icon

Dostali ste už preplatky na daniach?

miskakuc
20. apr 2020

Ahojte, dostala sa ku mne informácia, že niektorý ľudia v mojom okolí už dostali preplatok na dani. Neviem či to je aj pravda. Máte už niekto ?

miskakuc
autor
21. apr 2020

@lienockak vzdavam sa 🤔😥

evittam
21. apr 2020

@miskakuc To je dobré.😉 Len maju cas ako sme napísali. A ak zmenia novelu poslat nemusia. Ako pise
@lienockak

miskakuc
autor
21. apr 2020

@evittam dobre už mam nervy zas... uz ked vznikla tato situacia ... clovek pozera spravy clanky kde ta ubezpeceju ze ked si to stihol je to ok ... potom zas bie potom zas ano a zas nie ako kto sa ma do toho vyznat potom a rozhodnut sa comu ma verit .... poslala mi rano mail ze poslala na ten ucet brala som to za vybavenu vec ....

katkaba1
21. apr 2020

@evittam och, jasné, myslela som potvrdenie o prijme. Ok, preverím pre istotu na DU.

miskakuc
autor
21. apr 2020

@evittam Ďalšia vec ľudia prišli o robotu ... tak ľahko si teraz niečo nové nenájdeš ... a ešte anni toto nechcú vyplatiť 🤣😂🤔🤔🤔

evittam
21. apr 2020

@miskakuc Ale veď vyplatia. Pozri, povinnosť platiť odlozili, prečo by nemali posunúť vyplácanie?! Ci ked musíš platiť je super ze nemusíš ale ked mas dostat tak nech hned? 😉 Proste vyplatia ked bude. Nikto o to nepríde.

katren
21. apr 2020

@miskakuc ja som dostala, ale zuctovanie mi robil zamestnavatel a hned so mzdou prislo vyrovnanie...

evittam
21. apr 2020

@katren Skus pochopiť ze tu riesime uplne nieco ine a to preplatky od DU. To ze si ty dostala od zamestnávateľa co je normalne nikoho nezaujíma. 😉

katren
21. apr 2020

@evittam a skus pochopit aj ty, ze ked ta nieco nezaujima, nevyjadrujes sa a prerolujes dalej 😉

miskakuc
autor
21. apr 2020

@evittam sorry ja som z tých ktorý každy rok platili nemalé peniaze ... kedže som mala 2 práce a nejako tam učtovníčka nechápala že si neuplatňujem nezdaniteľnú časť ...prvý krát maju vrátiť a toto ... mám proste šťastie ...

miskakuc
autor
21. apr 2020

@evittam ja to chápem .... dosť dobre aj to aká je situácia ... nechápem ale prečo to stále menia a načo mi potom pani z daňového napísala že peniaze šli už ...

miskakuc
autor
21. apr 2020

@evittam vieš mohla mi rovno napísať aká je vec a čo je vo veci ...

miskakuc
autor
Autor odpoveď zmazal
miskakuc
autor
21. apr 2020

@evittam mne ide len o to aby sa člo ek vedel zariadiť

evittam
21. apr 2020

@katren Ale mna to zaujíma a slusne som ta upozornila ze neriešime v tejto diskusii preplatky na zaklade RZ od zamestnávateľa nakolko tie s tým ci DU posle preplatky nic nemajú spolocne. t.j.nikoho nezaujima kedy tebe ci inej poslal zamestnavatel preplatok spolu s vyplatou. Je to veľmi jednoduché na pochopenie.
Takže rolovat by si mala ty nakoľko tvoja informacia je ostatným na dve veci.

evittam
21. apr 2020

@miskakuc Ale ja ta chápem len proste pochop ze o peniaze neprídes.

evittam
21. apr 2020

@miskakuc A to musís riešiť s danou pani prečo napisala co napísala...Ved uvidíš.

arcenciell
21. apr 2020

Ja som prave volala na infolinku DU a tam mi pani povedala ze uz sa realne preplatky posielaju....tak ja uz neviem, to cielene ludi odrbavaju alebo ako???
@evittam

evittam
21. apr 2020

@arcenciell A ja to mam odkial vediet?

arcenciell
21. apr 2020

@evittam to nebol utok 😀, len konstatovanie

miskakuc
autor
21. apr 2020

@arcenciell aj mne napísala že už poslali .... existuje aj zákon na zavádzanie 😂

evittam
21. apr 2020

@arcenciell Ved ja to neberiem ako utok.😀😉

arcenciell
21. apr 2020

@evittam a nemalo to ist vam ale

@lienockak

lienockak
21. apr 2020

@arcenciell tak si to riešte s ňou, prečo Vám tak povedala..... ale DÚ za tento stav aj tak nemôžu, sú len vykonávatelia čo sa schváli.... ja tiež celkom nechápem prečo to 2.4.v parlamente zmenili a teraz to menia na pôvodné ako bolo.... A ešte menia jednu vec za druhou, čo platilo včera, už neplatí dnes a z toho sú tieto zmätky. Plne preto chápem aj ľudí, ktorí čakajú na preplatky, tiež mi je ľúto, že peniaze už mohli aj mať a takto sa nedá.

arcenciell
21. apr 2020

@lienockak ale ved ked volam s jednou pracovnickou v TT DU, pak na infolinku a obe mi povedia to iste, to je normalne? A ako to mam riesit? Lebo ak zavadzaju tak to riesit budem! Tu nejde o tie peniaze akotake ale o princip.....

lienockak
21. apr 2020

@arcenciell a čo presne povedala?

evittam
21. apr 2020

@arcenciell Ale veď nemusí hneď zavádzať. Povedala co vie. Odkial ma vedieť co zajtra neschvália ine?

arcenciell
21. apr 2020

@lienockak ze vsetko plati ak sme podali v riadnom termine do 31.3. A ked som sa pytala ci sa uz teda na nic necaka a ci uz sa aj realne posielali nejake preplatky, tak povedala ze ano.
A tu novelu ktoru spominas som tiez nenasla....

arcenciell
21. apr 2020

@evittam tak to ma povedat tak, a nie ze vsetko plati a ze uz sa aj realne peniaze posielaju

evittam
21. apr 2020

@arcenciell Tak sa stazuj na patričných miestach. Btw.do telefónu ti môže povedať čo len chce...