icon

Financovanie domácnosti počas materskej

livia10
18. júl 2013

Ahojte maminky,
zaujímalo by ma ako to je u ostatných s financiami s partnerom, ked vy dostávate len rodicovský príspevok plus prídavok na dieta , cca spolu 220eur.
U nás partner ( nie sme manzelia), otec mojho dietata, zarábajuci cca 1000eur platí byt ( je len jeho mimichodom, pretoze ho nadobudol skor ako sme sa spoznali) tým myslím vsetky náklady na bývanie s energiami, spláca si uver a sem tam nieco kupi na jedenie. Ja platím poistky (sebe a dietatu), benzín, potraviny a snád vsetko, co sa týka násho dietata (strava, oblecenie, hygiena,...) miniem samozrejme vsetko....nevravím, ze on mu nikdy nic nekúpi ale zo zmrzlinky alebo cukríckov by asi dieta neprezilo ☹ A to vraj mozem byt rada, ze bývam zadarmo a neprispievam do bytu 😕
Preto by som chcela vediet, ci vám vasi partneri dávaju aj nejaké financie na dieta alebo ako to funguje inde, dakujem vám pekne. Lívia

terezka1947
19. júl 2013

@livia10 hm,ale ved ste rodina....hm,skus rozhovor s nim...ved si doma kvoli -aj jeho dietatu 😉
u nas ja z materskej platim elektrinu,poistky,telefon...bezne male nakupy...ale inak velke nakupy hocicoho riesi manzel,iba sa ma opyta,co potrebujeme a kupi...a vacsie vydavky automaticky spolu...ziadne delenie,vydelovanie....ved sme rodina...ja mu poviem,co z pohladu zeny je potrebne v domacnosti,oblecko pre vsetkych,ze treba....ja neviem...proste to "zenske" pre chod rodiny a domacnosti a on mi vzdy povie,co by sme potrebovali...akoze "muzske"zalezitosti...

moon1979
19. júl 2013

@livia10 k tomu "výroku" tvojho partnera sa nejdem radšej vyjadrovať, lebo by som sa musela rozčúliť ...
my sme síce manželia, ale už pred sobášom sme bývali spolu a všetko sme riešili spolu ... po sobáši som dostala prístup na jeho účet a on na môj a nepoznáme niečo také ako toto je tvoje a toto je moje ...

a teda klobúk dole ak z 220 eur utiahneš všetko to, čo si napísala ... lebo my nerozhadzujeme, sme 4 členná rodina, ale teda 220 eur nám z daleka nepokryje ani náklady na stravu, nieto ešte iné a to neraňajkujeme kaviár ...

amouramour
19. júl 2013

ten vyrok tvojho manzela bila by som ho za to!...sprava sa hrozne a ty si carodejnicka ak vyzijejs z 220 eur...u nas to bolo tak, ze pocas materskej som ja platila stravu muz vsetko ostatne (matersku som mala velmi fajn), po materskej som sa vratila do prace a platim nadalej stravu, drogerku, veci pre malu...spolocny ucet nemame, nechyba nam k stastiu, neprepocitavame🙂ale uprimne mne pride extrem aj ked zena vydeluje muza stylom 20ka na obedy:(alebo mu zadeluje vreckove...

victory1
19. júl 2013

@livia10 Myslim, ze to chce dlhokansky rozhovor a pri nom neriesit len financie same o sebe, ale aj jeho a hlavne tvoje pocity okolo financii. Ty nie si ziadna zobracka, ani baba, ktora by sa nechavala bezne vydrziavat od partnera, tak si bude musiet uvedomit, ze tentokrat si v takej situacii, ze ti musi financne pomoct. A do tejto situacie /to, ze mate spolu dieta a musis sa on starat a nemozes pracovat/, si sa dostala aj jeho zasluhou, ze?! 🙂 A nie je to len tvoj problem, ale aj jeho. A musi sa k tomu postavit ako chlap. Musi pochopit, ze je to docasne a partneri su na to, aby sa podporovali a to aj financne. Ved mu uved priklad, ze babo vyrastie, ty budes pracovat a velmi lahko v dnesnej dobe sa moze stat, ze zrovna jeho vyhodia z prace. Potom, ked bude on nezamestnany a ty ho budes zivit, tiez bude ocakavat, ze mu budes vydelovat peniaze, alebo bude zit len z podpory?! 😠

