Je 240 EUR mesačne dosť na stravu?
Povedzte mi prosím svoj nazor alebo či len ja prehaňam. Muž robí v zahraniči a necháva mi 240€ na cely mesiac.Viem že iné ženy žijú ešte za menej.Momentalne nemožem pracovat lebo mam zdravotne problemy ale čoskoro sa už možem zamestnat,len ide o to ze jemu to pride že to je akurát ,ja tych 240€ miniem čisto len na stravu ( nechodim ani ku kozmeticke a ani si z toho nekupujem oblecenie nič) lenže muž si neda vysvetlit že ceny potravin isli neskutocne hore a som sama ale tych 20-30€ ma vyjde každy nakup keď chcem mäso atd… a to chodim každý druhý až tretí deň do obchodu,pride vám to okej alebo je to fakt malo ?
Napisem ako nakupujeme my a uz si urobte nazor. My sme s muzom dvaja a robili sme doteraz tyzdnove nakupy (jeden nakup za tyzden a to bolo vsetko). Mali sme na to 50€ a kedze sli ceny hore zvysili sme to na 70€ ktorr nie stale minieme ale niekedy su potrebne. Ratame to na potraviny ale aj napriklad cistiace prostriedky alebo prasok na pranie atd. Nakupime si za to aj nejake jogurty, ovocie, sem tam sladkost alebo sladke vody. Skratka za to nenakupujeme len nevyhnutne potraviny ale zmestia sa nam tam aj take co si clovek da rad do brucha len tak 😅
Ak budeš kupovať základné suroviny a polotovary, tak by to stačiť mohlo, inak nie. To vychádza na 8€ denne, to nestačí ani na "menučko", nieto na komplet celodennú stravu.
Treba sa spýtať streleného kedy bude ďalšia tlačovka o drahých potravinách, lebo po voľbách akosi o nich stíchol.
Minieme tak 400 pre 3 osoby (niekedy viacej, ak kupujem viacej mäsa) ale máme domáce vajíčka, zaváraniny a časť ovocia a zeleniny zo záhrady. Trúfam si povedať, že mne by 240 iba pre mňa stačilo, ale to nemáš vôbec žiadny príjem? PN, podpora, invalidný dôchodok?
Ak budeš kupovať základné suroviny a polotovary, tak by to stačiť mohlo, inak nie. To vychádza na 8€ denne, to nestačí ani na "menučko", nieto na komplet celodennú stravu.
Treba sa spýtať streleného kedy bude ďalšia tlačovka o drahých potravinách, lebo po voľbách akosi o nich stíchol.
@sevrin kebyze si vari 8 eur jej uplne krasne staci. ved nepracuje, je doma, ake menucka?
Napisem ako nakupujeme my a uz si urobte nazor. My sme s muzom dvaja a robili sme doteraz tyzdnove nakupy (jeden nakup za tyzden a to bolo vsetko). Mali sme na to 50€ a kedze sli ceny hore zvysili sme to na 70€ ktorr nie stale minieme ale niekedy su potrebne. Ratame to na potraviny ale aj napriklad cistiace prostriedky alebo prasok na pranie atd. Nakupime si za to aj nejake jogurty, ovocie, sem tam sladkost alebo sladke vody. Skratka za to nenakupujeme len nevyhnutne potraviny ale zmestia sa nam tam aj take co si clovek da rad do brucha len tak 😅
@anonym_fee032 tak to je mega inac 50 eur na tyzdnovy nakup. ale asi sa stravujete na obed v praci ze?
Podľa mna malo, ale každý sa stravuje inak.
Mňa by zaujímalo ako vypočítal 240€ tak už buď dám 200-250-300 ale 240? .
Tak nevieš hospodáriť a variť. My sme 5,5 osoby (najmenší má rok) a stačí nám 700e na stravu a to máme aj veľa zeleniny, mäsa a mliečnych výrobkov, nejeme špagety s kečupom.
