Je 240 EUR mesačne dosť na stravu?
Povedzte mi prosím svoj nazor alebo či len ja prehaňam. Muž robí v zahraniči a necháva mi 240€ na cely mesiac.Viem že iné ženy žijú ešte za menej.Momentalne nemožem pracovat lebo mam zdravotne problemy ale čoskoro sa už možem zamestnat,len ide o to ze jemu to pride že to je akurát ,ja tych 240€ miniem čisto len na stravu ( nechodim ani ku kozmeticke a ani si z toho nekupujem oblecenie nič) lenže muž si neda vysvetlit že ceny potravin isli neskutocne hore a som sama ale tych 20-30€ ma vyjde každy nakup keď chcem mäso atd… a to chodim každý druhý až tretí deň do obchodu,pride vám to okej alebo je to fakt malo ?
k hlavnej otazke ci by mi stacilo 240 e - pre mna by to bolo malo. sice rada varim ale viac ako dva dni to iste nezjem. detto nebudem jest tyzden kura lebo bolo v akcii alebo veci typu zapecena zelenina s obsahom bielkovin nula. mam rada aj hovadzinu, cerstve ryby a vela ovocia a zeleniny, mliecne podukty a pod. vsetko co zdrazelo. ak je nieco v akcii samozrejme kupujem do zasoby ale neznamena ze ak nieco v akcii nie je tak to nekupim a budem cihat na letaky. plus samozrejmostou su obcasne menucka a donaska, varit kazdy den nie je premna.
k tomu ci sa ale da prestravovat za 240 - samozrejme da, s obmedzeniami a stalym varenim si doma.
k tomu ci to je vela alebo malo v tvojom kontexte tak to teda neviem - neviem ci musite setrit (vtedy sa naozaj so stravou da uskromnit) alebo nie, preco nepracujes a podobne.
@sevrin kebyze si vari 8 eur jej uplne krasne staci. ved nepracuje, je doma, ake menucka?
@balerina2025 single osoba, ktorá denne varí, míňa vodu, plyn a elektrinu len aby sa najedla jadna osoba, je podľa mňa zbytočný luxus. Je rozdiel ak trúba pečie kurča pre jednu osobu alebo štyri. Elektrinu míňa rovnako.
@balerina2025 single osoba, ktorá denne varí, míňa vodu, plyn a elektrinu len aby sa najedla jadna osoba, je podľa mňa zbytočný luxus. Je rozdiel ak trúba pečie kurča pre jednu osobu alebo štyri. Elektrinu míňa rovnako.
@sevrin single osoba nemusí variť každý deň, stačí každý druhý.
My sme 4 - 2 dospelí a 2 deti (13r a 2r) a schválne som pozrela apku banky a ukazuje mi 700-800€ mesačne na stravu
Nepíšeš či máte deti....ak nie tak pre 1 osobu na mesiac je to pekná suma na vystavovanie sa
Ty musíš vedieť koľko toho zješ a za aké peniaze. Mne by to stačilo.
Kukni sulikove menicka
@anonym_autor zalezi podla toho ako varis a co kupujes, my sme dvaja a mesačne necham na strave okolo 600€ ale teda nepozerám nato co je v akcii a co nie varim naco je chut a cca raz do týždňa jeme v reštaurácii
A kupujem vela bio potravín
240 eur na stravu pre 1 osobu je z môjho pohľadu až až. Sama prejem okolo 130-150 eur. Síce je pravda, že nejem v reštauráciách a mám domáce vajcia.
Každopádne, ak si varíš doma a vieš si jedlá naplánovať, tak sa do sumy 240 eur zmestíte možno aj dva.
Ak by som mala 240 Eur len pre seba na stravu a drogeriu, vyžijem v pohode ešte aj ušetrím.
Skôr je zvláštne to "pridelenie" peňazí pre teba
Deti máte? PN dostávaš? pokiaľ manžel platí všetky účty a ešte Ti dáva peniaze na stravu sama pre seba akože šúchala by som nohami... on v zahraničí asi tiež platí ubytovanie+stravu... tak čo sa s ním porozprávať?
Pekne ako každá by to zvládla a každá druhá to zvláda na koniku ale v skutočnosti je to ťažké.
Píšeš,že 20-30 eur vyjde nákup, ak chces mäso.Ved mne sa zdá, že ceny mäsa sú snáď jedine čo nešli radikálne hore.Aj, keby si si kúpila kilo hovädzieho či rybu zdá sa mi to fajn cena Veď snáď nezjes kilo mäsa za 2 dni.Tak jeden nákup za 30 eur kúpiš iba mäso to máš 4-5 kg mäsa panenku, karé, kuracie ...