matozazzo
19. júl 2013

Prve je na uvazenie, preco ste sa nevzali... citala som akurat vcera jeden clanok prave o tom, ze muzi tym neprijmaju ziadnu zodpovednost a nechavaju si zadne vratka :( Tym padom ma jeho pristup vobec neprekvapuje. Bohuzial. Ak ste chceli dietatko obaja, tak sa obaja starate. U nas nieco take - ty platis to, ty hento neexistuje,. mame kazdy svoj ucet, kde kazdy ma svoju rezervu a ostatne ide do spolocneho, z toho sa platia poistky, hypoteka, inkaso, bezne vydaje, oblecenie a co ostane, vzdy rozhodujeme, ci sa nieco kupi, alebo to ostava. O kazdom vacsom nakupe sa radime. Samopzrejme, mame kazdy aj svoje peniazky, a to aj ja z materskej! Ale napr. poviem, idem ku kadernicke a vezmem si zo spolocnych. Samozrejme, miname uvazlivo ale mame medzi sebou doveru. Osvedcil sa nam zosit, kde si vsetko zaznamenavam, aby sme vedeli, kde sa co minulo, hlavne, ak sa robia vacsie tyzdenne nakupy. Inak vela veci je nastavenych z uctu a tam je pekne prehlad. Samozrejme, nevolam mu kvoli kazdej malickosti, ze som v obchode, ale to je uz o dovere a spoluziti dvoch ludi, ze si navzajom doverujeme. Bolo obdobie, ze manzel zarabal viac, potom ja, potom zase opacne, do toho materska, mame navzajom pristup k svojim uctom. Tym padom aj napr, benzin a poplatky za skolku idu zo spolocneho.. Tak to mame zauzivane, odkedy sme boli spolu a nemali este deti.
Bolo by vhodne porozpravat sa o tom s priatelom a ujasnit si tieto veci, s rastucim dietatkom sa budu stupnovat aj naroky na oblecenie, jedenie atd. Co potom, ked pride druhe babo? Ujasnite si to cim skor. Tiez sa mi nepaci, ze ti povie, ze tam byvas zadarmo... Staras sa o domacnost? Varis, peries? Staras sa o vase dietatko? Plati ti za to? Nie, robis to zadarmo, lebo je to vase.. Konfrontuj ho tym.. Ste spolu, tak spolu...

victory1
19. júl 2013

U nas s financiami je to tiez take, ze sa to moze zdat kde-komu prapodivne..Sme partneri, nie manzelia a kazdy ma uz cosi za sebou. Ja financujem svoju zivnost, seba, svoj byt, hypoteku, svoje auto, poistky a svoju dceru. Partner financuje svoju zivnost, seba, svoj dom, svoje auto, poistky a svoje dve deti. Drogeriu ja nakupujem do bytu, on do domu. Potraviny raz on a raz ja, striedame sa. V byte sme cez tyzden a na chalupe cez vikendy. Ked ideme na vylety, predlzene vikendy, wellness s platenim sa striedame a dovolenky platime napoly, popripade jeden ubytko a druhy stravu. Ak potrebuje do firmy pozicat obcas prachy, poziciam mu, ale tie mi vrati. Ak potrebujem ja do firmy pozicat, pozicia mi on a tiez mu vratim. V podstate sme sa nikdy na nicom okolo financii nedohadovali, akosi to same vyplynulo a funguje to uz tri roky.
A este jedna podstatna vec...nielen rozpravame, ale aj to tak ciime, ze to vsetko su to nase deti, nase auta, nas dom a aj nas byt.... 😀

cecil36
19. júl 2013

no pokial si sa neoplodnila sama, tak dieta je aj jeho. Tak bud nech plati pekne vsetko ako chlap, alebo nech plati tebe za to, ze sa staras o dieta. U nas mm plati uplne vsetko a dokonca financuje aj dieta, ktore mam z prveho manzelstva. Rodicak sice ide na jeho ucet, ale z cisto praktickych dovodov, ktore som navrhla ja. Okrem toho pracujem na ciast. uväzok takze mam aj svoje peniaze plus vyzivne na prvu dceru. Mame obaja vzajomne karty od uctov (nechcelo sa mi menit banku kvoli spolocnemu uctu, kedze mi tam chodili vsetky prijmy uz xy rokov vratane exekucie od exa) a mozem si kedykolvek vybrat ked potrebujem alebo sa mi nieco paci. Kazdu chvilku dostanem nejaky darcek ci kvety. Takto fungujeme uz roky a neviem si predstavit, zeby som ja z materskej platila vsetko okrem bytu. Ved to sa ani neda.

