icon

Je bezpečné vkladať veľkú hotovosť na účet?

1. sep 2024

Ahojte, mám doma peniaze "v ponozke", teraz ich potrebujem vložiť na účet. Ide o 25 000 eur, mám Prima banku... Viem že pri väčšej hotovosti banky zvyknú volať dotyčnému, ale inak s tym nie je problém ani pri takejto vysokej sume? Veď su to moje peniaze, vložím ich na môj účet, tak či z toho nemôžem mat problém a nebudú skúmať a mať problém, odkiaľ ich mám...

manzanillaa
1. sep 2024

Vlož po 5000denne,ušetris na poplatku za vklad,do 5000je to "len" 2eura😉robím tam

jajanka31
1. sep 2024

Riesila som to tak ze som mala.doma nahodou doklad o vybere z uctu v inej banke na podobnu sumu z pred 2 rokov. Este aj to im vadilo ze ci som doma mala 2 roky tie peniaze pod vankusom. Tak som povedala ze ano.. samozrejme uz som mala na to nervy. Neviem ako by som to poriesila keby ze ten doklad nemam.. a to bol este o 5 tis. Mensi a este ich trapilo ze odkial mam tych zvysnych 5000 akoby islo o milion..

jajanka31
1. sep 2024

@beata_k no rozum sa ti moze zastavovat ale ja som ich zaujimala aj s mojimi 30000 realna skusenost 3 roky dozadu.. dokonca som im musela dokladovat odkial to mam a preco som tie peniaze mala doma 2 roky a ine somariny..

jajanka31
1. sep 2024

@beata_k je ine ked donesie predavacka trzbu a vie to odovodnit blokom z registracky ze je to proste trzba a ine ked pride FO a co odkial.. norealne ich to zaujimalo. Dokonca mi nakonci povedali ze moze sa stat ze ma este budu kontaktovat a hlbsie preverovat..

autor
1. sep 2024

@jajanka31 ako fakt keby riešili takých, čo majú neviem aké prevody bežné a nie chudáka čo príde s xnasetrenymi peniazmi

michaela712
1. sep 2024

A prečo vlastne ideš prikrmovať nenažranú banku?A ešte platiť poplatok za vklad vlastných peňazí?Potom určite bude nasledovať poplatok za výber a ďalšie poplatky. V hotovosti sa platiť predsa dá všade

3petka
1. sep 2024

No ani sa nedivím. Neznášam tu banku

anos18
1. sep 2024

Pravdaže je to jednoduché. Len musia nájsť vkladomat, nedá sa to robiť v každom bankomate. Zvolia možnosť vklad, nie výber

martinbud
1. sep 2024

Určite bude banka preverovať pôvod peňazí a samozrejme majiteľa , odporúčam aby ste vkladali vy na váš účet ale preverovať to samozrejme budú ,predpoklam tlačivo, každý to má inak.

liv1
1. sep 2024

@maranco je taka banka este okrem mbank kde nemas mesacne poplatky za vedenie uctu prosim ta?

martinbud
1. sep 2024

@liv1 ja mám UniCredit, fio. Bez poplatkov

viera321
Autor odpoveď zmazal
maranco
1. sep 2024

@liv1 FIO má účty, karty, vklady/výbery na pobočke, výbery z akéhokoľvek bankomatu bez poplatkov a podmienok a majú aj okamžité platby

lienka.7
1. sep 2024

@autorka chod spolu s rodičmi do banky s celou sumou a vlož si na účet. Rodicia zároveň prehlasia, ze je to dar pre teba a ich úspory. Sú dosť starý na to, aby ich mali. A ano, šetrili si ich do ponožky, keby sa pýtali.
Nie je to vôbec tak, ako to ti tu píšu, že nič nebude. Taktiež, ze si budeš XY dní vkladať po 2.000€ napr. a zrazu tam.budes mat 30.000€ 🤣🤣🤣 si myslíš, ze v banke žerú seno?

