icon

Energopomoc, dve nehnuteľnosti a jeden šek

Včera o 17:13

Ak mam dve nehnutelnosti, obe maju narok na energopomoc a prisiel mi zatial jeden sek, ako z neho zistim, ktorej nehnutelnosti patri?

anonym_ca255b
Včera o 20:47
@anonym_9e13fd

@anonym_ca255b a je mi vas luto, chudacikovia, ze natahujete dlane, ak ste si mohli dovolit viac hypotek 🙂

@anonym_9e13fd 🤣🤣 bavim sa, ako ta zavist s tebou mece 🤣

anonym_9e13fd
Včera o 20:48
@anonym_ca255b

@anonym_9e13fd 🤣🤣 bavim sa, ako ta zavist s tebou mece 🤣

@anonym_ca255b Ty si riadna slepica ....je mi ta luto. natahuj sa :D lebo si na to odkazana...ostatni zanechavame vsetci len dlhy detom ale ty si best OF . Kurna, kde mam piedestál?

sticker
anonym_bebd01
Včera o 20:50

@anonym_9e13fd ved kliiidek, daj si dake dobre vinko a relaxuj, lebo ta z tej zavisti klepne 😄

anonym_9e13fd
Včera o 20:51
@anonym_bebd01

@anonym_9e13fd ved kliiidek, daj si dake dobre vinko a relaxuj, lebo ta z tej zavisti klepne 😄

@anonym_bebd01 nicit si zdravie kvoli tebe a tvojim vyrokom? ee. nalejem si cistej vody.

anonym_bebd01
Včera o 20:54
@anonym_9e13fd

@anonym_bebd01 nicit si zdravie kvoli tebe a tvojim vyrokom? ee. nalejem si cistej vody.

@anonym_9e13fd a akym mojim vyrokom? Ved ja som len napisala, ze je to podla mna dobre vymyslene, ze dostanu pomoc na vsetky byty. Podla mna to chrani najomcov pred dvihanim najomneho, ja sa na to pozeram takto.
Ty sa na to pozeras tak, ze chamtivci s viacerymi bytmi dostanu pomoc.

anonym_701cba
Včera o 20:54
@anonym_9e13fd

@anonym_701cba a kde mas zaruku ze aj tak najomne nedvihne? ....prosim ta.

@anonym_9e13fd záruka je zmluva, každá zmluva má uvedené zvýšenie nájmu v prípade zvýšenia cien energií alebo zvýšenia o infláciu. Nájomcovi to samozrejme musíš preukázať, tak ako ja. Povedal som mu, pozrite, zvýšili cenu za teplo o 30€ tak je potrebné uhrádzať o 30€ viac tak ako sme sa zmluvne dohodli. Nemal problém. Ak mal preplatok, dostal ho vrátený ak nedoplatok, zaplatil. Takto to funguje v normálnom vzťahu prenajímateľ-nájomca.

anonym_9e13fd
Včera o 20:56
@anonym_bebd01

@anonym_9e13fd a akym mojim vyrokom? Ved ja som len napisala, ze je to podla mna dobre vymyslene, ze dostanu pomoc na vsetky byty. Podla mna to chrani najomcov pred dvihanim najomneho, ja sa na to pozeram takto.

@anonym_bebd01 I am so sorry, som si ta switchla s anonym_ca255b

anonym_ca255b
@anonym_9e13fd

@anonym_ca255b Ty si riadna slepica ....je mi ta luto. natahuj sa :D lebo si na to odkazana...ostatni zanechavame vsetci len dlhy detom ale ty si best OF . Kurna, kde mam piedestál?

