Exekúcia na pozemok
Baby, hneď na začiatku odprisaham, že sa to netýka mňa ale kamošky, lenže ona nie je na mk a ani sa v tom nevyzná.. odprisaham to kľudne aj na to, čo mi je najdrahšie,....
Ide o to, že kamoška mala niekoľko ročného partnera (cca 7 rokov). Zdedila pozemok... Potom sa vzali a chceli ísť do banky pre úver kvôli kúpe domu a chceli ručiť jej zdedenym pozemkom. V banke sa šak dozvedela, že na jej pozemok je uvalená exekúcia, pretože on si do manželstva "priniesol" dlh prevyšujúci 50 000€... Odvtedy manželstvo šlo dolu vodou a rozviedli sa...
Áno, tiež nechápem, ako to tých cca 7 rokov pred ňou dokázal tajiť... Narodila sa im aj dcérka medzi tým... Manželmi boli tuším ďalšie cca 2 roky ...
Kamoška pôjde podať BSM. Ale mňa zaujíma, čo môže spraviť, aby exekúcia na jej pozemok bola zastavená, ona nevedela ani, že by to, podľa mňa, mohla napadnúť. Veď je to za prvé jej dedičstvo a za ďalšie, nadobudla ho ešte pred manželstvom... Ako je možné, že keď sa vzali, tak jeho dlh prešiel na jej dedičstvo? Dá sa to nejak napadnúť ako si ja myslím? Snažím sa jej pomôcť ako sa dá, aj som skúšala písať do online poradne Ficek&Ficeková ale neodpovedali mi.... Je tu niekto, kto by vedel poradiť?
no podarený chlap….ďakujem pekne za takeho ** ktorý zataji tak obrovský dlh.
inak veľmi sa mi to nezda že by banka mohla siahnuť na pozemok, ktorý ona zdedila ešte pred manželstvom. ten by mal patriť iba jej, ale nie som právnik. len mi to hlava neberie- veď predsa to vie aj dokázať že bol len jej pred manželstvom
@draik je pravnik, treba poradi 🙂
vlastne ďalšia vec, čo sa mi nezda- vlastnícka pozemku sa o prebiehajúcej exekúcii dozvedela až z banky?? to je dobrá blbost. pred tým ju museli kontaktovať. kamoska ti nehovorí celu pravdu
@kristinka92 tiež sa mi to nezdalo, že by o tom nevedela, keď príde predsa papier... Vidíš, to som prehliadla, veru jej napíšem... Lebo ja sa snažím jej poradiť, poznáme sa 25 rokov, tak som nemala dôvod jej neveriť... A nakoniec aby som este ja nedopadla ako nejaký blbec 🙈
@klarissa25 lebo sem prispievam často, tak radšej anonymne... aj keď je pravda, že mňa sa to netýka, ale už tu bolo spomenuté, že mi kamoška nemusí hovoriť celú pravdu a nechcem pôsobiť tu medzi používateľmi zle a hlavne naivne...
@bluemoon24 ďakujem, snáď áno, len ešte viac detailov musím zistiť...
Blbost, musela mu rucit na niecom pozemkom alebo ho tam zapisala ako spoluvlastnika.
@sasanka605 zrejme ho tam zapísala po uzavretí manželstva tým pádom, lebo mne to stále nevychádza... Nedávno sme sa o tom bavili, ale nehovorila nič také... Som jej aj hovorila, že neexistuje, aby na jej dedičstvo, ktoré nadobudla pred manželstvom, uvalili exekúciu po uzavretí toho manželstva... Možno sa mýlim...
Vlastne, keď sa dvaja berú, tak si neprenášajú majetky, dlhy a exekúcie do manželstva??
Pokiaľ sa nejedná o súčasť BSM, má k tomu doklady ako LV..., to nadobudnuté pred manželstvom a na LV je len ona, neprepísala to na neho nemôže byť na vec ktorá nie je jeho, teda nie je v BSM exekúcia. Ak by došlo na správcu konkurznej podstaty, treba ho na to upozorniť aby to omylom do podstaty nezahrnul. Resp. tiež na K. úrade by sa bolo popýtať, či by nedali tam poznámku k parcele. Ale nemôže on ručiť tým, čo nevlastní. Iba s jej súhlasom. Majetkovoprávne spory rieši súd.
Vychádza mi z toho, že bude na liste vlastníctva napísaný aj on. Ak ručili spoločne, resp. on svojou časťou(ak ju má) môže byť exekúcia. Ale upovedomenie o exekúcii musí byť doručené vlastníkom na LV. Takže o dlhu možno nevedela ale o exekúcii už áno. Keď dávajú úver aj tak prešetrujú či na majetku ktorým sa ručí nie je dlh, ťarcha, vecné bremeno, alebo finančný stav, či ho budú schopní splácať. Tak sa mi nezdá, že dlh vznikol predtým ako brali úver. Skôr počas a na LV, je aj on.
