nepamatam, asi 3 roky do zadu to bolo. Bolo to akoze na prerabku, ale kupili sme si zato pozemky. Treba sa v banke popytat na podmienky. Ale urcite sme ziadne faktury ani blocky do banky nenosili. 🙂
Ps: nebol to spotrebak, ale hypoteka
vždy podľa podmienok banky a typu nahodenej žiadosti. Na toto nie je jednoznačná odpoveď, že takto to funguje. Všetko treba konzultovať vždy pred podaním žiadosti do banky. Tak by som túto tému uzavrel 🙂
@ladiss musíš podpísať cestné vyhlásenie, ale bežné klienti kupujú auta 😉

@ladiss hypotéka sa VŽDY zdokladováva-všade..Ak si vezmeš spotrebný úver,ten sa zdokladovať nemusí.Záleží na čo to chceš.