kessinka
19. júl 2013

nechápem ako môžete vydržať s takými egoistami 😕 My máme svojím spôsobom spoločné financie už od začiatku vzťahu - vždy platí ten, čo má 🙂 a to sa týkalo vždy všetkého, napríklad keď som stratila telefón po pár mesiacoch vzťahu (na diaľku, ku všetkému), on mi bez problémov prispel aby som si mohla kúpiť podľa svojich predstáv nový. Takisto keď sa asi po roku skladali spolu so súrodencami mamine na okná, zrovna nemal peniaze, tak som ja dala všetky svoje nasporené peniaze, ktoré som ako študentka mala (10000), a ktoré som už nikdy nevidela (lebo som nechcela - on totiž zase platil takmer všetky moje výdavky počas prázdnin keď sme boli spolu - od stravy a ubytovania až po výlety či oblečenie). Jediné "hádky" pre peniaze, ktoré sme kedy mali prebiehali v štýle "Ja to zaplatím" "nie, ja to zaplatím" 🙂
Momentálne fungujeme tak, že z manželovho účtu odchádza "jeho" hypotéka na "jeho" byt, (kde sme spolu žili predtým a ktorý teraz predávame, a o ktorom som nikdy nepočula, že by bol len jeho - aj keď z právneho hľadiska naozaj je), všetky účty, väčšie spoločné nákupy, a z môjho väčšinou bežné výdavky ako strava a drogéria, keďže tie nakupujem kým je v práci, plus hypotéka na byt v ktorom bývame - každý mesiac mi ale posiela peniaze, podľa toho koľko som minula - lebo aj keby som neminula nič, hypotéka je vyššia než rodičovský). Z 220 eur si ale neviem predstaviť že by som utiahla čo i len samotnú stravu, nieto ešte napríklad benzín či veci pre dieťa 🤐 😨

Vyzerá to tak ako to viaceré predo mnou už napísali - jemu je dobre keď si žije život slobodného chlapa, neobmedzuje sa, míňa si na čo chce a necháva si zadné dvierka otvorené 🙄 Bez dlhého a úprimného rozhovoru to ale nepôjde. @matozazzo mala naozaj trefnú pripomienku - ty tam nebývaš zadarmo - alebo upratuje, varí, perie, žehlí a inak sa stará o domácnosť on sám? Pochybujem 😔 Starostlivosť o dieťa tiež nie je len záležitosťou matky, keby bývaš inde hneď by ti musel platiť aj výživné.

biancal
19. júl 2013

no my to mame takto:
z priatelovej vyplaty (do 500e) sa zaplati podnajom (310e), pozicka (100e) , cipovka (20e) a zvysok ide do rozpoctu, ktory riadim ja
😀 nedelime ze moje tvoje, ale nase 🙂
na tvojom mieste sa osamostnanim ked mas moznost, a ziadam vyzivne 🙂 je rozdiel zivit 3 krky, z coho jeden je chlap alebo 2 co si ty s malym 🙂

biancal
19. júl 2013

a inak obdivujem ako dokážeš uživiť ešte aj auto z 220e 🙂 popri výdavkoch čo si spomínala 🙂 my ho nemáme a to sa mám čo obracať 😀

maminuska
19. júl 2013

@lujza123
zrazu problemy s financiami lebo zena neplati svoju polku - už len toto by ma varovalo, to platenie si svojej polky.

Ale v jednom máš pravdu , niekedy sumuži nevyspytatelní . Preberali ste spolu ako to bude ked sa narodí malé , že kto čo bude platit a ako , alebo že dáte kasu dokopy a z tej sa bude platiť ?

