Je férové podeliť sa o všetky výdavky s priateľom?
Baby, mam otázku či je to okej, priateľ zarába 1200 netto, 300€ minie mesačne na stravu, 200€ na úver na auto, 100€ na mobil a 300€ na naftu( dochádzanie do prace)
Cítim sa s ním super ale tieto financie nedávam … byva u rodičov, nič si neušetrí a ja moc neverím tomu že keď by sme mali rodinu tak by sme mali aj z čoho žiť
Tvrdí že sa to zmení pretože potom budeme na všetky výdavky 2ja
Je to podľa vás okej? Ja si myslím že muž ma vyť mužom a nieto pýtať od ženy na všetko 50/50 ..
Ako to máte vy? Lebo už si prídem divná, neviem či robím ja chybu alebo čo
@lienka.7 je rozdiel ci sa niekto stravuje sam,alebo viacerí......a podstatný......a je rozdiel ci tak robi 20r alebo 40 rocny.......
Mňa by zaujímalo napr. V koľkých rokoch si človek našetri na nehnuteľnosť. Mám viacero známych, ktorí takto u rodičov bývajú a šetria od 25. Tj. Majú 35 a ušetrené maximálne 40 000 ( keďže nezarabali hneď od školy 2000€ a prispievajú na chod domácnosti rodičom). Aby si kúpili vlastne budú do 50 bývať u rodičov.
Ja nerozumiem prečo tu väčšina hejtujete toho chlapa. Čo ak má takéto vydaje práve kvôli "princeznej "? Prejazdi kopec prachov, lebo rozvaža aj mladú, lebo mladá si necha platiť v reštikach atď. Autorka ty čo očakávaš od spolužitia, že chlap bude platiť všetko a ty budeš len za peknú? Sa trošku zobuď. Áno očakáva sa, že aj ty budeš prispievať na spoločný život.... prekvapujuce však?
@simcas75 asi z tohto usudzujeme, že sú to jeho výdavky:
" Zarábam 2000€ v čistom, prácu mám blízko domu takze na cestu neminam, stravu mi hradí zamestnávateľ
Moje výdavky sú mobil, byvsm u rodičov takze tam prispievam a potom už len to čo chcem/ potrebujem
Nenárokujem si vydrziavanie ale uráža ma vypratávať všetko do centu
Jasne že platím aj ja, väčšinou sa striedame"
@sandokan1009 Ano mas pravdu. Ved je to vlastne invalid.....1200na mesiac? To nemoze mysliet vazne... .aspon 4-5000.....aby si vobec onho zavadila......uboziak🙄
@kristiii Tak potom o čom je tvoja otázka? Čo ťa zaujima ako to majú iné ženy resp. iné páry? Keď ti vadí jeho prijem, tak si nájdi "chlapa", ktorý bude zarábať 10 litrov. Nevadí, že sa s ním možno nebudeš cítiť tak super, stačí že pokryje všetky výdavky.... lebo presne o tomto je vzťah. 👍
Co to za pausal s mobilom musi byt, ze stoji az 100e mesacne ? Tipujem nejaky iphone alebo top samsung.
Ja zarabam 2400 cisteho, mobil 4 rocny, aj to stal v hotovosti, novy, 200e. Lebo co ??
Ine ani nepotrebujem. Ide mi na nom nadalej vsetko ok
(Videa, navigacia ...vsetko)
Pausal 15e.
Ale mlady pan je asi velky podnikatel alebo top manazer, ze taky by mu nestacil, a musi davat 100e mesacne. Cize 1200e rocne.
Tak v tom pripade pardon.
Ja fakt nechápem, čo sa do autorky obúvate... Keby si s ním spichla decko a potom sem prišla nariekať, že chlap rozfláka všetky peniaze z toho málo, čo zarobí, tak by ste jej tie isté múdre, ktoré o nej div netvrdíte, že je zlatokopka, dávali rozumy, či predtým taký nebol a či to nevedela...🙄😖 Ona premýšľa logicky a správne. Pozerá za roh, presne tak, aby nedopadla ako niektoré z vás.