@anonym_9e13fd to neviem, tak ho pre mna prosim rychlo pohladaj 😘

soraya25

My normálne prenajímame jeden byt a jeden dom. Energie (odberné miesta) sú písané na mňa - som doma s dcérou. Muž ma prijem zo zamestnania. A energopomoc normálne uznali mne ako osobe a počet odberných miest je úplne jedno.

anonym_9e13fd
Včera o 20:57
@anonym_701cba

@anonym_9e13fd záruka je zmluva, každá zmluva má uvedené zvýšenie nájmu v prípade zvýšenia cien energií alebo zvýšenia o infláciu. Nájomcovi to samozrejme musíš preukázať, tak ako ja. Povedal som mu, pozrite, zvýšili cenu za teplo o 30€ tak je potrebné uhrádzať o 30€ viac tak ako sme sa zmluvne dohodli. Nemal problém. Ak mal preplatok, dostal ho vrátený ak nedoplatok, zaplatil. Takto to funguje v normálnom vzťahu prenajímateľ-nájomca.

@anonym_701cba ano, ked je normalny prenajimatel. ale mnohi taki nie su. ja byty neprenajimam, nemam skusenost.

zuzanka.zuzu
Včera o 21:04

máme viac nehnuteľností a energopomoc priznanú na všetky 😁 teším sa tomu lebo teraz nám skončila hypo pomoc, tú sme tiež mali priznanú 😂

anonym_98dbb3
Včera o 22:31
@anonym_9e13fd

@anonym_ca255b ty si zavistliva slepica. ak mas na to, aby si si dovolila taketo moznosti, nie si odkazana na stat. napisala som , ze ak ma niekto 4 byty, tak asi v tom vie dobre chodit a ano, zas musi mat aj dake svoje portfolio. nehnevaj sa, ze som si dovolila napisat, ze je to rozhadzovanie penazi, ano je. ale ak niekto kto vlastni 4 byty, je odkazany na dotacie, prosim. ja mam dva byty a nejdem sa z toho posrat. tu ste dobre nenazrane tak akurat a ohradzovat sa tym, ze si dakto chudacik kupuje tricka za par eur :D je totalne smiesne.

@anonym_9e13fd chodit v tom vedia leda tak politici. Tí ti nevadia? Inak nevie,co tým myslíš. Ako môže niekto prísť k bytom, lebo vie v tom chodiť.

ekira1
Dnes o 05:22
@anonym_autor

@anonym_cf1072 ach ta zavist. Tak aby ta neroztrhlo do rana, tak ti to vysvetlim. Jeden byt mam na hypo, druhy si kupil moj otec po prestahovani k nam za peniaze, ktore ziskal predajom svojej nehnutelnosti. Vzhladom k
tomu, ze je starsi, chcel, aby bol byt na mne, on tam ma dozivotne pravo. Este stale zavidis sek, ktory chcem odovzdat otcovi??

@anonym_autor šek na teplo má prísť najstaršiemu členovi domácnosti. Tak zrejme príde na meno otca, keď tam má trvalý pobyt.

ekira1
Dnes o 05:26
@michal711

Ľudia vidia iba to že mám 4 byty ale nevidia to čo človek preto musel obetovať. Že som nebol pri mori že jazdím v 12 ročnom aute, že si kupujem tričká za pár eur. Nič nieje len tak.

@michal711 skôr je prekvapenie, že príjmovo ti to vyšlo plat + prenájom z troch bytov.. to už adresnejšia bola pomoc za covidu, kde podporu štátu dostal len ten, čo platil dane, z čiernych príjmov štát nepomáhal, prečo by mal. Dávať do spoločnej kasy nie, ale brať z nej áno..

anonym_9e13fd
Dnes o 05:49
@anonym_98dbb3

@anonym_9e13fd chodit v tom vedia leda tak politici. Tí ti nevadia? Inak nevie,co tým myslíš. Ako môže niekto prísť k bytom, lebo vie v tom chodiť.

@anonym_98dbb3 ten kto ma 4 byty, vie v tom chodit. to hlupak nie je.

anonym_9e13fd
Dnes o 05:50
@ekira1

@michal711 skôr je prekvapenie, že príjmovo ti to vyšlo plat + prenájom z troch bytov.. to už adresnejšia bola pomoc za covidu, kde podporu štátu dostal len ten, čo platil dane, z čiernych príjmov štát nepomáhal, prečo by mal. Dávať do spoločnej kasy nie, ale brať z nej áno..