Ak by som bola sama tak to je 60 eur týždenne a podľa mňa to stačí, keď mäso stojí cca 6 eur priemerne ani x jogurtov, kilá ovocia denne nezjes.Az tak málo to pre 1 nie je, keď si varis
Veď si sama, jemine, jasné, že by mi to stačilo! Ak by ste mali deti, tak to je iná reč, to je jasné, ale to vážne toľko preješ?
Ved, ale teba chlap zivi ako keby si bola jeho dieta 😃. Preco nemas PN platenu, nieco nasetrene nic nemas? Je ti to vobec manzel, alebo priatel ti posiela 240 eur mesacne?
@anonym_autor Mne by to nestacilo...ALE pokial by som bola bez prijmu a na jedlo by mi prispieval iba muz, tak by som si bezproblemov vedela kazdy den varit zdrave a plnohodnotne jedlo aj z daneho rozpoctu. Takze sa to urcite da utiahnut, kym neprispejes aj ty do rozpoctu.
@anonym_autor Mne by to nestacilo...ALE pokial by som bola bez prijmu a na jedlo by mi prispieval iba muz, tak by som si bezproblemov vedela kazdy den varit zdrave a plnohodnotne jedlo aj z daneho rozpoctu. Takze sa to urcite da utiahnut, kym neprispejes aj ty do rozpoctu.
@oceanahory lenze na to musi byt aj financne gramotna a vediet varit, aby vedela z toho rozpoctu varit.
@balerina2025 Tak v zivote nerobila, chlap jej posiela 240 eur mesacne, a inak nic nema. Ked ju ten chlap kopne do zadku tak asi pojde zobrat na ulicu..
@balerina2025 preco by ju mal zivit? To fakt?? Lebo je jej muz! Ty snad vies, preco je PN? Preco nedostava €. Nevies. Tak tu nekydaj na zenu, o ktorej hovno vies!
@balerina2025 Tak v zivote nerobila, chlap jej posiela 240 eur mesacne, a inak nic nema. Ked ju ten chlap kopne do zadku tak asi pojde zobrat na ulicu..
@anonym_98d65e Zato netreba zbytocne konspirovat, nikde nepisala, ze v zivote nerobila, pise, ze je momentalne PN, mozno bola zvyknuta na vyssi standard, tak je to pre nu teraz malo...vobec nevieme, co vsetko je za tym z toho, co napisala autorka.
Jedno je ale iste, pokial je to docasna situacia a partner jej takto pomaha, tak z danych penazi sa da uplne v pohode a slusne hospodarit, kym sa autorka nevrati do prace.
@balerina2025 preco by ju mal zivit? To fakt?? Lebo je jej muz! Ty snad vies, preco je PN? Preco nedostava €. Nevies. Tak tu nekydaj na zenu, o ktorej hovno vies!
@anonym_00f439 ok napisali sme jej ze sa da z toho vystravovat. vies pokial neje kaviar.
vies toto su take temy, kde z uvodu si mas vycucat vsetko, pootom sa otvaraju komntaty a zas su tu vsetci najhorsi.
proste da sa z toho vyzit. ludia ziju aj z mensich penazi.
to musi autorke stacit
ved nech si jedlo dopredu planuje. je sama, nema deti.
ona sama musi vediet, ked je chora, co jej robi dobre a co zle.
nech si tyzdenne planuje co bude varit. a kupovat akcie.
co ine este mame radit. ved kazdy z nas sa prikryva inou perinou a ma ine stravovacie navyky.
nic v zlom.
@anonym_00f439 ok napisali sme jej ze sa da z toho vystravovat. vies pokial neje kaviar.
vies toto su take temy, kde z uvodu si mas vycucat vsetko, pootom sa otvaraju komntaty a zas su tu vsetci najhorsi.
proste da sa z toho vyzit. ludia ziju aj z mensich penazi.
to musi autorke stacit
ved nech si jedlo dopredu planuje. je sama, nema deti.
ona sama musi vediet, ked je chora, co jej robi dobre a co zle.
nech si tyzdenne planuje co bude varit. a kupovat akcie.
co ine este mame radit. ved kazdy z nas sa prikryva inou perinou a ma ine stravovacie navyky.
nic v zlom.
