Je 240 EUR mesačne dosť na stravu?
Povedzte mi prosím svoj nazor alebo či len ja prehaňam. Muž robí v zahraniči a necháva mi 240€ na cely mesiac.Viem že iné ženy žijú ešte za menej.Momentalne nemožem pracovat lebo mam zdravotne problemy ale čoskoro sa už možem zamestnat,len ide o to ze jemu to pride že to je akurát ,ja tych 240€ miniem čisto len na stravu ( nechodim ani ku kozmeticke a ani si z toho nekupujem oblecenie nič) lenže muž si neda vysvetlit že ceny potravin isli neskutocne hore a som sama ale tych 20-30€ ma vyjde každy nakup keď chcem mäso atd… a to chodim každý druhý až tretí deň do obchodu,pride vám to okej alebo je to fakt malo ?
Pre jednu osobu ma stravu staci
@sevrin kebyze si vari 8 eur jej uplne krasne staci. ved nepracuje, je doma, ake menucka?
@balerina2025 čože??? 8 eur denne na stravu, drogéria, čistiace prostriedky vhod domácnosti? Pripadne lieky ? Vážne? Ani sa nečudujem ze sme tam kde sme ..
@balerina2025 čože??? 8 eur denne na stravu, drogéria, čistiace prostriedky vhod domácnosti? Pripadne lieky ? Vážne? Ani sa nečudujem ze sme tam kde sme ..
@butterfly14 Tých 240€ je predsa len strava a je pre jedného človeka veľmi štedré.
@anonym_autor muž luser... Načo sa odpraskal vonka keď je neschopný zarobiť?
@anonym_autor ak iba pre teba áno ak nie si náročná , ak živia jedno či viac detí je to malo. Náš rozpočet na stravu je cca 600-700€ pre 4 osoby. Nepočítam do toho reštiky atď. Len strava z obchodu. Predtým sme míňali aj 800-900€ ale ušetrili sme. Nákupy robíme každé 2 týždne veľké v Poľsku a pomedzi to menšie u nás.
@anonym_autor Neviem, čo také kupuješ, ale každý sa očividne stravujeme inak. My sme s partnerom sami a mesačne minieme tak 150-180€ na jedného. On má k tomu ešte intoleranciu na laktózu, takže kupujeme aj bezlaktózové/vegánske maslo, ďalej bezlaktózové mlieko, jogurty, atď., čo vie byť drahšie, ako normálne, ale nikdy sme nemali problém. Do toho sú započítané aj čistiace prostriedky napr. ako ty píšeš. Navyše nechodíme po akciách, takže si dovolím tvrdiť, že keby sme sa snažili, tak tých 240€ výjde aj pre obidvoch.
Na druhú stranu, ak nedostávaš na mesiac nič iné a nemôžeš si zájsť ani na kávu, ani vlastne nikam inam, kam by normálny človek rád išiel, tak mi to príde málo a ako žgrlošenie od tvojho muža. Ak si ale písala tento príspevok s tým, že mu ukážeš komentáre a povieš: "Aha! Mala som pravdu!", tak to sa asi, ako pozerám ostatné komentáre, nestane.
Kde baby chodíte na takých CHLAPOV 🙆♂️, zbaliť kufre,môže ostať kľudne v Zahraničí
ja si tiez myslim ze 240€ na 1 osobu je luxus...podla tvojej rovnice by sme mali pouzit 960€ my teda fakt prejdeme, aj pizzu si objedname a minule sme aj sesternicu s muzom pozvali na obed v rakusku a to bolo 120€ a za cely mesiac sme dokazali zvladnut za 850€, co mi pride celkom dost... miname cca 700-750€, co je minimalne 170€ na osobu... cize nepovedz mi ze sama sa trapis s 240€. U nas teda plna spajza, mraznicka, chladnicka, kopec sladkosti, nanukov, nejake pivo, sladke vody, kopec ovocia, zeleniny, šunky, syry, ... koľkokrát sa stane ze nieco sa aj vyhodi (to uz leziem na stenu, ale stane sa...) Sama to musíš zvladnut a este ti aj ostane...
To je ako moja sestra😛každý deň 5 eur cigarety, umelé nechty, nejaká kozmetika a stále povie, že jej muž dáva málo.Ked sa muž nasral všetko zrátal jej ostatné výdavky boli vyššie ako strava.Plati hypo, leasing, energie, deťom cestovné, sebe benzín, odkladá na dane a sestra robí sestričku a minie ako managerka.Dnes bola u rodicov, že ani šaty vo výpredaji si nemôže kupit mama jej išla dať 30 eur😭kolko máš autorka predstavu, že by si chcela?Dnes som robila veľký nákup 120 eur dosť dlho do obchodu nepôjdem.A to sestra platí vraj len stravu a on vyrátal, že tu tričko, tam hračka a všetky jej osobné výdaje.150 cigarety, 2x nechty za 22.Teraz trucuje u našich s dvoma deťmi a nič nekúpila do chladničky a rodičia dôchodci platia, lebo chuda ako ju muž vydeluje
240€ by mi samej stacilo. Ale ide o princip ako ta vydeluje. Jeho nezaujima,ci nepotrebujes viacej,ci ti nechyba nieco? Ked pride domov zo zahranicia,da nieco viacej alebo mas s tymi 240€ aj jeho nachovat?
@anonym_autor prečo si nepíšeš každý deň kúpené položky a nezratas za mesiac, aby videl, čo to stojí. Pozi mozog.
@lauricka Spisala by som mu zoznam a poslala ho do obchodu. Pindaju vacsinou taki chlapi,ktori nechodia na nakupy. Hlavne,ze on si v zahranici urcite neodoprie pivko,kavicky,cigarety,zabavu,jedlo.
@butterfly14 Tých 240€ je predsa len strava a je pre jedného človeka veľmi štedré.
@zuzanockamt nie je to štedré, je to hrozné

@anonym_autor prečo si nepíšeš každý deň kúpené položky a nezratas za mesiac, aby videl, čo to stojí. Pozi mozog.