@ekira1 tak tak, pre takychto je to lepsie, nemusia dvihat najom, lepsie su udrzia zakaznika, tympadom jemu lepsie prosperuje biznis, chcela by som vidiet, ci si taki aj odzvadzaju pekne dane z prenajmov alebo len tliachaju a maju zmluvy na cierno, takym kto prenajima na cierno, by som ziadnu energo pomoc nedala...nedas, nedostanes

anonym_9e13fd
Dnes o 06:01
@anonym_98dbb3

@anonym_98dbb3 a ano, vadia mi aj politici, samozrejme.

anonym_9e13fd
Dnes o 06:12
@anonym_bebd01

@anonym_bebd01

ano chrani najomcov, ale tympadom to ruku myje prave prenajomnikom, a taki, co maju kopec bytov a natahuju dlane, takym to hra do karat a ver, ze ked budu chciet, vzdy si najdu cesticku, preco zvysit najom, napr. aj teraz uz prestala hypo podpora, tak vzdy sa najde daka vyhovorka, aby dvihli najom..napr novemu zakaznikovi. a moze si najomcia zisit ci prave jeho byt ma energodotaciu, cez adresu napriklad? ved fraktury stale plati pan podnikatel, nie najomca. ak sa najomca nema ako dozvediet, ci prenajimatel dostal energodotaciu, tak im kludne moze pan podnikatel zaklamat a zvysit najomne na zaklade dvihania cien energii, takze bohatsi este bohatšími budu...proste tym chcem povedat, klamat sa da na vsetkom.
..... by som chcela vidiet ci odvadzaju aj pekne dane z prenajmu. ....pani podnikatelia.

princkrason
Dnes o 06:28

nikde v okololitych krajinach nepotrebuju energo pomoc, to len na Slovensku , to a je akoze v poriadku?

natalka13
Dnes o 06:36

Najom ci naklady sa dvihnu vsetkym, energopomoc nieje 100% navysenia.
Nik najomnikov nenuti prenajimat si nehnutelnost.

katulienkax
Dnes o 07:47

ak je PS ferova a iba nekvava do vzduchu, tak energopomoc by mala ist len na nehnutelnost kde je trvaly pobyt, vsetkych 10 investicnych nehnutelnosti by si mali pani podnikatelia, prenajimatelia platit zo svojho alebo najomcom dovolit trvaly pobyt a ti by dostali tu pomoc. aj tie hypo pomoci, kurnik sopa, ja ked som kupovala pred 20 rokmi, urok sme mali 5% a ziadna hypopomoc , podobne aj mamicky sa stale len stazuju a maju 5oo eurove rodicaky, a to nezazili 200 euri pred este 8 rokmi. a tu sa rozdava a rozdava v tomto hnusnom state. Aj otcovia podvadzaju pri materskych, za mojich casov, take este neexistovalo. a potom sa akoze ti bohati, mimo poslancov skladaju na tieto vsetky podvody nasim chudobnym, co si este narobia 3 a viac deti

princkrason
Dnes o 08:19
@katulienkax

ak je PS ferova a iba nekvava do vzduchu, tak energopomoc by mala ist len na nehnutelnost kde je trvaly pobyt, vsetkych 10 investicnych nehnutelnosti by si mali pani podnikatelia, prenajimatelia platit zo svojho alebo najomcom dovolit trvaly pobyt a ti by dostali tu pomoc. aj tie hypo pomoci, kurnik sopa, ja ked som kupovala pred 20 rokmi, urok sme mali 5% a ziadna hypopomoc , podobne aj mamicky sa stale len stazuju a maju 5oo eurove rodicaky, a to nezazili 200 euri pred este 8 rokmi. a tu sa rozdava a rozdava v tomto hnusnom state. Aj otcovia podvadzaju pri materskych, za mojich casov, take este neexistovalo. a potom sa akoze ti bohati, mimo poslancov skladaju na tieto vsetky podvody nasim chudobnym, co si este narobia 3 a viac deti

@katulienkax problem je v tom ze ludia tu energo pomoc beru ako fakt, ale co to je za kravinu ? zachvilu budume dostavat pridelove seky na palivo ci jedlo? a este budeme z toho happy ,

vevesh
Dnes o 08:30
@princkrason

nikde v okololitych krajinach nepotrebuju energo pomoc, to len na Slovensku , to a je akoze v poriadku?

