icon

Energopomoc, dve nehnuteľnosti a jeden šek

18. jan 2026

Ak mam dve nehnutelnosti, obe maju narok na energopomoc a prisiel mi zatial jeden sek, ako z neho zistim, ktorej nehnutelnosti patri?

Strana
z4
vevesh
Včera o 19:59
@simca06022011

@vevesh spytala som sa chatgpt, nejdem tu sem cely roman pisat, ale moze to byt ze je prehnane opatrny uradnik, nakolko si dcera. No ako som pisala, u nas to problem nebol. Ale da sa to riesit splnomocnenim, alebo cez zastupitelsky urad atd.. ale aj nieco o tom, ze cez slovenkso.sk si vies sama zrusit pobyt, cize nie mama ti zrusi. (ked ta sa opytaj chatu.. rozpise ti:D)
NIekde sa da na obec cez slovenkso.sk aj napisat, ale nemusia to tam damy este poznat :D Ak to teda budes chciet riesit, inak do buducna sa iste oplati, ved stale nieco s trvalymi pobytmi vymyslaju

@simca06022011 nejak do hlbky som to zatial neriesila, mam iba tp, ale na meste a bytovom som normalne odhlasena. A kedze tento super zakon berie do uvahy iba tp a plus socialnu (kde som tiez odhlasena), tak im nebola priznana energopomoc. A ked ze ma socialna neeviduje, nevysla energopomoc, tak isiel rodic na mestky urad odhlasit pobyt, kde to odmietli, ze musim doniest obciansky, az tak ma odhlasia.🤷‍♀️

daaaaaska
Dnes o 06:11
@anonym_1e261b

Ak máš 2 byty

✔️ Ak v jednom byte žiješ a máš tam trvalý pobyt a odber energie ⇒ energopomoc môže byť priznaná len pre túto energetickú domácnosť.
✔️ Ak druhý byt prenajímaš alebo tam nemáš trvalý pobyt a nenahlásené odberné miesto ⇒ za ten byt sa energopomoc osobitne neprizná.

@anonym_1e261b no neviem neviem.kamaratka má 3 domy priznali energopomoc na všetky 3 rodinné domy.jeden obývaný a dva žiadnu spotrebu nemajú si prazdne ale v tabuľke kde sa kontrolovalo či priznajú jej svietilo že to m na všetky.

simca06022011
Dnes o 06:50
@vevesh

@simca06022011 nejak do hlbky som to zatial neriesila, mam iba tp, ale na meste a bytovom som normalne odhlasena. A kedze tento super zakon berie do uvahy iba tp a plus socialnu (kde som tiez odhlasena), tak im nebola priznana energopomoc. A ked ze ma socialna neeviduje, nevysla energopomoc, tak isiel rodic na mestky urad odhlasit pobyt, kde to odmietli, ze musim doniest obciansky, az tak ma odhlasia.🤷‍♀️

@vevesh zasnem

Strana
z4