icon

Energopomoc, dve nehnuteľnosti a jeden šek

18. jan 2026

Ak mam dve nehnutelnosti, obe maju narok na energopomoc a prisiel mi zatial jeden sek, ako z neho zistim, ktorej nehnutelnosti patri?

anonym_9e13fd
Včera o 10:13
@simca06022011

A inak tie co tu rozpravate o zavisti, tato pomoc mala byt urcena pre ludi, ktorym to nevychadza, na nehnutelnosti kde byvaju. Logicky, ak ma niekto na xy bytov, ma mat aj na energie.

@simca06022011 ale my sme zavistlive. 😨 my sme strasne tupy narod. ozaj. tu su niektori ludia toho prikladom. ani sa necudujem, ze sme v srackach kde sme. ked to tu tuneluju politici a este aj obcania krtkovia ....

vevesh
Včera o 10:16
@simca06022011

A inak tie co tu rozpravate o zavisti, tato pomoc mala byt urcena pre ludi, ktorym to nevychadza, na nehnutelnosti kde byvaju. Logicky, ak ma niekto na xy bytov, ma mat aj na energie.

@simca06022011 lenze ono to vypalilo dost inak. Moj jednorodic s minimalnym dochodkom na pokraji chudoby nema narok, lebo ma na papieri este inu osobu na byte, ktora je uz cez 20 rokov mimo a nemoze ju bez nej odhlasit👌👌👌🤐

michal711
Včera o 10:20
@ekira1

@michal711 skôr je prekvapenie, že príjmovo ti to vyšlo plat + prenájom z troch bytov.. to už adresnejšia bola pomoc za covidu, kde podporu štátu dostal len ten, čo platil dane, z čiernych príjmov štát nepomáhal, prečo by mal. Dávať do spoločnej kasy nie, ale brať z nej áno..

@ekira1 samozrejme že to mám oficiálne nájomné mi chodí na účet takže všetko zadaním tak ako ukladajú zákony.

brontofuz
Včera o 10:27

ked nemas na energie tak predaj byt

simca06022011
Včera o 10:32
@vevesh

@simca06022011 lenze ono to vypalilo dost inak. Moj jednorodic s minimalnym dochodkom na pokraji chudoby nema narok, lebo ma na papieri este inu osobu na byte, ktora je uz cez 20 rokov mimo a nemoze ju bez nej odhlasit👌👌👌🤐

@vevesh moze byt, ja som si ista, ze je tam vela zadrhelov a nespravodlivosti... ako pri vsetkych takychto kravinach
Inak preco nemozu niekoho odhlasit?? bez neho? to pocujem prvy krat

simca06022011
Včera o 10:40
@anonym_9e13fd

@simca06022011 ale my sme zavistlive. 😨 my sme strasne tupy narod. ozaj. tu su niektori ludia toho prikladom. ani sa necudujem, ze sme v srackach kde sme. ked to tu tuneluju politici a este aj obcania krtkovia ....

@anonym_9e13fd Ti co kricia zavidite, by sa nemali ozivat ani ked ide o papalasov, politikov atd, ved nekradnu (na papieri je vsetko legalne... ), tak co? Alebo.. nebudeme sa ozyvat a sup podme si vsetci legalnym sposobom optimalizovat prijmy, fakturky hore dole... :D Jedno to moze byt tak jednoduchej Marii, z hornej dolnej na podpore alebo s minimalkou, ktora dostane dotaciu a nikdy nepodnikala, dane neplatila. Takej moze byt jedno, ked tu niekto dostava zo statneho rozpoctu financie, len tak..

simca06022011
Včera o 10:51
@michal711

Ľudia vidia iba to že mám 4 byty ale nevidia to čo človek preto musel obetovať. Že som nebol pri mori že jazdím v 12 ročnom aute, že si kupujem tričká za pár eur. Nič nieje len tak.

@michal711 pochop, 4 byty su v podsate podnikanie, nezavidime ti, tak ako ja v podnikatelskych nehnutelnostiach platim riadne energie a dane, tak rovnako aj ty mas. Viac sa k tomu nejdem vyjadrovat, urcite to nie je o zavisti. Ale o spravodlivosti.
A mimochodom neviem ako je to mozne, kedze kopirujem :
Energopomoc sa primárne vzťahuje na jednu energetickú domácnosť na jednej adrese trvalého pobytu, ale pri viacerých nehnuteľnostiach je potrebné rozlišovať: ak máte viaceré byty/domy, ale trvalý pobyt máte len na jednom mieste, pomoc sa prizná len na adresu trvalého pobytu; ak však máte trvalý pobyt na viacerých adresách (napr. dva byty, jeden ako rekreačný, druhý ako trvalý), môžete mať nárok na pomoc na každú adresu s trvalým pobytom, ak spĺňate podmienky, avšak pomoc na rekreačnú nehnuteľnosť je obvykle vylúčená. Pre viac info volajte infolinku 02/3300 3300 alebo navštívte www.energopomoc.sk/domov.
Este kludne sa moze stat, ze sa to prehodnoti, takze mna by veru velmi detaily zaujimali, ako niekto dostane dotacie viac krat. Ina vec by bola, keby najomcovia mali TP a energiu na seba pisanu.

