icon

Doplatenie zdravotného poistenia počas tehotenstva

medovka14
11. jún 2012

Ahojte, prave som zistila, ze som tehotna. Som na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov mladšej dcérky. Chcela by som si.sama dolacat zdravotne poistenie, aby dom mala co najvyssiu matetsku... Je to mozne? Dakujem za rady 🙂

liz_lemon
11. jún 2012

@medovka14 zdravotne poistenie, nema na vysku materskeho nijaky vplyv
zrejme si to mylis s nemocenskym poistenim, ktore sa plati do socialnej poistovne, a to treba platit min. 270 dni, tak si to spocitaj, ci to stihnes do porodu, ak nie, tak to nema vyznam platit

medovka14
autor
11. jún 2012

Hej to som myslela... A neplati ho za mňa stat kym som na predlzenej materskej?lebo ja si chcem doplatiť k tomu minimu co platí za mňa stat,aby som mala vyššiu materskú...

liz_lemon
11. jún 2012

@medovka14 stat nemocenske poistenie neplati za nikoho
ked si na predlzenej rodicovskej (materska predlzena neexistuje), tak stat za teba plati len zdravotne poistenie a dochodkove poistenie

medovka14
autor
11. jún 2012

@liz_lemon jasne, predlzenu rodičovský som myslela, mýli sa mi to.... Ja som na tej predlzenej len tri mesiace, predtým som bola zamestnaná cca 1,5 roka.. v zákone som nasla ze je to 270 dni za posledne 2 roky, čiže by som mala mať nárok, len neviem či tomu správne rozumiem...

liz_lemon
11. jún 2012

@medovka14 no, ak si bola zamestnana, a PP trva, tak by si mala mat narok na materske