Je férové podeliť sa o všetky výdavky s priateľom?
Baby, mam otázku či je to okej, priateľ zarába 1200 netto, 300€ minie mesačne na stravu, 200€ na úver na auto, 100€ na mobil a 300€ na naftu( dochádzanie do prace)
Cítim sa s ním super ale tieto financie nedávam … byva u rodičov, nič si neušetrí a ja moc neverím tomu že keď by sme mali rodinu tak by sme mali aj z čoho žiť
Tvrdí že sa to zmení pretože potom budeme na všetky výdavky 2ja
Je to podľa vás okej? Ja si myslím že muž ma vyť mužom a nieto pýtať od ženy na všetko 50/50 ..
Ako to máte vy? Lebo už si prídem divná, neviem či robím ja chybu alebo čo
No, keby mne toto povedal chlap, tak to pomalicky zahram do autu a zdrhnem z takeho vztahu az sa zaprasi. Ze ked budu spoku tak tie vydavky nebudu take velke lebo budu 50/50😀😀😀. Este ak by bol v najme, a pristahujes sa k nemu, tak ok, platis polovicu. Ale co mu mas platit z terajsich vydavkov? Jeho stravu? Uver? Naftu? Vozi ta do prace a z prace? Jeho zmyslanie, cele zle.
Esteze je vela takychto ktory podporuju ekonomiku.
100€ mesacne za pausal t.j x 24 mesiacov 2400€ pocas viazanosti. Musi mat aspon uplne nove Jablcko alebo Samsungaca. Zase 200€ splatka za auto nieje vela( 2400€ rocne aj s urokom). Skor je problem 300€ na stravu ked je sam a 300€ za naftu. Keby boli vsetci finacne gramotni tak orange/ telekom - predajcovia aut skrachuju.
Osobne by som zacal po skonceni viazanosti prejst na kredit/ nizky pausal. Zmenit stravovacie navyky a casom aj tych 300€ za naftu okresat.
Mile mamicky/zeny vy si myslite ze kazdy chlap moze zarabat 2-3-4 tis€ na Slovensku??? Kazdemu tu radite zmenit pracu ale kto by potom robil tu pracu napr?
Tak ja napr radim vsetkym ucitelkam,kucharkam,upratovackam dajte vypoved lebo malo zarabate!
Žiaľ ešte stále ženy hľadajú mužov aj podľa peňazí, ak keď neraz ony same zarobia smiešnych 900 eur.
Ale aj pri nízkom prijme musíš vedieť hospodáriť.
@autorka otázne je, kolko zarabas ty🙂 a samozrejme, že sa to zmení, lebo čo neušetrí on, zaplatíš predsa ty. Jednoduche. 300€ za stravu na osobu? To dvaja budete dávať 600€? 100€ za mobil? 300€ na naftu? Kto bude potom platit bývanie? Ty? Sorry, ale za mna toto nie. Inak, pekne to ma vymyslene. 👌
Ak nevie nieco usetrit alebo viac zarobit pocas toho ako bezdetny byva zadarmo u rodicov, tak to nebude vediet nikdy.
Polovicu platu da na auto a mobil, ved to je uplne absurdne 🙈
Nepises kolko ma rokov, ale teda ak ma 20 a je to jeho prve zamestnanie a teda chcel si splnit pubertalny sen a kupit si auto, tak este by som tepreticky prihmurila oko, ale ak ma 25+ a zije takto, tak urcite by som sa s takym chlapom do nejakeho vaznejsieho vztahu nepustala.
A argument, ze ked budete na to dvaja to bude lepsie, tak to tym mysli co, ze mu mas prispievat na benzin, auto a jeho mamke spravit nakup ci ako?
@alkoholik Nevidím dôvod aby 30 ročný, zdravý, bezdetný chlap bol zaseknutý v robote za 1 200€ (hlavne keď mu to nevychádza). Ak teraz nie je schopný zamakať aby mal peniaze na svoju budúcnosť tak veľmi ružovo to nevidím.