vevesh
Včera o 11:12
@simca06022011

@vevesh moze byt, ja som si ista, ze je tam vela zadrhelov a nespravodlivosti... ako pri vsetkych takychto kravinach
Inak preco nemozu niekoho odhlasit?? bez neho? to pocujem prvy krat

@simca06022011 ze sa dany clovek musi dostavit a odovzdat obciansky. Bez toho ho neodhlasia...🤷‍♀️🤷‍♀️

simca06022011
Včera o 11:29
@vevesh

@simca06022011 ze sa dany clovek musi dostavit a odovzdat obciansky. Bez toho ho neodhlasia...🤷‍♀️🤷‍♀️

@vevesh zaujimave, toto som fakt nepocula este, dokonca ani internet: Áno, majiteľ nehnuteľnosti môže požiadať obecný úrad o zrušenie trvalého pobytu inej osobe, ak táto osoba nemá k nehnuteľnosti žiadne užívacie právo (napr. nájomnú zmluvu), a to aj bez prítomnosti dotknutej osoby, pričom stačí písomný návrh
. Tento proces sa týka osôb bez právneho titulu užívania, nie však vlastníkov, spoluvlastníkov, ich manželov or nezaopatrených det
Celý proces prebieha bez súhlasu a bez vedomia osoby, ktorej sa trvalý pobyt ruší. Ako majiteľ konáte samostatne.

Dokonca moj otec rusil sestrin TP, bez nicoho, mama nase TP bez nas.. atd.. ja som si OP sama bola menit potom na policii, predtymj tp v mojej obci si nahlasovat

natalka13
Včera o 11:36
@anonym_9e13fd

@anonym_bebd01

ano chrani najomcov, ale tympadom to ruku myje prave prenajomnikom, a taki, co maju kopec bytov a natahuju dlane, takym to hra do karat a ver, ze ked budu chciet, vzdy si najdu cesticku, preco zvysit najom, napr. aj teraz uz prestala hypo podpora, tak vzdy sa najde daka vyhovorka, aby dvihli najom..napr novemu zakaznikovi. a moze si najomcia zisit ci prave jeho byt ma energodotaciu, cez adresu napriklad? ved fraktury stale plati pan podnikatel, nie najomca. ak sa najomca nema ako dozvediet, ci prenajimatel dostal energodotaciu, tak im kludne moze pan podnikatel zaklamat a zvysit najomne na zaklade dvihania cien energii, takze bohatsi este bohatšími budu...proste tym chcem povedat, klamat sa da na vsetkom.
..... by som chcela vidiet ci odvadzaju aj pekne dane z prenajmu. ....pani podnikatelia.

@anonym_9e13fd hypo podporu predsa nedostane prenajimatel.
a este raz energopomoc 15€ a ceny vyssie o 40€.

anonym_9e13fd
Včera o 11:37
@natalka13

@natalka13 prenajimatel ma hypoteku na byt. preco ju nema dostat prenajimatel ? teda viem ze uz je zrusena. dalsi dovod dvihat najom.

anonym_9e13fd
Včera o 11:38
@natalka13

@natalka13 snad ludia necakali ze navysenie bude 40 euro a 40 euro preplatia? snad nie.

natalka13
Včera o 11:39
@vevesh

@vevesh preco ju nemoze odhlasit? iba ak je spolumajitelom ta osoba.

natalka13
Včera o 11:43
@anonym_9e13fd

@natalka13 prenajimatel ma hypoteku na byt. preco ju nema dostat prenajimatel ? teda viem ze uz je zrusena. dalsi dovod dvihat najom.

@anonym_9e13fd ked ma min.mzdu a tak nizky prenajom ze mu vysla hypopodpora tak je hlupy a lacno prenajina, alebo ho nepriznava.

natalka13
Včera o 11:43
@anonym_9e13fd

@natalka13 snad ludia necakali ze navysenie bude 40 euro a 40 euro preplatia? snad nie.

@anonym_9e13fd ale ano, nejedna sa tu uz cudovala.

anonym_9e13fd
Včera o 11:44
@natalka13

@anonym_9e13fd ale ano, nejedna sa tu uz cudovala.

@natalka13 ufff, potom niet co dodat.

vevesh
Včera o 11:45
@simca06022011

@vevesh zaujimave, toto som fakt nepocula este, dokonca ani internet: Áno, majiteľ nehnuteľnosti môže požiadať obecný úrad o zrušenie trvalého pobytu inej osobe, ak táto osoba nemá k nehnuteľnosti žiadne užívacie právo (napr. nájomnú zmluvu), a to aj bez prítomnosti dotknutej osoby, pričom stačí písomný návrh
. Tento proces sa týka osôb bez právneho titulu užívania, nie však vlastníkov, spoluvlastníkov, ich manželov or nezaopatrených det
Celý proces prebieha bez súhlasu a bez vedomia osoby, ktorej sa trvalý pobyt ruší. Ako majiteľ konáte samostatne.