BSM je bez podielové spoluvl. manželov ako celok vzniká po uzavretí manželstva spoločne nadobudnutý majetkom. Pokiaľ nemajú predmanželskú zmluvu.
www.pomahamedlznikom.sk - tu nech sa ide poradiť
Pozrite si parcelu a vyhodi list vlastnictva - https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster/...
Ak by len zdedila pozemok, neručila ním, nebola spoludlžníčkou, nedarovala podiel na ňom, tak nie je možné, aby pre dlhy manžela podliehal jej pozemok exekúcii. Navyše dlhy jedného z manželov, vzniknuté pred manželstvom, nie je možné uspokojiť ani z majetku v BSM.
Ťažko radiť sprostredkovane, keď nie sú potrebné informácie.
Kamoška sa asi nechce cítiť trápne, tak ti pár vecí zatajila 💁♀️
@draik takže dajme tomu, že jeden z partnerov má nejaké exekúcie pred manželstvom a keď sa dvaja vezmú, tak na majetok, alebo financie nemôže siahnuť veriteľ teda? Teda že muž má exekúcie, ale je disponent na účte. V tom prípade môže na peniaze na účte veriteľ siahnuť po uzavretí manželstva? A keď by žena muža zrušila ako disponenta, potom by nemohol siahnuť? Keby je účet čisto na ženu napísaný...
@all no takže dostala som z nej priznanie... Tá trúba ho po uzavretí manželstva napísala ako spoluvlastníka 🙈🙈🙈🙈 nevedela o tých dlhoch, inak by to nespravila... Ale bola zamilovaná, verila mu, tak chcela aby bol ako manžel plnohodnotný partner a preto o to, čo zdedila pred manželstvom, sa s ním podelila 🙈 takže to nejde nijak napadnúť... Ani zrušiť spoluvlastníctvo, keďže tam je už exekúcia na tom pozemku... 🙈 Ach, dorazila by som ju...
Tak to ma dost smolu, ked ho prepisala. Musia ist za exekútorom a dohodnut sa na splácaní dlhu v splátkach.
🙈🙈🙈
@betulinka1 takže tam sa dá iba tak hej? Dohodnúť sa s exekútorom na splácaní? A potom by ho mohla jeho spoluvlastníctvo zrušiť? Alebo?
Nemohla ak on nebude suhlasit, co asi nebude. Ale ze je truba to suhlasim. On mal exekucie pred manzelstvom?
Nie exekútor to asi nebude chciet zrusit.
exekútor to po žiadnej dohode nezruší len tak- ten pozemok ma určite väčšiu hodnotu, neviem či to pokrýva cely dlh, že by sa tým splatil cely alebo je to stále malo… za ziadnu dohodu že budete spalacat to nezruší, keby prestane splácať tak čo? nie je sprosty
bohužiaľ kamoska tým pádom o pozemok prišla…nechápem naco ho tam písala, a on tiež pekne vypočítavý idiot to by som jej hlavne prízvukovala! musel vedieť že o ten pozemok ona z veľkej casti príde, ale očividne mu to vyhovovalo keď sa jemu problém vyrieši však?! na takeho by som si dala veľký pozor. navyše neúprimný, čo od neho môže ešte čakať do buducna…
@kristinka92 už sú rozvedení chvála Bohu, ale prízvukujem jej BSM, lebo ani nevedela, že také niečo existuje 🙈
@sasanka605 on mal tú exekúciu pred manželstvom. 7 rokov spolu chodili, kým sa vzali a celý ten čas to pred ňou úspešne tajil. Až po uzavretí manželstva ho napísala ako spoluvlastníka.
@all môže ho dať k súdu a žiadať od neho vyplatenie hodnoty pozemku?
Jemu exekútor vraj za ten dlh sťahuje časť výplaty, čiže ten dlh platí vraj
Nech si nájde právnika, lebo sama si nepomôže ked nevie nic o tom.... kto ich rozvadzal keď o bsm nepočula?? Ach jaj
Pokým dlh dlznik spláca ( zrazkami), ešte o žiadny pozemok neprišla. Len tak mimochodom... takže treba ex dokopať do rýchleho riešenia, ak chce s pozemkom " hybat"

Mňa len zaraza načo to tu chceš "10x" odprisahat keď aj tak sa pýtaš anonymné 🤦♀️🤦♀️🤦♀️😅