Hypotéka alebo prenájom. Čo je výhodnejšie pri príjme 4000 EUR?
Ahojte, chcem sa opytat ci pri mesacnych prijmoch 4000 e v cistom sa oplati brat hypoteku na byvanie alebo skor ostat v podnajme? Mame aj dieta chceli by sme do buducnosti nieco svoje len momentalne nasetrene tolko nemame.
Dakujem za nazor
@balerina2025 tiež by som šla do hypo. A keď máte taky dobrý príjem, posielat k tomu aj mimoriadne splátky.
platíš inému a nič nemať alebo platiť sebe? sama si odpovedz
Hypo
ako môže niekto s príjmom 4 litre mať takúto zbytočnú otázku? 🙈 vy ste asi manuálne zruční, preto taký príjem s preto taká otázka 🤷
Ak mate dostatok nasetrenych penazi,tak kupit svoje. Pokial teda nezijete v zahranici a nestoja tam nehnutelnosti majland.
urcite hypo
Podľa mňa hypo aj pri malom príjme, ak vyjde....veď ceny nájmu sú rovnaké ako hypotéka.
To zalezi od vasich okolnosti a lokality.
Ak tam, kde ste, chcete zostat nejaku dobu (5r a viac?).
Ak mate nasetrene peniaze na vlastny vklad, a k tomu zeleznu zasobu co neminiete na hypoteku.
Ak ste schopni si za uver, co je vam banka ochotna pozicat, nejaku nehnutelnost aj kupit.
Ak chcete nieco vlastnit.
Tak potom ano. Inak nie.
A idealne ked ste uz zosobaseni, lebo potom su s tym len starosti.
Jasné že hypo. Do podnájmu by som momentálne nešla za nič na svete. Ceny sú premrštené a nikdy to tvoje nebude. Akurat splácaš hypotéku cudziemu človeku a časť mu pravdepodobne ešte aj ostáva. Radšej vrážaj do svojho..
Tak asi hypo nie? 🤷
Stale je lepsie platit vlastnu hypo na svoje byvanie ako vyhadzovat peniaze niekomu cudziemu...a este pri takom prijme...niet nad cim premyslat.
Určite hypo čo najskôr je lepšie byt vo vlastnom ako platiť vysoké nájomné

hypo podla mna pri takom prijme.