Invalidný dôchodok pre agorafóbiu a panickú poruchu
Pozdravujem, chcela by som sa opýtať má tu niekto vybavený invalidný dôchodok na agorafóbiu, panickú poruchu? Výrazne mi to zasahuje do života a hlavne práce, som z toho už nešťastná liečim sa na to už 8 rokov bez efektu. Preto ma zaujímajú aj vaše postrehy či sa to niekomu podarilo vybaviť a tiež sa s tým trápi aj keď sa v dnešnej dobe stále o tom nehovorí 🙏🥹
bola si hospitalizovana na psychiatrii? kolko krat?
na agorafóbiu nie a velmi pochybujem že na panickú poruchu ano, lebo tú má dnes každý tretí človek
bola si hospitalizovana na psychiatrii? kolko krat?
@mamina7070 kolko sa davaju naschval hospitalizovat, hraju sa na debilov ( teraz nepisem o autorke, to nie prosim ) len preto aby im schvalili ID. najlepsie su depresivni nieleceni alkoholici a taki potom maju pouznavane ID len aby chlastali dalej
@caukyyyy myslím si ze máš minimálnu šancu ho získať. Väčšiu šancu by si mala pri obyčajnej alergii si myslím
Panická porucha ani agorafóbia nie sú v zozname chorôb indikujúcich ID. Patria tam depresívna porucha stredne ťažkého až ťažkého stupňa, schizofrénia, bipolárna porucha, schizoafektívna porucha, porucha, disociačná porucha, poruchy osobnosti, ťažké stavy pri OCD, demencia, poruchy autistického spektra apd.
To by pol SR bolo na invalidnom dochodku. A ako sa liecis okrem liekov?
Za mna nie, dostanes max nieco ciastocne, to by si musela byt v stave, ze pomaly nosis plienky, vela hospitalizacii a liekov. Jedine, ze by tam bola vazna dg este z detstva.

@caukyyyy a lekara si sa pytala? inac na gugli najdes zoznam chorob a percenta ktore tomu prinalezia, potrebujes 41 % na ziskanie ID mas jednu hlavnu a jednu vedlajsiu a na vedlajsiu mozes mat max 10 % takze musit mat diagnozu ktora ma 35% ohodnotenie.