Dokonca moj otec rusil sestrin TP, bez nicoho, mama nase TP bez nas.. atd.. ja som si OP sama bola menit potom na policii, predtymj tp v mojej obci si nahlasovat

@simca06022011
@natalka13 tiez sme si to mysleli. Neviem, ci kvoli energopomoci ci kvoli comu, ja musim prist na sk a odovzdat obciansky, inak ma mama nemoze odhlasit z pobytu🤷‍♀️🤷‍♀️

vevesh
Včera o 11:46
@natalka13

@vevesh preco ju nemoze odhlasit? iba ak je spolumajitelom ta osoba.

@natalka13 a nie som vobec vlastnik, ani spoluvlastnik bytu🙃

natalka13
Včera o 11:47
@anonym_9e13fd

@anonym_9e13fd a musi byt vyuzivat na svoje trvale byvanie, toto az zacnu kontrolovat bude ina sranda.

natalka13
Včera o 11:48
@vevesh

@natalka13 a nie som vobec vlastnik, ani spoluvlastnik bytu🙃

@vevesh tak nieje ziaden problem odhlasit ta z TP. teba k tomu nik nepotrebuje.

misanthropicdann
Včera o 11:57
@anonym_cf1072

Mna skutocne fascinuje ta adresnost energopomoci, minule sa tu niekto pytal ci mu pride sek na vsetky 4 nehnutelnosti 🙈

@anonym_cf1072 ľudia s platmi 10.000€ mesačne a s majetkami vo výškach 100k-10mil dostali energo pomoc.
Dokonca niektorí to skúšali nahlásiť ze co je to za blbosť ze oni dostali ze nech im to zrušia. 🤣
Nechápem jej význam keď ma ísť pomaly 90% domácnostiam.

vevesh
Včera o 12:15
@natalka13

@vevesh tak nieje ziaden problem odhlasit ta z TP. teba k tomu nik nepotrebuje.

@natalka13 no, to sme si mysleli tiez. Neodhlasia ma bez mojej osoby (respektive bez mojho obcianskeho).

anonym_9e13fd
Včera o 12:54
@misanthropicdann

@anonym_cf1072 ľudia s platmi 10.000€ mesačne a s majetkami vo výškach 100k-10mil dostali energo pomoc.
Dokonca niektorí to skúšali nahlásiť ze co je to za blbosť ze oni dostali ze nech im to zrušia. 🤣
Nechápem jej význam keď ma ísť pomaly 90% domácnostiam.

@misanthropicdann to sa vola konsolidacia. drbnuty stat ....

ekira1
Včera o 15:02
@michal711

@ekira1 samozrejme že to mám oficiálne nájomné mi chodí na účet takže všetko zadaním tak ako ukladajú zákony.

@michal711 takže tvoj plat + 3x prenájom máš menej ako 1900€ mesačne ? Alebo iní členovia majú minimálny/ žiaden príjem?

simca06022011
Včera o 16:40
@vevesh

@natalka13 no, to sme si mysleli tiez. Neodhlasia ma bez mojej osoby (respektive bez mojho obcianskeho).

@vevesh ani keby si napr cez slovensko.sk alebo nejak im postlal nejake prehlasenie/potvrdenie o tom, ze tam nezijes.. ako zazila osm, ze polovicke chceli zobrat normale OP, ked mal pobyt v zahranici, ale daako to "dotukali" nakoniec. Tazko sa mi veri, ze na dialku to nejde... a keby sa odstahoval niekto navzdy do australie tak bude navzdy v byte.. a co ked sa byt preda?? :DDDD
ale teda, je to hrozne...

natalka13
Včera o 17:02
@vevesh

@vevesh to kde su take premudrele tety?

simca06022011
Včera o 17:57
@vevesh

@vevesh spytala som sa chatgpt, nejdem tu sem cely roman pisat, ale moze to byt ze je prehnane opatrny uradnik, nakolko si dcera. No ako som pisala, u nas to problem nebol. Ale da sa to riesit splnomocnenim, alebo cez zastupitelsky urad atd.. ale aj nieco o tom, ze cez slovenkso.sk si vies sama zrusit pobyt, cize nie mama ti zrusi. (ked ta sa opytaj chatu.. rozpise ti:D)
NIekde sa da na obec cez slovenkso.sk aj napisat, ale nemusia to tam damy este poznat :D Ak to teda budes chciet riesit, inak do buducna sa iste oplati, ved stale nieco s trvalymi pobytmi vymyslaju

miro25
Včera o 18:30
@ekira1

@michal711 takže tvoj plat + 3x prenájom máš menej ako 1900€ mesačne ? Alebo iní členovia majú minimálny/ žiaden príjem?

@ekira1 Príjmy z nájmov sa do výpočtu energopomoci nazaratavajú.

ekira1
Včera o 19:46
@miro25

@ekira1 Príjmy z nájmov sa do výpočtu energopomoci nazaratavajú.

@miro25 ahá, tak to áno, to radi zaplatíme i desať bytov. Sme bohatý štát.

vevesh
Včera o 19:55
@natalka13

@vevesh to kde su take premudrele tety?

@natalka13 presovsky kraj🫣