Co sa tyka vydavkov, tak je v pohode ist 50/50 ak zarabate cca rovnako, ak jeden z dvojice zaraba vyrazne viac, tak asi alikvotne k platu. Ak je zena ale na materskej/rodicaku, tak podla mna iba uplny chudak pozaduje ist 50/50 s takym niecim absolutne nemam pochopenie.
@alkoholik ale tu ide skor o jeho vyjadrenie, ze ked budu spolu bude to lepsie lebo budu na vydavky dvaja. Ale on teraz nema vydavky, ktore by sa dali pouzit na dvoch, co zje teraz, zje aj potom, jedine ze by presiel z restauracii na domace varenie, byva u rodicov, a auto je jeho a ona ho nevyuziva, mozno sem tam na vylet, takze ked zacnu spolu byvat, tak im akurat pribudne vydavok na najom alebo hypo. Takze rozpravat o tom aka je autorka vypocitava a ze hlada niekoho kto by jej platil vydavky je trochu - dost scestne, spravne sa zamysla nad tym, ze ak by bola na MD, tak co bude. Ci si ma sama nasetrit aby utiahla polovicu vydavkov na materskej? Potom napise na MK a dostane nalozene, ze co si vybrala to ma, a polovica uzivateliek jej bude predhadzovat ako ony na MD RD nic neplatia, lebo muz zarobi tolko ze ich v pohode uzivi a stihaju aj dovolenky aj hypo aj neviemco.
@som_realistka ďakujem, presne na toto som mierila
Podľa mňa ma tvoj priateľ fajn zárobok. Skôr tie jeho výdavky sú akési vysoké. Inak je fajn, že si šetríš na vlastné bývanie. Len on mi príde ako finančne negramotný. A v jeho veku by som skôr čakala opak. Prispieva vôbec rodičom, keď u nich býva ? Ak si vezmeme ekonomické hľadisko, tak neviem, či by to malo dlhodobú perspektívu.
ja ako chlap by som niečo so sebou už robil. Je lahke sa vyhovarat kolko mam vydavkov (a pritom byvam u rodičov 🙂 ) Ale možno ma už na učte 30-50k € ako zaklad pre hypoteku. Ak nema na učte nič, ufff... good luck. Rozhadzuje.
@riyadh no ked si kupil najnovsi iphone na splatky tak kludne aj 100e :D chlapec ma ocividne svoje priority 😄
Ja som to pochopila tak, že autorke nejde o to, že on by zarábal málo. Skôr je Ide o to, že je financne negramotný a z toho platu by mal menej vyskakovať. Na mňa tiež veľmi veľa rozhadzuje na to koľko zárobí. A tisí 1200 v čistom je taký priemerný plat na Slovensku, bohužiaľ. Ale nic hrozne, ak ma svoje byvanie. Pri jeho prístupe si neviem predstaviť, že by platil hypotéku.
Fúha..100 e za mobil? TO čo má za paušál? Radosť nekonečná stojí 25e..a za naftu dáva tiež riadne veľa hľadala by som si byť nim pracu bližšie
Nájdi si niekoho financne gramotnejsieho 😅
@bu_bu_bubak ona zarobí 2x toľko ako chlap a sama vidí, že dotyčný nemá chuť riešiť svoju finančnú situáciu a nikam sa neposúva. Normálny chlap by si hľadal niečo iné, pretože on prejazdí do roboty 300€ a tým pádom má menej ako pokladníčka v Lidl. Bez rodičov na rozdiel od nej by skončil pod mostom s takými výdavkami a platom. Ona ako žena premýšľa správne a cíti, že nie je vhodným partnerom do života, pretože keby otehotnela, tak logicky utratí všetky svoje úspory na výdavky na dieťa a bude musieť pracovať i z domu, lebo "chlap" pretelefonuje 100€ a prejazdí 300 a to ešte nejedli. Ženy chcú byť rovnocenné ale nie tak, že oni budú šetriť a zarábať a pecivál bude rozbíjať svoju chabú výplatu na mobil a auto.
