Hypotéka v dnešnej dobe - zamietnutie bez udania dôvodu
Zdravím ľudia . Vybavuje niekto z vás teraz hypotéku ? Poviem Vám nám sa to ťahá a ťahá a nakoniec zamietnutá .. museli sme ju vybavovať trochu špecificky . Lebo manžel
Má záznam v registri , tak sme sli cez zúžené BSM a žiadam len ja sama . Ja podstivo vsetko platím , mam aj čo to našetrené z čias slobodna, žiadne úvery omeškania , som tehotna tak nemáme čas na naťahovanie a bojujeme s časom . Prvá žiadosť isla do VÚB - kde vraj z interných dôvodov zamietnuté ! Nepovedali dôvod nic, ... ďalšia možnosť je slsp ale tam je risk že si budú overovať aj manzela keď tam má účet ... ja už neviem som zúfalá ... áno urobil chybu že neplatil načas ... ale nikdy ani vo sne by má nenapadlo že to bude mat taku dohru... človek keď je mlady tak nerozmýšľa nad podmienkami k hypotéke ... povie si tak mi splátku stiahnu z budúcej výplaty keď teraz nevyšlo ... to naozaj tie banky vás tak zaskatulkuju a koniec ???? Date im do zábezpeky nehnuteľnosť v hodnote raz toľko čo žiadate ! Môžu to zhanat a byt ešte aj v pluse ale aj tak mi zamietnu úver ? To ako sa majú mladé rodiny osamostatniť ... mali ste tiež takéto problemy ? Ako ste to riešili . Najhoršie je že Vám banka ani nepovie dôvod na čo si dat pozor a skusat viacej bánk môže byt pre vás do budúcnosti negatívne zapísané v registry ... proste zamotaný kruh ... a to som človek podstivy v peniazoch , šetrím kazdy mesiac , keď si pozíciám lebo Zrovná nemám peniaze pri sebe od rodicov hneď im posielam na účet alebo vratim keď vyberiem aby bolo na poriadku .. no ja už neviem čo od človeka chcú ! 🥺🥺🥺
@jankapepe super stránka, dakujem.. @buberova Ja vidim za seba rizikovy bod "15. Tipovanie cez účet Ďalej neodporúčam, aby mal klient v hlavnej banke platby alebo príjmy zo stávkových kancelárií."Mozno este mzdu by akceptovali, ale ak ti pride ina platba z ich uctov (napr. nam preplacali pcr testy, vyplacalo sa to nie v hotovosti cez pokladnu, priamym prevodom), tak to potom asi nejaky algoritmus vyhodnoti rizikovo (ale mozno aj tu mzdu tak vyhodnoti, neviem 😕)
@buberova Co sa tyka stavkovania - vieme vo firme, ze ak chceme stavkovat, tak na tieto platby vyuzivat alternative platobne nastroje, skrill, revolut, hotovostna platba na pobockach..vieme, ze na to banky pozeraju...nemyslim si, ze kolegovia mali taketo platby...skor len ta mzda, alebo preplatenie blockov prevodom...
Banka nie je realitka, ona nechce vašu nehnuteľnosť, aj keby to bol palác. Ona chce svoje peniaze. Tiež by som nepožičala niekomu, kto mal v minulosti omeškanie v platbách, znižuje to doveryhodnost
tak nam minuly eok vo VUB refinancovali a navysili hypo, ja som na RD a bez problemov. Teraz predavam byt a kupujuca slobodna bezdetna mlada kocka - uver vo VUB dostala bez problemov, je to 3 tyzdne od kedy bola na obhliadke a peniaze by mali prist tento tyzden. Takze ocividne nieco o vas zistili, co sa im nepaci.
@marhulka13 omeškanie mal manžel , ja som nikdy nemala úver a nemeskala. Hypotéka mala byt iba na mna .
@luccija Pisala som že si pozíciám ak nemám pri sebe peniaze , napríklad keď mi pride kuriér a som v praci a mi to preberú .. ale že im do minuty posielam peniaze lebo neznasam ten pocit byt niekomu dlžná . A áno som si vedomá že aj energie a iné poplatky ale bavili sme sa o hypo 🙂 tak som nerozpisovala všetky výdavky commozu byt
@leka29 bohužiaľ si nemyslím že v tejto diskusii sa to vyrieši.. možno prídete na dôvod zamietnutia ale koniec koncov aj tak pre vyriešenie situácie si musíte nájsť lepšieho a skúsenejšieho finančného sprostredkovateľa. Poinformujte sa u viacerích, čo vám povedia, aké riešenia navrhnú. Keď je na trhu možnosť získať hypotéku aj po osobnom bankrote...myslím si že je určite možnosť prechodu aj vášho prípadu (pokiaľ tam nie je niečo iné negatívne, čo z doterajších správ nevyplíva).
Máš 10 % nasporených? Vôbec ? Príjem máš aký ? To tiež možno nízky. A navyše vo vašom prípade by som radšej si nasporila ešte viac, manžel nech požiada o vymazanie z úverového registra , po materskej nastúpiš do prace , budete mat príjmi dva a možno to pôjde ľahšie. A splátka by možno bola 200€, ale ešte poistenie a energie a fond opráv a už si na 400€ ani nevieš. A to ste ešte nejedli , nekupovali benzín do auta atd. Príjem partnera tiež nieje bohviečo. Tak teraz by sa vám určite dobre nežilo. Žiaľ podmienky su inakšie ako pred 10 rokmi!!! Dnes na hypotéku každý nemá.
@leka29 ani ste umelo netocili pohyby na účte? Manžel nemal byt ani rucitelom? Príjmy na tvojom ucte sú odkiaľ? Nepovolené prečerpanie na účte si nemala? Kontakt na zamestnávateľa a iné údaje boli ôk? Príjem v žiadosti sedel s údajmi v sociálnej poisťovni? Si len zamestnaná? Alebo je tam aj živnosť ci sro? Aká oblasť??
My sme brali 08/2021 Tatra Banka ja na rodicaku manžel pracuje v zahraničí na zmluvu a v pohode nám prešlo🙂 trochu som mala obavy koli tej korone ale schválili nám 80% z nehnuteľností presne toľko koľko sme chceli.
@ariannazara pokiaľ je dobrá bonita klienta, pravidelný a postačujúci príjem nie je dôvod na zamietnutie. Niekedy bol problém so zahraničným prijímom, no to si myslím, že už nie je tam moc pravda a už aj to je v pohode
@waggi práveže iba Tatra v tom čase brala príjem zo zahraničia, unicredit kde mame účet len 50% platu je s tým stále problém viacmenej koli pandémii.
@leka29 mozno problem je, ze mas pre nich slaby prijem

@leka29 https://michalpoliak.sk/31-dovodov-zamietnutia-...
V ktorom bode si sa našla?