Píšeš,že 20-30 eur vyjde nákup, ak chces mäso.Ved mne sa zdá, že ceny mäsa sú snáď jedine čo nešli radikálne hore.Aj, keby si si kúpila kilo hovädzieho či rybu zdá sa mi to fajn cena Veď snáď nezjes kilo mäsa za 2 dni.Tak jeden nákup za 30 eur kúpiš iba mäso to máš 4-5 kg mäsa panenku, karé, kuracie ...
@luccija to by som mala na mesiac, toľko mäsa
Pekne ako každá by to zvládla a každá druhá to zvláda na koniku ale v skutočnosti je to ťažké.
@tomasko27 tak pred 3 rokmi tu lietali aj vyššie sumy za nákup... https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/kolko-miniete-na-nakup-2/ samozrejme, dá sa aj uskromniť, keď je príjem skromnejší, dá sa minúť hocikoľko, keď je z čoho...
Ak to máš sama na stravu je to pohoda suma, však navaris si obed na tri dni, za 8 euro sa dá vyjsť
@anonym_autor podla mna malo. Ale akoze to muz robi v zahranici a vydeli ti 240 euro na cely mesiac? A kde dava peniaze on? Chapem, asi zaplati energie a najom a pod. Ale kde je zbytok vyplaty? Ci tak divoko setri, ze ty mu stojis za 240 euro mesacne??
Nás stojí týždeň stravy 200€-250€, dvaja dospelý a jedno malé dieťa. Mne by to bolo málo, keby ale musím tak to zvládnem.
@anonym_autor Na hanbu sveta, aby jeden pracujuci muz v zahranici posielal na zivot svojej zene 240,- E, navyse ked vie, ze momentalne ani nepracuje. To co robi s tymi peniazmi? Vsak chodi robit do zahranicia, aby ste sa mali obaja lepsie a nie, ze on vsetko mina na seba a vy musie zit akurat tak z ruky do huby. To keby pracoval doma a zili ste spolu kazdodenny zivot, tak by do domacnosti viac prispieval, pretoze zivot v manzelstve nie je len o jedle, to je zakladna biologicka potreba a dalej co? To vam ma v manzelstve stacit? Bohvieco tam robi a na co mina peniaze, ked vobec nerozmysla ako my, ale len ako ja. Poviem pravdu, ze by som ho kamsi kopla, lebo aj obycajna kur.va, s ktorou nema ziadne spolocne zavazky, by ho stala viac, ako ho stojite vy ako manzelka. Smutne.
@anonym_autor Na hanbu sveta, aby jeden pracujuci muz v zahranici posielal na zivot svojej zene 240,- E, navyse ked vie, ze momentalne ani nepracuje. To co robi s tymi peniazmi? Vsak chodi robit do zahranicia, aby ste sa mali obaja lepsie a nie, ze on vsetko mina na seba a vy musie zit akurat tak z ruky do huby. To keby pracoval doma a zili ste spolu kazdodenny zivot, tak by do domacnosti viac prispieval, pretoze zivot v manzelstve nie je len o jedle, to je zakladna biologicka potreba a dalej co? To vam ma v manzelstve stacit? Bohvieco tam robi a na co mina peniaze, ked vobec nerozmysla ako my, ale len ako ja. Poviem pravdu, ze by som ho kamsi kopla, lebo aj obycajna kur.va, s ktorou nema ziadne spolocne zavazky, by ho stala viac, ako ho stojite vy ako manzelka. Smutne.
@gabrielamodrykonik zvláštny názor...veď aj on nežije v zahraničí zo vzduchu strava, nájom, ubytovňa, pohonne hmoty.Ak by ho nemala žije zo vzduchu?nejako k tej sume prišiel možno vie koľko míňali, keď bol doma.Ved určite jej "nedá" len na stravu, ale aj nájom, hypo, mobil atď. ...zase si nemyslí, že každý v zahraničí zarobí 5 t eur
@anonym_autor ja osobne ak by som bola sama využijem v pohode. No môj jedálniček je veľmi biedny. Ráno mi stačí šálka ranajkovej kávy, v práci sáčok chrumiek PEPE, nejaký dobrý nanuk aj dva, Kofola, Margotka. Večer by som objedala v záhrade maliny, ríbezle, uz máme uhorky aj papriku a paradajky, šalát si často robím. V sobotu by som urobila kura na smotane štýlom dnes, zajtra, pozajtra 🫣. No keďže moj muž chce jesť varené jedlo, tak varíme vždy.