adkoalauri
19. júl 2013

@livia10 porozmýšľaj nad vašim vzťahom, lebo u nás v rodine toto robila baba s mužom, všetky svoje resp. potom už aj spoločné peniaze si dávala na svoj účet a po 2 rokoch sa rozviedli s tým, že chlapa vyhodila s holým zadkom(deti ešte nemali). Všetko zostalo na jej mene, na účtoch....
U nás je to tak, že manžel na môj účet každý mesiac pošle peniaze, k tomu pridám svoj RP a z toho zaplatím šeky (plyn, elektrinu,vodu) a nákupy - aj keď často ho pošlem aj samého a vtedy platí on zo svojej karty. Hypotéku svoju som splácala ja, svoju on, teraz ju už nemáme. Synovu poistku a šetrenie platí on. Máme aj spoločný šetriaci účet, na ktorý každý mesiac posielame zo svojich účtov rovnakú sumu. On má väčší plat, takže nejaké peniaze si ešte odkladá na sporiaci účet - to je na jeho mene. Spoločné výlety-nákupy cez net- ja zarezervujem a jeho poprosím nech zaplatí cez Zuno účet-sem mu chodia odmeny. Čiže väčšinou ani nevie, kam sa ide 😀 Keď ideme na zmzlinu, bagetu- vždy platí ten, kto má u seba peniaze- to som väčšinou ja, on len kartu používa. Väčšie výdavky - maľovanie, kúpa spotrebičov väčšinou platí on, ja už teraz nemám taký príjem. Nikdy sme sa na peniazoch nehádali, nerozhadzujeme ich, ale keby som ho musela prosiť, aby som si mohla kúpiť jedno tričko, tak to nie... pre mňa by to bolo veľmi ponižujúce. A že by som mu druhé- s veľkou pravdepodobnosťou ani prvé - dieťa v živote neporodila, to je na 100%.

katulienka01
19. júl 2013

@livia10 obávam sa, že ti nik z nás nepomôže. Jediný možný spôsob ako to riešiť je, že si sadnete a preberiete to. Povedz mu, že sa ti jeho správanie nepáči a ponižuje ťa to. Daj mu to na papier, koľko peňazí minieš a na čo konkrétne, a uvidí, že nemíňaš na seba. Povedz mu narovinu, koľko potrebuješ mesačne. Je potrebné utvrdiť si, o čo mu týmto správaním vlastne ide. Či to robí iba preto, lebo mu proste nedošlo, ako sa k tebe správa, alebo tým naozaj sleduje to, že si necháva "zadné vrátka". Potom budeš múdrejšia a rozhodneš si sama, či ti stojí za to s ním ostať aj naďalej. Hlavu hore 🙂

sofiasuf
19. júl 2013

@svetluska82 ja viem, ze je aj taka moznost. lenze ja som rada s malym, chcem s nim stravit cas a starat sa o neho, mam ho az po 30-tke, tesila som sa na to. on mi toto hocikedy zapoti, ze on by sa uskromnil, on by z toho vysiel. ale nevysiel, tak ako som aj napisala, kedze 180 eur mu ide iba ha hypo. 😒
ked bude mat maly 2 roky, planujem navrat do prace, snad to vyjde...

sofiasuf
19. júl 2013

@maruska24 dakujem za mile slova 🙂

simca06022011
19. júl 2013

@livia10 no kedze nie ste manzelia a nevies sa s nim dohodnut na normalnom prispievani na chod domacnosti, tak si podaj ziadost o vyzivne na dieta, vobec nebud skromna pri stanovovani jeho vysky. TO mozes aj ked spolu zijete, proste nie ste manzelia, neprispieva ti, nevychadzate... odkladaj si chvilu bloky a vsetko co platis kupujes si zapisuj...
A na tvojom mieste by som razne riesila jeho pristup "moj byt" a "mozes byt rada..." a spakovala sa prec... skor ako si zacne robit naroky aj "moje dieta"... Na platobnu kartu a spolocny ucet by som sa nehrabala, sukromie je sukromie... podla mna je to blbost. Vysvetlovat preco si v DMke platila 20EUR a v tescu 30EUR niekomu kto to bude kontrolovat je zbytocne.
My sme veru s peniazmi nikdy problem nemali a aj tak moj chlap v kuse vykrikuje ze miname, niekedy si myslim ze aj keby zarabal milion eur, tak by mu bolo malo a v kuse porovnava eura s korunami, aj ked to sa uz ani neda porovnat (no poznate to: TY si platila 50EUR? VIes kolko to je penazi.. blaa bla.. to nie je 50korun.. a bla bla :P ja na to iba.. no chod do obchodu a pozri co teraz kupis za 1500korun :P a je ticho, lebo on NETUSI co co stoji)