@princkrason v nemecku bola energo pomoc 2022, 2023, ciastocne 2024. Ked sa neumerne zvysili ceny. Viem aj o rakusku. Slovensko kopiruje nemecko uz dlhsie roznymi zakonmi, ale tento zakon je perlicka...😒🙄🙄🙄

anonym_9e13fd
Dnes o 08:31
@vevesh

@princkrason v nemecku bola energo pomoc 2022, 2023, ciastocne 2024. Ked sa neumerne zvysili ceny. Viem aj o rakusku. Slovensko kopiruje nemecko uz dlhsie roznymi zakonmi, ale tento zakon je perlicka...😒🙄🙄🙄

@vevesh Rakusko to uz stoplo. ale mas moznost warmpreisse deckel a bacha, UVADZA SA TAM PRIJEM takze tam si moc bohatsi neskrtnu a je tolen na jedno odberove miesto ...

anonym_9e13fd
Dnes o 08:33
@princkrason

@princkrason je to akj v inych krajinach, ale porovnaj si ceny v rakusku a na svk 🙂 ( a ano samozrejme, ine platy, ale tam platis cestne dane nova dan , auto poistka je omnoho drahsia nez na svk a spol. mozem pokracovat.

anonym_9e13fd
Dnes o 08:34
@natalka13

Najom ci naklady sa dvihnu vsetkym, energopomoc nieje 100% navysenia.
Nik najomnikov nenuti prenajimat si nehnutelnost.

@natalka13 👏 ( ale vies, oni nechcu nechat detom dlhy😂)

vevesh
Dnes o 08:36
@anonym_9e13fd

@vevesh Rakusko to uz stoplo. ale mas moznost warmpreisse deckel a bacha, UVADZA SA TAM PRIJEM takze tam si moc bohatsi neskrtnu a je tolen na jedno odberove miesto ...

@anonym_9e13fd neviem ako to bolo/je v rakusku, v nemecku to bolo viazane na domacnost a % zvysenia energii od spolocnosti. Cize nad urcite % zvysenia dostala domacnost a bolo jedno, kolko ludi v nej byva. A dotacie nesli ludom, ale energetickym spolocnostiam. Ale to zvysenie energie bolo dost markantne. Napriklad z rocneho odberu 1200€ na 2600€.

anonym_9e13fd
Dnes o 08:38
@vevesh

@anonym_9e13fd neviem ako to bolo/je v rakusku, v nemecku to bolo viazane na domacnost a % zvysenia energii od spolocnosti. Cize nad urcite % zvysenia dostala domacnost a bolo jedno, kolko ludi v nej byva. A dotacie nesli ludom, ale energetickym spolocnostiam. Ale to zvysenie energie bolo dost markantne. Napriklad z rocneho odberu 1200€ na 2600€.

@vevesh zijem v rakusku, tak viem. hej podobne aj v rakusku sli ceny energii hrozne hore.

simca06022011
Dnes o 08:44

mala si nechat energie napisane na otca, alebo na najomcov... neviem ako to je s energopomocou, ale my to tak mame, tiez mam otcov dom napisany na mna, ale nebyvam tam, byva tam on, energie ma na seba vedene

simca06022011
Dnes o 09:12

A inak tie co tu rozpravate o zavisti, tato pomoc mala byt urcena pre ludi, ktorym to nevychadza, na nehnutelnosti kde byvaju. Logicky, ak ma niekto na xy bytov, ma mat aj na energie.