@gabrielamodrykonik podľa mna muž veľmi dobre vie , prečo je dáva na stravu koľko jej dáva . Evidentne míňala zbytočne . A neviem prečo by mala pani manželka všetko “prejesť” . Nepracuje a bohvie koľko ešte nebude , to nie je výčitka , ma zdravotný problém , OK , tak sa muž stará a asi vytvára aj finančnú rezervu keďže muž netuší , koľko môže byt ešte manželka doma . Mne to príde úplne v poriadku
@anonym_autor pre jedneho ano,pre dvoch nie
@gabrielamodrykonik podľa mna muž veľmi dobre vie , prečo je dáva na stravu koľko jej dáva . Evidentne míňala zbytočne . A neviem prečo by mala pani manželka všetko “prejesť” . Nepracuje a bohvie koľko ešte nebude , to nie je výčitka , ma zdravotný problém , OK , tak sa muž stará a asi vytvára aj finančnú rezervu keďže muž netuší , koľko môže byt ešte manželka doma . Mne to príde úplne v poriadku
@lenka.25 Nezavid a uvedom sa. Manzelstvo nie je o tom, ze som len ja, ale sme my, v dobrom aj zlom a tyka sa to aj penazi.
@gabrielamodrykonik zvláštny názor...veď aj on nežije v zahraničí zo vzduchu strava, nájom, ubytovňa, pohonne hmoty.Ak by ho nemala žije zo vzduchu?nejako k tej sume prišiel možno vie koľko míňali, keď bol doma.Ved určite jej "nedá" len na stravu, ale aj nájom, hypo, mobil atď. ...zase si nemyslí, že každý v zahraničí zarobí 5 t eur
@luccija Podla mna zvlastny nazor mas ty. Zila som v zahranici a viem kolko som zarabala v obycajnej kantine a viem kolko mi ostalo po zaplateni vsetkych nakladov. On je chlap a urcite zaraba neporovnatelne viac. A je ubohe, aby jeden zenaty chlap zarabajuci v zahranici posielal svojej zene domov 240,- E, to sa nikde nemusel potom ani trepat 😂. Preboha zeny, vazte si same seba, majte aspon nejake poziadavky na tych chlapov a netolereujte im zo zufalstva vsetko, len aby ste nejakeho mali, pomaly este aj to, ze vam zahyba, mina kopu penazi inde a vam ako jeho manzelke z toho posle smeti. By taky letel.
@lenka.25 Nezavid a uvedom sa. Manzelstvo nie je o tom, ze som len ja, ale sme my, v dobrom aj zlom a tyka sa to aj penazi.
@gabrielamodrykonik Akože čo mám závidieť ? Že ma zdravotný problém , že ju živý len jej muž , že je v podstate nesamostatná , alebo čo konkrétne ? A presne tak , manželstvo nie je len o nej .
@gabrielamodrykonik Akože čo mám závidieť ? Že ma zdravotný problém , že ju živý len jej muž , že je v podstate nesamostatná , alebo čo konkrétne ? A presne tak , manželstvo nie je len o nej .
@lenka.25 no to mas pravdu, posielat vlastnej zene 240,- E a pritom pracovat v zahranici, tak to fakt nie je co zavidiet 😂.
@lenka.25 no to mas pravdu, posielat vlastnej zene 240,- E a pritom pracovat v zahranici, tak to fakt nie je co zavidiet 😂.
@gabrielamodrykonik 240 Eur na stravu + platiť bývanie, možno majú aj hypotéku, ostatné náklady na domácnosť ....atď
Ani práca v zahraničí nie je žiadna zlatá baňa.
Áno to vydeľovanie peňazí je zvláštne, ale autorka uviedla málo info na to, aby sme posúdili prečo to robí.
@gabrielamodrykonik ty ani ja , nemáme ani sajnu ,čo splácajú , čo všetko treba platiť / nájom / úver / leasing : poistky … ale ty by si jej dobre poradila , takého by si kopla niekam … to je tiež riešenie … tým pádom by mala mesačne presne 0,00€ 🤣👏🏻
@anonym_autor keď si sama tak nie

@anonym_autor za mna 240€ na mesiac pre jednu osobu je uplne ok, ak teda nemas nejake specialne stravovavie obmedzenia (intolerancie, alergie). Len ano, treba si varit a nekupovat hluposti.