sofiasuf
19. júl 2013

@victory1 vies kolko-krat sme my mali taky rozhovor? skoncil sa aj hadkou, krikom, placom... nic tomu nepomohlo. to je skratka lakomec od prirody. pritom je nad slnko jasnejsie, ze hospodarim lepsie ako on, nikdy som s nim nebola kvoli peniazom (VZDY ich mal menej ako ja), nikdy mi nekupoval drahe dary atd. ked vidim ako si niektore ine zeny ziju dobre, lebo chlap im dopraje, niektore vobec nepracuju, tak mi je z toho ozaj, ze smutno. 😢
a tiez mi napadlo, ze ak by jedneho dna nastala taka situacia, ze by bol financne odkazany na mna, ci si ho mam vychutnat potom a kaslat na neho?! proste to mi je proti srsti, by mi bolo zle zo samej seba... 😖

lola333
19. júl 2013

ak mu tie výrazy ako "moje" a "tvoje" nevytlčieš z hlavy tak si myslím, že ako rodina budete len ťažko niekedy fungovať 😒 či si na materskej alebo v práci to je jedno..

hajajanka
19. júl 2013

@livia10 Pred materskou som si urobila zasobu penazi, z ktorych som az donedavna cerpala. Kedze zasoba dosla, tak obcas poviem muzovi, aby mi poslal z jeho uctu peniaze. Ziadny problem v tom nie je, nemam lakomeho muza 🙂 Platby mame nastavene tak, ako som ich mala za slobodna. Takze vsetky platby tykajuce sa bytu, uveru a vsetkych poplatkov idu z mojho uctu, veci pre deti kupujem ja, pretoze vacsinou ja s nimi chodim do obchodov. Potraviny a ostatne veci platime tak zhruba na polovicu, nedelime teraz ty, teraz ja. Kto ide do obchodu, ten zaplati. Nedelime, co je moje a co jeho. Aj ked kazdy mame svoj ucet, tak sa na domacnosti podielame spolocne. Nerozhoduje, kto ma vacsi prijem. Podstatne je suhrn prijmov, ktore nam pridu domov.

Este mam poznamku k bytu. Aj ja som mala za slobodna byt, kupila som si ho sama. Ked sme sa stali manzelmi, pripadalo mi spravodlive voci mojmu muzovi, ze som mu darovala polovicu bytu aj s polovicou uveru. Proste fifty fifty. Napriek tomu, ze byt som financovala ja prostrednictvom uveru, platila inkaso, tak on bol ten, ktory dal veeelku sumu penazi do nasho zariadenia, odmakal si tam kus roboty a nebolo by voci nemu fer, keby raz odisiel s holym zadkom. Ak by som bola v opacnej pozicii (teda nasla by som si muza s bytom), tak by som trvala na tom, ze sa chcem stat spolumajitelkou bytu so vsetkymi pravami a povinnostami (napr. stala by som sa spoludlznickou na uvere). Ak by tak nebolo, tak dovi-dopo. Musim povedat, ze je chyba zeny, ak dovoli so sebou takto mavat. Mam vo svojom okoli babu, ktora to tiez nemala poriesene a teraz zostala sama s detmi a jej ex sa rozvaluje v "jeho" byte. Nevadi, ze mu tam cely cas upratovala, starala sa o domacnost, davala financne prostriedky do udrzby, do vybavenia bytu, na potraviny, na deti a na x dalsich veci... Papierovo je ten byt jeho a ona odisla s takym holym zadkom, ako aj prisla + si k tomu pribalila aj dve deti.
Uz len z ucty k tomu druhemu by som si ja nikdy nedovolila poznamky typu: ked sa ti nepaci, mozes ist; ja zarabam viac, tak ty bud ticho a podobne. Skutocne ubohe!

maca_p
19. júl 2013

tak ja mam rodicak + pridavky na 2 deti, + mi partner, nie manzel posiela pravidelnu apanaz na poplatenie hypoteky, poistky, skolky, mobilu a mensich nakupov do domacnosti mesacne + on plati vsetky väcsie nakupy, dovolenky, vylety.
nikdy nemal vyhrady, lebo vie, ze by som mu hned zosumarizovala, kolko stoji pani na upratovanie, kucharka, opatrovatelka v pripade, ze by som okamzite zrusila rodicovsku dovolenku a sla pracovat 🙂

