Financie - koľko mesačne vám prispieva muž?
Koľko vam mesačne prispeje muž z výplaty
Mne muz neprispieva.... naco ma akoze prispievat...mame kazdy svoj ucet ,kazdy plati cast uctov... je to plus minus rovnako a necakane vydavky riesime spolu...
A.najlepsi model je taky kt vyhovuje vam obom ... takze je to v podstate jedno ako to.kto ma
Vsetko.ja mam kartu ja platim.tiez mi tam bude chodit vyplata aj rp mi tam chodil.ked ide sam do obchodu dam mu kartu.a potom mi ju vrati.ked treba nieco vecsie vsetko riesime spolu.tak isto aj okolo deti ideme spolu a kupime.proste nie tvoje moje nie ty a ja ale MY a NASE.
Výplata mu chodí na môj účet, ja platím. K firemným účtom teoreticky prístup ma, ale minule tak prekvapene skonštatoval, že máme účet v banke, o ktorej v živote nepočul (mame tam účet už 14 rokov). Neprispieva nič, nie som príspevková organizácia, sme rodina a peniaze sú naše.
@karolin55 Moj manžel nakupuje všetky potraviny drogeriu vsetko co doma treba...plus plati hypoteku elektrinu vodu smeti a vsetky podobne naklady..plus kupuje mne oblecenie ked je treba..a ked potrebujem mi peniaze da..co vsak nieje treba..mam matersku a z toho platim detom poistky a kupujem detom oblecenie pripadne hracky potreby synovi do skolky obcas nakupim v potravinach i ja..ale to je minimum oproti tomu co dava na stravu a vsetko manzel
Z jeho uctu zaplatim vsetky ucty...necham mu na karte 100€ a zvysok poslem na.moju kartu a z toho robim nakup....a co dojde mne...som,na pn tak,si necham na sporiacom ucte....
@karolin55 keď už sa pýtaš, tak by si mohla aj ozrejmiť dôvody ktoré ťa viedli k tejto otázke. Predpokladám že tvoj ťa vydeluje na mesiac nejakou presnou sumou a staraj sa. Ak vôbec. Či?
My sme sa sobasom stali s manzelom jedna rodina, takze okrem postele a deti zdielame aj peniaze.
Prispievat nemusi,sme rodina,mame peniazky spolocne. Bolo to tak od zaciatku,este ked sme neboli ani ,,svoji,, ,ale zili sme spolu.
My mame spolocne peniaze. Neviem si predstavit ze by sme mali oddelene a počítali a preratavali kto kolko prispel.
No plat si spojíme dokopy aj môj aj jeho zapaltime účty a všetko potrebné urobíme nákup všetko a ostatné zostave u mňa v peňaženke keď na niečo potrebuje tak mu dám
@karolin55 ahoj karolin55 mala si to trošku viac rozobrať... Tak teoreticky chlap by nemal prispievať ale dať rodine... Najviac pravdepodobne je že chlap zarába a dáva rodine, tím myslím žene a deťom peniaze na výdavky... Nájom, šeky, drogéria, jedlo, atď ak samozrejme je žena ties zárobkovo činná, tak sa rozdelia,... Tak by to malo byť... Ale je tam aj druha verzia, že žena nezarába... Je to individuálne no neviem ako si na tom ty... ??? Tak sa rozpis...
my to mame tak že máme společný účet ja jsem 10 roku pracovala tady na Slovensku takže jsem měla nárok i na mateřskou a manžel vyděla asi 2-3x vic než jsem mela ja ale ted jsem na rodičovské a čekáme druhé dite u nas se to neda udělat na moje a jeho peníze ja mam 220e a on o 1000 vic a jelikož máme hypoteku, leasing a spoustu jinych poplatku jako internet ,paušaly, poplatky za energie, pojistky, spoření atd tak po výplate se poplatí co je třeba a z toho co zustane dame do peneženky kterou máme čiste jen na potraviny a veci do domacnosti jako toaletak, avivaž, šampon, zubni pasta atd 200e + stravne listky v hodnote okolo 50e ( 2 dospeli z toho ja jsem tehotna takže ted kupuju kvalitnejsi a zdravejsi potraviny a 2,5 ročny syn) a co zustane tak spoříme synovi po 40e kesične a vždy při dalši vyplatě zustatek z předešleho mesíce posilame na náš spoříci učet. jinak kartu od učtu máme každy, věříme si a větši nebo dražší nákupy dopředu spolu konzultujeme ale jinak každy kupujeme nebo vybírame z učtu podle potřeby a nikdo nikomu nic nevyčíta jsme rodina a manžel musel počítat s tím že v době rodičovské to víc bude muset tahnout on když ja nemam z čeho naštestí od januára se rodičák zveda o 150e tak to bude velká pomoc.
@veronikaszabova to skôr dostavajú diaľnicu. Aj tá už mala byť zopár rokov hotová 😁😁😁
všude pišou že ten zvyšeny rodičovsky prispevek je schvaleny ze už se všechno připravuje jen se spekuluje o tom jestli to moc nezatizi statni rozpočet a že či neni třeba to dat méne nez 150 pracujicim a 50 napr studentkam tak doufam že už se na tom nic nezmění
Slovenské rodiny si konečne budú môcť aspoň trochu vydýchnuť. Vláda v rámci najnovšieho sociálneho balíčka ohlásila viaceré potešujúce zmeny. Až doteraz totiž rodiny s dieťaťom poberali po polročnej materskej veľmi nízky rodičovský príspevok v sume 220,70 eur. Tento prepad znášali ekonomicky veľmi ťažko a mnohí rodičia sa dostali do problémov alebo sa zadĺžili.
Pred pár hodinami ale ohlásil premiér Pellegrini na brífingu radostnú správu, že rodičovský príspevok sa konečne navýši. A nepôjde o žiadne centy či pár eur. Vláda sa totiž rozhodla pomôcť rodinám sumou až do 150 eur mesačne.
Pre rodiny, ktoré pracujú, sa mesačný rozpočet zvýši o plných 150 eur a matky, ktoré predtým, ako nastúpili na materskú nepracovali, si polepšia o 50 eur. Okrem tohto rázneho kroku vláda zdvojnásobila daňový bonus na dieťa a rovnako pomôže jednorazovým finančným príspevkom pred nástupom prváka do školy.
ten dvojnasobny daňovy bonus měl manžel už tento měsic ve vyplatě takže to vypadá že to schvalene je a ten rodičak bude od januara 2020

@karolin55 prečo by mal prispievať, my nie sme nadácia aby sme žili z príspevkov, my sme jeho rodina a on otec a momentálne dočasne jediný živitej danej rodiny, takže neprispieva ale nosí domov výplatu z ktorej fungujeme. A účet mame jeden spoločný, k nemu mam prístup len ja, on ani taký internet banking vôbec nevie používať.