Hypotéka a druhé dieťa
Ahojte ženy píšem lebo potrebujem poradiť možno povzbudiť som vydatá 7 rokov máme krásnu 4 ročnú princeznu obaja pracujeme a ja veľmi túžim po druhom dieťati..len mám strach lebo máme čerstvú hypotéku a bojím sa či to bude e zvládať finančne..hypo mame na 30 rokov 130 eur mesačne..manžel nezarába zle ale aj tak hocičo sa môže stať..možno je to smiešne tieto moje úvahy ..len veľmi by som chcela aby mala naša malá súrodenca lebo je chudatko taká sama..a viem že jedno dieťa je pre strach..išlo by ste na mojom mieste do druhého tehotenstva?..mám 32 a gyn tiež hovorí že mám najvyšší čas
130€ hypo je uplne nic. To zarobis aj pri dietati umyvanim okien, zehlenim, ... to by som akonargument nebrala. Ak tuzite po druhom dietati, tak je jedno, ci hypo alebo nie. Lebo nikdy nevies, co sa stane.
Veď to nemáš nič my platíme mesačne 250 a máme dve deti. Manžel dobre zarobí a ide to.
Mate divnych gynekologov na Svk 32r ze mas najvyzsi cas. Skor by si mala ist do toho teraz nech nie je ten vekovy rozdiel moc velky aby sa deti este spolu pekne vyhrali. Hypo nemate vysoke uplne zbytocne riesis muz to nechal na teba ty dieta chces tak sup do toho.
@elementissa tak tak, a to si dovolim tvrdit, ze 2000 tu na Svk(vynimka Blava) ľahký nadpriemer, pritom to nie je vysoky plat ak ratame na 2 ludí. Ked niekde cítam , ze rodina s 3 detmi ma vyžiť so 700 euro a menej , je mi do plaču...
Tak ak mate rezervu, tsk 130eur mesacne na hypo iste najdete. Neodkladajte dieťa kvoli tomuto... Uplne zbytočne úvahy, ved nemusis byt xy rokov doma

Tak dôležité je sa zamyslieť čo by sa reálne mohlo stať.. Prepočítajte si aktuálne výdavky a to, aký budete mať príjem počas tehotenstva a na materskej dovolenke. Ak vám to vychádza, a ako vravíte že máte dostatočnú rezervu tak ja osobne problém nevidím 🙂
Jedine sa môže stať, že manželovi alebo vám sa niečo stane (úraz, choroba, invalidita, nedajbože to najhoršie), ale to by ste mali finančný problém aj bez druhého dieťaťa a toto by mala vykryť životná poistka. Ak teda máte aj poistenie a všetky tieto udalosti kryté, dobrú rezervu a vychádzajú vám z platu výdavky tak si nemyslím že je niečo čo by vám to pokazilo 🙂