svetluska82
19. júl 2013

@sofiasuf drzim palce. Ja mám tiež doma lakomca, no dá sa s ním dohodnúť a veeelmi pomalicky sa zacína meniť 😅 Snad mu to vydrží. Ja som jedneho casu zila len s rodicaku, takže viem sa vzit do situácie, no syna som mala v dvadsiatke. No ak nepomoze rozhovor, tak kopnút do zadnej časti tela, vyhodiť z tvojho bytu, alebo si poziadat o vyživne na dieta 😉 A neviem neviem, keby si chlapec vyskusal žit vo SVOJOM byte, a mal by si hradit stravu, hypo, VYZIVNE a ine veci ci by neprisiel s prosiiiiikom. Podla mna max 2 mesiace by vydržal. AK nezakročís radiklane tak to bude stale takého, ak nie este horsie.

bubu1111
19. júl 2013

No pekne. Ja mam tiez iba rodicovsky ku ktoremu mi priatel vytiahne este 250 euro, cize dokopy mam na ruku 470 euro cca. S tychto penazi sa palti strava, hygiena, plienky. A ostatne poplatky plati priatel z uctu, seky, uver atd.... Dal mi vyhotovit bankomatovu kartu k jeho uctu ak by som potrebovala peniaze, nerozlisuje, moje, tvoje...je to proste nase a hotovo, aj ked on ma o dost vacsi prijem... .OnNo tvrdi, ze zaraba pre rodinu a ie pre seba, chudak chcel si kupit skuter na vozenie do roboty a este sa pytal ci moze, sme sa koli tomu pohadali, lebo je niekedy jak male decko v tomto.... A, ze ked porodim tak mi musi dat taku ciastku penazi, ktoru dal za skuter, aby som si nakupila co chem... 😀 Uz sa tesim, len co zodim par kil supito na nakupi... 🙂

svetluska82
19. júl 2013

@hajajanka dobrý napad s tým bytom. Hned dnes poviem manželovi ci neprepise polovicu bytu aj s hypo aj na mna. On mal byt za slobodna a tiez ma obcas huste reci, že jeho byt. 🙄

svetluska82
19. júl 2013

@hajajanka len neviem ako sa zachovat, ked povie, ze nie 😅

sofiasuf
19. júl 2013

@svetluska82 o vyzivnom sme sa uz tiez bavili, polovazne-polozartom a odbil ma s tym, ze viem velmi dobre, ake vyzivne sa vacsinou prisudzuje, ze tipuje tak max. 100 eur, ze by mu prisudili, aby mi daval a tym padom by prestal platit ostatne a bola by som este na horsom. na hlavu 😔

maca_p
19. júl 2013

@svetluska82 tk mu povedz, nech ten svoj prenajima a kupte si spolocny byt 🙂 zo zisku z najmu platte hypoteky 😲

zuzanockamt
19. júl 2013

@livia10 podobne ako ty ... muz plati byvanie, vydavky na auta, benzin, svoj mobil ... ja jedlo, drogeriu, kozmetiku, maleho vydavky, skolku, svoj mobil ... väcsie veci si rozdelim na polovicu alebo kupiy muz ... ja uz vsak takmer rok pracujem, ale tak to bolo aj ked som bola doma na MD a a RD

svetluska82
19. júl 2013

@sofiasuf no podla mna by nevysiel ak by byval sam a mal platit vsetko aj to vyzivne. 😅 No ja by som takto urcite nefungovala. Obdivujem Ta, že si nechas takto so sebou zametat.

svetluska82
19. júl 2013

@maca_p jooj, tak to asi nie. NAco kupovat dalsi byt??? Podla mna zbytocnost.Zas hypoteku.....

hajajanka
19. júl 2013

@svetluska82 Tak mne to pride spravodlive voci tomu druhemu. Mala by si si trvat na svojom, ved nebudes chciet len polovicu bytu, ale aj polovicu uveru. To je fer ponuka - nechces len prava, vezmes si aj povinnosti. My sme si s muzom sadli a normalne to rozdebatovali. Keby sa medzi nami nieco prihodilo, tak on by nemal narok na nic napriek tomu, ze do toho bytu vrazil vela penazi (co samozrejme nemoze dokazat, ked mnohe veci platil v hotovosti a nema tym padom ziadny doklad, ze to islo z jeho penazi), dost nam pomahaju aj jeho rodicia a preto s nim chcem jednat spravodlivo. My, nastastie, dokazeme prakticke veci prebrat s rozumom, takze ziadne tahanice sa u nas nediali.