Je 79 m³ vody ročne veľa pre rodinu?
Bývame v rodinnom dome traja, máme aj bazén s objemom približne 10 m³, ktorý sme raz napúšťali. Ročná spotreba nám vyšla 79 m³ a neviem posúdiť, či je to ešte normálne, alebo máme niekde zbytočne veľkú spotrebu.
Záhradu polievame dažďovou vodou, takže tá do toho nejde.
za rok? lebo nám chodia faktúry každých 6 m.
počítaj 79/12 je 6,5 kubíka/3osoby/mesiac.
to máš pribl. 2 kubíky vody na každého člena domácnosti za mesiac.
každý z vás spotrebuje 2000 l vody za mesiac. to máš aj dosť.
u nás to vychádza 1,5 kubíka /osobu/mesiac.
za rok? lebo nám chodia faktúry každých 6 m.
počítaj 79/12 je 6,5 kubíka/3osoby/mesiac.
to máš pribl. 2 kubíky vody na každého člena domácnosti za mesiac.
každý z vás spotrebuje 2000 l vody za mesiac. to máš aj dosť.
u nás to vychádza 1,5 kubíka /osobu/mesiac.
@anonym_37817b Áno, za rok. Je v tom aj 10 m³ - bazén.
My sme v byte, 3 osoby a mame za minuly rok 62 kubíkov studenej a 46 kubíkov teplej...takze za mna to vase veľa nie je
Podľa mňa je to málo kubikov a ešte z toho napusteny bazén, my mávame raz toľko, koľko platíte mesačne za vodu?
Vôbec nie. Ja mestskou vodou aj polievam a máme tiež bazén a minieme tak 20 kubikov za mesiac
Podľa mňa je to málo kubikov a ešte z toho napusteny bazén, my mávame raz toľko, koľko platíte mesačne za vodu?
@zuzubb007 15 eur, ale prišiel nedoplatok 110 eur. Tak zisťujem, či niečo zmeniť, alebo len zvýšiť zálohové platby :-/
Preco nemate studnu??My za vodu v dome neplatime nic,iba za kanalizaciu a to je okolo 2.30eur na 1 osobu za mesiac.
@anonym_e1d409 toto je taka otazka...no preco? Nie vsade je studna mozna. U nas nie je vobec mozne vykopat studnu, kvoli podloziu, aj tomu, ze sme v kopci, nad nami dalsie ulice. Sused hovoril, ze nad hornou ulicou bol kedysi pramen, vycistil ho, dal spravit rozbor a ta voda bola nepouzitelna, ale ze vobec na nic, ani na polievanie, nie este pitie, ci umyvanie, a to kvoli tomu, ze hore obdalec je pole a este dalej par km smetisko 🤨. Takzeee, ja aj polievam vodou z vodovodu, lebo dazdovej teraz logicky, nemam...
@zuzubb007 15 eur, ale prišiel nedoplatok 110 eur. Tak zisťujem, či niečo zmeniť, alebo len zvýšiť zálohové platby :-/
@anonym_autor jaaaak tak to je smiešna suma, my sme v dome 2+2 deti a platíme mesačne 75 eur 🙈, takže to by som pri takej zmiešanej sume absolútne neriešila, nechápem ako môžete tak malú spotrebu mať
79 kubikov? My ako 5 členna rodina zožereme za mesiac cca 16 kubikov. Čiže za rok to je 192 kubikov. Čo je dvakrat toľko ako ty. Neperiete, nevarite? Nesplachujete?
79 kubikov? My ako 5 členna rodina zožereme za mesiac cca 16 kubikov. Čiže za rok to je 192 kubikov. Čo je dvakrat toľko ako ty. Neperiete, nevarite? Nesplachujete?
@thirstymonk že tiež nechápem, my máme teplú aj studenú dokopy cez 200 kubikov ročne, ale polievame furt záhradu , a periem 2 x denne
@thirstymonk No, ale pozri predchádzajúce komentáre, píšu niektorí, že je to veľa, tak ja už neviem :-/
A to nemám umývačku riadu, som chcela mužovi argumentovať, že ju potrebujem, lebo míňam vela vody pri ručnom umývaní :-/
@thirstymonk No, ale pozri predchádzajúce komentáre, píšu niektorí, že je to veľa, tak ja už neviem :-/
A to nemám umývačku riadu, som chcela mužovi argumentovať, že ju potrebujem, lebo míňam vela vody pri ručnom umývaní :-/
@anonym_autor mužovi argumentovať, že chcem umývačku??? Jednoducho si objednám a vybavené, to ti muž musí rozkazovať čo môžeš a čo nie? No mňa by šiblo
@anonym_autor mužovi argumentovať, že chcem umývačku??? Jednoducho si objednám a vybavené, to ti muž musí rozkazovať čo môžeš a čo nie? No mňa by šiblo
@zuzubb007 Nemáme ju kam dať 🙂 Teda treba vymyslieť ako, kam, spraviť prípojky ... nechcem ju mať v obývačke vedľa telky. A tie technické veci musí zabezpečiť on.
Preco nemate studnu??My za vodu v dome neplatime nic,iba za kanalizaciu a to je okolo 2.30eur na 1 osobu za mesiac.
@anonym_e1d409len ma zaujíma.To máte takú dobrú vodu v studni?Aj na varenie,kúpanie apod.?My máme tiež,ale môžeme používať len na polievanie.
@anonym_e1d409len ma zaujíma.To máte takú dobrú vodu v studni?Aj na varenie,kúpanie apod.?My máme tiež,ale môžeme používať len na polievanie.
@babababka ano,mame filter a ten je cisty.Nic nam s tej vody neni.Studna je vrtana velmi hlboko.Este sa nam nestalo za 10r,ze by vyschla.Ale niektori v dedine vyschnutu maju.My nie.
@anonym_autor to je v poriadku, spotreba u nás je 120 m3 za 5 dospelých osôb. Ak človek varí ,perie a sprchuje sa denne tak je to primeraná spotreba....a používame raz denne umývačku riadu.
@anonym_autor To je úplne v pohode spotreba. My sme v dome traja a máme mesačne 6 m3. A to splachujeme studňovou vodou.
my sme dvaja a pozerala som na konto,od 2020 máme stabilne 48-49 m3 studenú a 23-25 m3 teplú
My platime 50e mesacne, vracaju na nieco vzdy. Neriesim to, sprchovat sa a prat musime. Vonku mame studnovu vodu.
@anonym_autor
to pisu taki, co peru raz za tyzden a potom taki, co napriklad jedia kvalitne 4 clenna rodina za 300 eur - papier znesie vela - never vsetkemu
my sme styria v byte a mavame rocnu spotrebu vody aj 210 m3, viem vela, ale nezrutim sa kvoli tomu, hold periem, sprchujem /obrazne/ tri obrovske muzske tela, co cvicia a potia sa - nezakazem im to - a nonstop jedia - cize umyvacka aj rucne riady fičia nonstop