@balerina2025 tak ked nevies kontext, naco pises take bludy? -- financne negramotna, nevie varit, v zivote nerobila,....
A vies co... Ani sa necudujem, lebo ty si "takato" v kazdej diskisii. Si aj v realy taka, ci len tu si ventilujes svoju frustraciu? Fakt nechapem, kde sa v tebe stale berie ta nenavist voci vsetkym a vsetkemu.
Btw pozweram, ze som mala minulu odpoved ako anonym - ja sa za svoj nazor nahanbim, klikla som asi omylom.
@balerina2025 tak ked nevies kontext, naco pises take bludy? -- financne negramotna, nevie varit, v zivote nerobila,....
A vies co... Ani sa necudujem, lebo ty si "takato" v kazdej diskisii. Si aj v realy taka, ci len tu si ventilujes svoju frustraciu? Fakt nechapem, kde sa v tebe stale berie ta nenavist voci vsetkym a vsetkemu.
Btw pozweram, ze som mala minulu odpoved ako anonym - ja sa za svoj nazor nahanbim, klikla som asi omylom.
@veronikaszabova bolo to myslene pbrazne.
To sú uz aké manželstvá, že muž vydeľuje peniaze🙈. Toto ja v živote nepochopím.
@veronikaszabova bolo to myslene pbrazne.
@balerina2025 tiež som si všimla že si v každej téme taká, aj v mojich si dosť nepríjemná bola
240€ by som sama neprejedla . Sme štyria a teda decká pojedia oveľa viac , hlavne tá vo vývine 😂 , aj muž zje viac ako ja a teda podľa tvojho by sme museli nechať mesačne len 960 € na potraviny a to by sme mali akože málo - podľa tvojich výpočtov 😲 . Neviem čo také jedávaš, ale ja teraz nemám decká doma, muž sa stravuje v reštauráciách celý týždeň a ja som za tento týždeň sama pre seba neminula ani 30 € za stravu .Len ako príklad, Urobila som si zapečený karfiol s cibulovo-paradajkovým šalátom - jedla som 2 dni . Na raňajky mávam väčšinou vločky , alebo biely jogurt s ovocím . Potom som mala kuracie sote s ryžou , cuketu pečenú v cestíčku s varenými zemiakmi a cestvovinový šalát so zeleninou a syrom
Áno, 240 by mne samej bohate čisto na stravu stačilo. Veď si zober napr také kura koľko máš s toho mäsa pre seba samú. Rozporcuješ ho a môžeš to jesť týždeň. Prsia, stehná, chrbát (alebo ako sa to povie) s toho môžeš mať polievku. K tomu ryžu, zemiaky. Dá sa variť xy vecí za lacno.
Nemusíš sa nikomu prispôsobovať, varíš to čo chces ty. Večera varená byť nemusí.
To sú uz aké manželstvá, že muž vydeľuje peniaze🙈. Toto ja v živote nepochopím.
@lukbe ani ja. a este podla akeho vzorca to vypocital on. ze 240 euro.
Ja 1 osobu bohatý rozpočet
@anonym_autorno neviem, my minieme na stravu plus drogériu tak 100-150 eur týždenne a sme 4, takže za mňa je to málo a prečo ti vlastne tvoj muž, ktorý asi zarobí dobre vlastne vydeľuje peniaze?

@anonym_autor toto co su za temy. MK musi neskutocne zarabat....
ale k veci, ak zijes sama, by mi to uplne stacilo. kebyze mas deti, nie.
ako 3clenna rodina, a tych tem je tu 1000000000000000000, tak mame naklad 400 euro ked setrim.
ale samej by mi to stacilo