daaaaaska
1. sep 2024

No mne posielala mama do fio 15000 a vyšetrovali to ako keby to je neviem čo. Musela som doložiť pôvod peňazí aj to mi riaditeľka povedala že sa jej to moc nepáči ale povolí mi príjem peňazí na účet. Čo to je v dnešnej dobe 15000 sama som sa čudovala aké obštrukcie okolo toho robili. No zavolala by som si predtým ako pôjdeš urobiť vklad na infolinku či je to v poriadku a či niečo k tomu treba

autor
1. sep 2024

@daaaaaska a ako si to dokladovala?

zic
1. sep 2024

@liv1 a fio je oproti mbank naozaj bez poplatkov (a bez podmienok)... a este maju (zatial) aj super urocenie (takmer bez obmedzeni)

strop23
1. sep 2024

Bez potreby udania povodu penazi sa da napriklad v slsp vlozit do 9999 eur, cize na viackrat treba

Alebo da sa cez rodinu/blizkych ktori maju prijem robit prevody z incyh bank napriklad a potom to uviest ako dar.

justxme
1. sep 2024

Ale pointa tohto celého nie je tá, že teraz budeš musieť mesiac po tisícke akože nenápadne vkladať na účet peniaze. Veď v konečnom dôsledku ti na účte aj tak tých 25k v pomerne krátkom čase pristane, čiže ak má na to banka nejaké automatické oznamovacie procesy (čo v dnešnej dobe kľudne môže mať), tak ťa aj tak môžu dodatočne kontaktovať. Nakoniec práve to môže byť ešte viac podozrivé, ako keby si s rodičmi išla do banky a normálne povedala čo a ako, spolupracovala s pobočkou, a pravdepodobne by bolo všetko ok.

autor
2. sep 2024

@justxme tiež si tak myslím.

zero1
2. sep 2024

wow. 25 tisíc v ponožke. tie peniaze stratili za posledných pár rokov asi tak 50% hodnoty.

macatt
2. sep 2024

Ja mám Prima banku a mne bolo povedané, že im to vyhodí systém a musia sa spýtať na pôvod peňazí, tak som povedala pravdu, že vkladám na kúpu auta atď.. v inej banke som podpísala čestné prehlásenie, ktoré mi vytlačili.. tiež som si to rozdelila, aby to bolo do 10 tisíc…to mi niekto poradil koli poplatkom.,
Známej čo je na materskej a čo si tiež vkladala v jednom mesiaci nad 10 tisíc bolo povedané, že je v systéme a môže ju preverovať finančná polícia.. že jej môžu volať a spýtať sa na pôvod, keďže je na materskej a vyzerá to ako na nejaký príjem, ktorý by mala vedieť zdokladovať..
Ako problém to nevidím, stačí povedať, že máš peniaze požičané, darované na kúpu bytu, netreba sa tým stresovať a klamať, veď budú vidieť kam peniaze odišli..

beata_k
Autor odpoveď zmazal
autor
2. sep 2024

@beata_k v stredu idem 😉

beata_k
Autor odpoveď zmazal
autor
2. sep 2024

Ďakujem 😉

beata_k
Autor odpoveď zmazal
autor
6. sep 2024

@beata_k ahoj, tak nakoniec ma pracovník banky prehovoril že si to mám vložiť na 3 x a že to bude mať bez poplatku pod 5000 vklad, a že v pohode, že to nepríde nikomu cudne že to vložím na tri razy. Že keby som tam prišla už 45 x tak by spozorneli 🤣🤣🤣tak uvidím či mi budú volať. Ale tsk či tak tie peniaze budúci týždeň x účtu idú prec

beata_k
Autor odpoveď zmazal
autor
6. sep 2024

@beata_k no veru, tak on povedal že pre 15 tisíc ma nebudú skúmať,tak som zvedavá😃