Je dobré mať hotovosť doma?
Ahojte. Chcem sa opytat, drzite doma aj hotovost?
Nechcem vediet kolko ale ci si nechavate taku rezervu ze co ak nahodou. Priatel drzi dost vysoku sumu penazi doma, vraj ak by nahodou nieco ako napriklad v grecku ked bola kriza alebo keby nebodaj nastala situacia ako na Ukrajine zevraj neveri bankam, ze co je doma to sa pocita. Dost ma zneistil, on je hrozny pesimista, teraz rozmyslam ci nahodou nema pravdu a ci by som nemala aj ja vybrat nejake peniaze domov, alebo to aspon nejako rozdelit ze nieco doma a nieco v banke.
Momentalne nie,ale zvykli sme mat tisic a viac
Tak to je riadna hlúpost. Peniaze mu krásne strácajú na hodnote gratulujem. Už keď tak sa.boji radšej nech si kúpi fyzické zlato. Ako únikovú menu.
@ankare 10 000€
Áno, diverzifikujem riziko, čiže niečo doma, niečo v banke, niečo zainvestované.
Nie, nemáme doma žiadnu hotovosť. A niekedy veru ani v peňaženke, všetko platíme kartou. Tak snáď keď sa bude u nás schylovat k vojne alebo kríze ako v Grécku, nepríde to z večera do rána 🙄 muž je paranoidny a horšie, že už to prenáša aj na teba. Aspoň 1 zdravy rozum v každej domácnosti sa všade zíde, nedaj sa 😅
Wau, to je pekna suma. Ale na 1 strane ho chápem, keďže žijeme vo svete, v ktorom žijeme.
@alickapusinka Bože... to čo sa stalo?
@ysseba tak muž nebol doma vyhliadol si ma taký debil tu z dediny 15 krát sudne trestaný a vlupal sa nám večer o 17 do domu a zobral na mňa nožik s 25 cm čepeľov chcel ma zavraždiť.
@iv007 hej taký debil 15 krát sudne trestaný ma chcel zavraždiť.
ano. odkedy sme potrebovali surne peniaze (cca 10tis.), ktore boli na ucte, ale mila banka ani v jednej pobocke v Bratislave nevedela "taku sumu" na pockanie vydat, dokonca ani do 24h! Az jedna pobocka nam nakoniec vedela vydat NASE peniaze. Takze mozes mat na ucte aj desattisice, ale nemozes ich pouzit, ked ich potrebujes. lebo banka ich nema. ty nerozhodujes o tom, kedy sa k svojim peniazom dostanes pokial su na ucte.
@mrkvicka060 to čo je za blbosť? Dá sa vybrať aj takáto hotovosť z bankomatu... Stačí si nastaviť v IB potrebný limit. A ak nemá jeden bankomat, tak obehneš tri-štyri a máš ju. Nie je to zas taká suma
@tiezjedna pisem realnu skusenost. bolo to asi pred 4 rokmi.
a nie, nie je to vobec az taka suma. nechapala som.
@mrkvicka060 udivuje ma, že banka takú sumu nemala. S tým som sa nikdy nestretla.
keby to mal aspon na nejakom terminaku, mohol mat nieco navyse
@mrkvicka060 prečo ste v jednej pobočke nevybrali 5000 a v druhej 5000?
ako sa dá taká suma potrebovať súrne a neplánovane?
@tiezjedna väčšie výbery hotovosti musíš banke vopred hlásiť aby mali nachystané na zvolenej pobočke
aj keď chceš vložiť na účet nad 20 000€ treba dopredu dať vedieť danej pobočke
@tiezjedna bolo nam povedane, ze nad urcitu sumu treba informovat banku (resp podat ziadost a vyber vyssej sumy) niekolko dni vopred. tusim to bolo nad nejakych 10tis. my sme potrebovali este trochu viac.
@maranco ako sorry, ale potrebujes surne pouzit peniaze z vlastneho uctu a kvoli debilnej banke budes behat po pobockach ako sprosty, aby si sa dostal k SVOJIM VLASTNYM PENIAZOM?
@mrkvicka060 povedz to seniorke ktorá súrne ide vybrať všetky úspory aby zaplatila operáciu vnukovi, že "debilná banka" jej ich nechce dať na počkanie celoživotné úspory
@maranco
@mrkvicka060 chápala by som keby išlo o milión... Ale 10k € nie je žiadna veľká suma z pohľadu banky. Zvlášť, keď ju pokojne vyzbieraš z dvoch max troch bankomatov
@maranco tak prepac, ja tie peniaze zarabam, su moje, banke platim za vedenie uctu, kam ich ukladam. a potom sa k nim neviem dostat, ked ich nahodou zo dna na den potrebujem? co mna po tom, ze seniori vyberaju celozivotne uspory?! to akoze ich banka chce chranit, tak to myslis? alebo tomu zle rozumiem? lebo vies, co mna po tom?! ja potrebujem mat pristup k svojim penizom, ktore si sama zarobim. nekradnem ich banke, ani si ich od nej nepoziciavam. To banka si ich "poziciava" odo mna.
@mrkvicka060 vysvetli mi ako neplánovane zo dňa na deň súrne potrebuješ takú veľkú sumu?
aj keď sa ti pokazí auto tak nejdeš hneď zaraz v ten deň kúpiť nové
aj keby ti vietor odniesol strechu tak nejdeš v ten deň kupovať materiál na novú
veľké výdavky treba v pokoji premyslieť a nie impulzívne kupovať
jedine chápem ak ideš platiť výkupné, tak potrebuješ súrne peniaze v hotovosti, ostatné sa dá riešiť prevodom alebo kartou
@maranco a co teba alebo banku do toho, na co potrebujem pouzit VLASTNE peniaze? nechapem...
ty nerozumies?
Asi nebude veľmi chytrý že nie.

odkedy som bola v dome prepadnuta a takmer zavraždena nedrzím nič.