@kristiii pisal som niekde, ze zarobim 1200? Oprava: 170 je to aj s internetom. 200€ mesacne je vela.? Pzp asi nepocitas, ze? Diaľničnú tiež nie? Ale je v určite lepšom stave ako tvoj šrot. Je to pochopiteľne keď máš starú kraksňu a jazdíš snou max do obchodu. Tvárim sa, ze su to bežné vydavky? Pre mňa ano, pre teba určite nie. Hore tu chlapík komentoval ze starý telefón za 200€. Ok. Ked ti to vyhovuje... Som rad kristiii, ze si ma prekukla a, ze vies co som za človeka 😂
@romino Splatka za telefon,pausal zrejme s neobmedzenym internetom a volaniami a mas 100 jak vysitu. Nie kazdemu staci 4.rocny mobil za 200. Chlapec si go plati sam. Nepyta odomna ani od Teba. Takze je to jeho vec. Byva u rodicov a na stravu minie 300.....kde? Nepozyva slecnu na vecere? Skor asi ano. Takze s tymi vydavkami je to rozne.....mlady slobodny bez zaväzkov........zenaty s malymi detmi......starsi s dospelymi detmi.....cim som starsi tym menej potrebujem aj ja......Ak sa slecne nepaci,moze ist z kratsej cesty.......a co znamena ze muz ma byt muzom? Doteraz som sa to tu nedocital. Aku ma predstavu dievca? Zena ma byt zenou,co to znamena? Aku ma predstavu? Muz vsetko zaplati,postara sa o nu,nenecha ju za nic platit? Ona na oplatku ho vzdy pocka s teplou vecerou laskou v srdci ,piesnou na perach a v zvodnom kostymceku?
@martin96321 no vsak viem ze v tom je snad aj splatka telefonu. Ved na to narazam.
Pises: "nie kazdemu staci za 200e". No uz to chcem vidiet ... na co dotycny mlady "potrebuje" nekonecne data a high end telefon 🙂
Drviva vacsina na to aby boli trendy, a aby sa nahodou nestala hrozna vec - ze im tiktok, youtube ... vycerpal data 🙂
ano, tiez na autorke na zvazenie ... ci je to rozumne nakladanie s financiami, zvlast pri takom prijme, kedze zvazuje spoluzitie
@romino Tak vies no.......ja mam 48r. Neviem kolko mas Ty. Mne stacilo ked som siel vonku 80 korun, dnes je to to iste,len v eurach.......Na zabavu sme nepotrebovali mobil ani data....stacila flasa kvalitneho čuča😂 naroky sa menia. Ja som nosil topanky,dnes sa nosi adidas,nike........aj ked sa na to jovno lepi rovnako😎 aj oni z toho vurastu,ale my sme ich tak naucili
@mokamiki moju otázku si očividne nepochopil, nevadí, veľa ľudí nevie čítať s porozumením. Pri príjme 1200 je vrážať 200 eur mesačne do auta veľa, veď to je šestina jeho príjmu. A ty si písal, že opravy auta ťa vyjdú mesačne 200, nie diaľničná a poistka, čo je mimochodom tak do dvacky mesačne, a aj tých 180 je veľa. Ja mám našťastie taký šrot, ktorý ma ešte nikdy nikde nenechal aj bez takýchto výdavkov naň.
@kristiii to je ten problem ako hovoríš. Ty tiez nevies čítať s porozumenim. Nikde som nepísal, ze pri prijme 1200 netto platím 200 mesacne za auto. Mozno ty inak rozmyslas a je to v poriadku. 200 mesačne su prevádzkové náklady ročne bez phm. Na aute treba meniť rozvody brzdy olej atd. To všetko je v opravách. Nevieš ake mam auto ja a neviem ake mas ty. Ja som. Pisal ako. To mam ja. Chalanko platí 200 mesačne za úver a 300 za phm. Nevieme ake ma auto. Moze to byt velka amerika co zerie aj male deti okolo cesty a môže to byť aj niečo male a dochádzať 100km denne. Je tu vela premenných ktoré nevieme preto z čiastočnych informácii vychádzat a hodnotiť je mylné.
@martin96321 no som podobne na tom s vekom. Preto to tak beriem, lebo sme vyrastali v inej dobe, bol som rad ak som si kupil nejaky smejd magnetofon od Vietnamcov, tzv. dvojča. K tomu falizifikaty albumy na kazetach po 50 korun, tiez casto adekvatne zla kvalita 🙂 Mal som aj na ine, ale by som to povazoval za zbytocne rozhadzovanie - pozeral som aj do buducna
O 30 rokov neskor, a bezny slusny kvalitny telefon, ktory vlastne zvladne vsetko co take zariadenie zvladnut ma (cize ani nie ze uspokojit sa s polo-funkcnym fejk smejdom) ...ale nie, mnohym je to malo... to treba davat 1/12 platu na top model.
@romino No vidis. Sestra mi nahravala pesnicky na kazety z Twety five Jula Virsika Ty si si kuooval albumy od vietnamcov sa 50 a niekto originaly za 400........Niekto mal rifle este z tuzexu a iny z blsaku od vietnamcov.....Chlapec pracuje,vedie slobodny zivot,dopraje si trochu.......Aj jeho to prejde. Hlavne nech nechlasta
Mne 300 eur na stravu nepride vela, predpokladam, ze tam je aj poplatok za byvanie u rodicov a aj par eur na spolocne posedenia s autorkou. Ved aj ona plati tieto posedenia, sama pise, len nechapem, preco sa jej zda, ze na stravu je to vela, ved nemusia chodit do podnikov, obaja by usetrili.
