Dve verzus tri deti - dôvody pri rozhodovaní
Chcela by som 3 deti, manžel však chce len dve. Sú tu teda aj zdravotné a finančné dôvody. Nie veľké , ale sú? Ako sa rozhodnúť?
My sme moc neplánovali - nikdy sme sa o tom nebavili a skončili sme pri čísle 4. My sme si to akosi vždy len užívali....
Ja ti poviem len jedno videla som uz pripad kedy muz bol absolutne proti a zena si presadila svoju volu a nkoniec bolo aj tretie - tam ale nemaju finance problem - ale tam kde to bolo naopak - chlap chcel mat este 1-2 a zena nie tam to je uz omnoho tazsie 😄😄😄
@julia1717 prvé dve deti plánované, tretie neplánované. Keď som manželovi oznamovala, že som tehotná, jeho odpoveď bola: kde sa uživia dve, uživia sa aj tri.
Ahoj, no zavisi, podla mna, od tych dovodov najma asi zdravotnych z mojho pohladu. Asi na tom financne nebudete tak zle, ze by ste s 3. babatkom spali pod mostom a nemali mu co do ust dat, predpokladam. Ak su tie zdravotne problemy prekonatelne a citis, ze po 3. babatku tuzis, sla by som do toho 🙂
My sme chceli 2 deticky, aj ich mame. Ale niekedy premyslam, ze keby som bola mladsia, dala by som sa nahovorit este na jedno 😀 Teda, nieze by som bola stara, mam 34 😀 😀 Ale syncek ma 9 mesiacov, cize teraz isto dalsie babo nechcem. Dcerka ma 4 aj 3 mesiace. Medzi nimi som bola 3 mesiace v praci. A chcela by som sa po tych 3 rokoch so syncekom do prace vratit - na dlhsie ako tie 3 mesiace 😀 Ked pojdem do prace, budem mat 36 rokov. Ak by som aspon rok mala robit, tak uz sa moc nebudem asi v 37 - 38 citit na dietatko dalsie - mm o 4 roky viac. Ale ako sa hovori, nikdy nehovor nikdy 😀 Mna brzdi len ten vek.
@julia1717 u nas prve 2 deti prisli ani neviem ako hned po VS...kvoli vaznym zdravotnym problemom som musela v zime vysadit antik...mala som dohodnuty termin na zavedenie telieska, ale prekvapilo nas 3. baby...rozmyslala som fakt vseliako, zvazovala, ci to zvladneme (mm chodi na tyzdnovky), ze co je pre mna/nas naozaj to najdolezitelsie v zivote, co od zivota chcem a cakam...!? vsetky pre a proti...stale som si nechavala zadne dvierka, ze mozno este raz....za niekolko rokov...povedali sme si teda, ze teraz alebo uz neskor nie... 😉 pre nas to bol sok pre oboch, pre mna asi vacsi ako pre mm, syncek este stale tomu nechce verit 😅 😕 je to na vas dvoch... ja osobne by som si to asi nevedela naplanovat 😀
tak ja som plánovala počet kusov detí = 0 a mám 4, zmenila som po čase názor. Nikdy som sa nebála že by som deti neuživila alebo neuživili .
@liebling98 - no veď jasné, že v podstate je to v pohode, ale akosi neviem, či by som sa ja cítila v takom veku na 3. bábo - resp. možno pocitovo áno, aj kondičkou, ale zase ja som trošku "postihnutá" strachom, že by sme už tomu bábu, keď vyrastie, nestíhali mentálne v zmysle, že už by tam bol dosť veľký generačný rozdiel (proste že by som mala takmer o 2 generácie mladšie dieťa... ). Toto je taký môj skrytý strašiak. Plus to, že keď by som sa už dožila náhodou vnúčat, bola by som už že ozaj babka a asi by som moc tým mojim deťom nebola nápomocná... 😀 Ale to sú také tie moje "fantasmagórie" 😀
@katrinka8 úplne chápem, čo myslíš. Mňa mali naši tiež neskoro, môj otec sa nedožil ani mojej maturity, moja mamka zomrela pred pár mesiacmi, posledných 8 rokov bola ona odkázaná na starostlivosť, nieto že by som mohla očakávať jej pomoc. No ja dúfam, že u mňa to bude iné, aj keď najstaršieho som rodila ako 33 ročná, pri najmladšom som mala 38.
My sme tretie dieťa neplánovali, je to náš zázrak prírody, keďže predtým sa nám "klasicky" nedarilo dlhé roky a potrebovali sme pomoc modernej vedy.
Ci dve alebo tri - no najviac mi vrta hlavou ze s tretim sa musi kupit nove auto, velke, na autosedacky. Ci nie? A uz ked teda je nove auto, tak sa tam zmesti aj stvrte dieta 🙂 preto planujem 2 alebo 4 deti :D ako to mate vy s autom, s troma detmi?

Viem, že je to na nás, ale rada by som počula aj názory druhých.