Co sa tyka auta. Ak jazdi denne do prace, tak splaca auto. Co je na tom divne? Ak by nemal auto, tiez by sa to autorke asi nepacilo. Preco ona nema auto? Ved to je dnes normalna vec, mat auto. To nevyhadzuje peniaze do luftu, to je investicia. K prejazdenym litrom sa nevyjadrim, autorka nenapisala, ako daleko ma do prace.
K pausalu. Ze ma lepsi telefon? Ved nehadze peniaze do rulety. Ma rad lepsiu elektroniku, zasa nemina na oblecenie, kozmetiku tolko, ako zena. A teraz nepiste, ze nenakupujete oblecenie a kozmetiku sem tam pre radost.
Je pravda, ze plat nie je bohvie co, ak nema inu moznost, kazdy nemoze byt IT, aj ked, kazdy by chcel.
Autorka, ak Ti nevyhovuje jeho financne zmyslanie pri takej vyske platu, tak s ho snaz radsej nakopnut, pomoz mu najst mu lepsiu pracu, napr.v firme, kde sama pracujes, ked su tam take dodre platy. Alebo zvaz, ci ma zmysel s nim zostat, ked preferujes iny styl a standard zivota.
@riyadh asi žije na veľkej nohe 🫣
@mk1111111111 triezve uvažovanie na zaklade dostupných vstupných premenných. Absolútne súhlasím.
@kristiii rozumiem co mi hovoríš. Podla. Autorkinho výpočtu 300€ visí vo vzduchu. Možno tie mesačne investuje do fondov, krypta atd. Nevieme, ci si naozaj neodklada. Autorka auto nemá. Ak by boli spolu dlhšie určite by ho potrebovali. Každý potrebuje auto. Ten co povie, ze nie asi byva blízko do prace a nikam nechodi. 200 za úver na auto je ok. 300 nie je málo za phm ale nevieme nic o jeho jazdnej histórii. Preto to nemôžeme hodnotiť. Takisto ako som ked si povedala, ze mam šrot a ty tiež. Nic nevieme preto je to absolútne neobjektívne a bezvýznamné.
Myslim si, ze mina vela. Pochybujem, ze vobec nieco usetri... ale mne to skor pride, ze ani nechce nejako setrit, nemysli na buducnost, na vlastne byvanie.. hypoteku.. tiez nie som extra setriaci typ, ale manzel usetri aj za mna 🙂. Z mojich penazi sa plati aj hypoteka, elektrina atd.. a potom som rada, ze on sa postara o ostatne a viem, ze usetri a riesia sa veci na dome, co treba dokoncit. Asi 7 rokov sme si fakt setrili, aby sme sa mohli prestahovat a podarilo sa.
Si predsa silna a nezavisla zena, preco by teda vydavky nemali byt 50:50?
@namor264 silná a nezávislá nerovná sa blbá ako mnoho iných, pretože vie, že keď bude na RD, ťažko bude držať krok s pomerom 50:50, a zrejme vie aj to, že preonačovať systém, ktorý bude zabehnutý, by bolo ťažké, ak vôbec reálne. 50:50 je vždy cesta do pekla pre toho, kto zarába menej a nikto rozumný naň nekývne🙄 Keď už tak rovnaké % platov do spoločnej kasy na výdavky za spoločné bývanie/aktivity.
Mne sa najviac páči, ako v mnohých témach posielate ženy s malými deťmi do roboty aj do tramtárie, kľudne aj 50km ďaleko od bydliska, alebo dobreže nemajú deti nechať rodičom prípadne opatrovateľke a odísť aj do Austrálie, ale pohoršujete sa nad tým, že chlap dá 300eur na naftu do roboty...že je to veľa. Tak nemá robiť nikde radšej? Lebo podľa vašej logiky (nenarážam na nikoho konkrétneho) má človek pracovať za každú cenu, hocikde a hocičo, ale keď už má výdavky na dochádzanie do tej práce tak sa vám to nezdá. A čo teda tie ženy s malými deťmi, ktoré posielate aj na druhý kraj sveta, ale výdavky na cestu neberiete do úvahy..
To je tu všetko na hlavu postavené 😁

Muž má byť muž a Ty nemas platit.........budes Ty zenou? Alebo sa Ti nieco znepaci a dvihnes kotvy pri prvom probleme? Lebo MUZ neumyl okna, nepostaral sa o dieta,nedajboze chcel po Tebe nieco?