To prosímta kam chodí do tej prace?? Ja mesačne najazdím cca 2500-3000km ale 300eur na PH fakt neminiem za mesiac...
Nejak mi tie sumy pridu zvelicene a nezmyselne.....
No podľa mňa je veľa 100 € za mobil veľa. Mám paušál za 25 €, nekonečné volania, sms, mms, data k k tomu tuším 10. Aj 300 € na naftu do práce je podľa mňa veľa. Aj my chodíme autom, tiež platíme naftu, to by musel ďaleko cestovať od domu. Jesť treba, tam minie to áno.
@stanulienkat a podľa všetkého doma neprispieva na INKASO, keďže to tam nepíše. Chlapec to ma nejako ako svet gombíčka. Z čoho chce potom aj deti financovať?
Telefón mi príde drahý ale my tiež dosť precestujeme nakoľko do lrace a naspäť je to dokopy 80km a plus výlety za rodinou a podobne. Ak mu to vyhovuje a tebe nie, tak bud sa o tom porozpravate alebo rozidete
300€:za naftu? To prejazdi 4000 km mesacne? Trochu ta asi odrbkáva v tomto 🙄 100 na mobil? Akože ha-ha. 300 € preje? Prepáč autorka, ale čo si nafetovana? Priateľ nech sa v sekunde spamätá, alebo si nájdi iného. Inak tiež je na zváženie, že v 30tke bývate obaja u rodičov 🙄🤦♀️
@margotka17 nepise to autorka. Celé mi to príde ako úplný rant. Sumy su zaokruhlene predpokladám. Autorka byva u rodiny takisto ako jek priateľ. Autorka si odkladá takisto si jej priateľ môže odkladať 300€. Nakoľko to z toho vychádza lebo o tých 300 sa uz nepíše. 300€ za stravu na BA napr uplne bežné. S priateľkou v BA minieme 600€ cca za stravu a to si varíme doma + 4x do mesiaca nejaký ten brunch. Za 2 paušály platím 170€. Nieco odkladáme ale auto mam staré a stoji ma ked prepočítam sumu za rok za opravy na mesiac 200€/mesačne. Ked nikam nechodíme iba do obchodu tak asi. 100vka palivo. Ked som. Chodil práce každý deň tak 250-300€. Niekedy su nečakané výdaje a je to ťažšie ale da sa prežiť. Ak sa autorka dostala do tejto fázy tak v princípe potrebuje uistenie len v tom co uz sama tuší/vie. Ale my zase nevieme aky je background oboch. Maju rodinu co pomôže, majú vlastné side. Jobs, vlastne majetky iné. Každý ma niečo alebo aj nič. Nebudem. Kydat na chalana ked toto je veľmi siroka tema a my tu vieme len 20-40% celej genezy.
@mokamiki a ty tiež zarobíš 1200? Pri takých výdavkoch? Za dva paušály 170? Za auto 200? To čo máš za šrot? Ja mám tiež staré auto (viac než 20-ročné), ale mať doňho vrážať 200 mesačne, radšej ho utopím.
Nie, netvárme sa, že toto sú bežné výdavky na život. To len ty budeš tiež asi troška ako tutok partner autorky.
Za mna nie. Nemam nic proti nizsim prijmom muza, alekym zije u rodicov, moze znyslat ako autorka, ze usetri. Otazne je, ci prispieva rodicom na byvanie. Ak nie, tak to uz je cele zle.
Zila som s takym 17 rokov, na vyplatu hojno, po vyplate hovno. Bol schopny rozdrbat celu vyplatu za par dni. Najskor sme hospodarili spolu, ku koncu som uz rozdelila peniaze a zrazu som aj na rodicaku dokazala vyjst s peniazmi bez problemov. Po rozvode nemal na jedlo, vyplakaval, ale na e-kolobezku, nove topanky a oblecenie mal. Detom na vydavky navyse uz zase nemal, ked som potrebovala. Naucila som sa starat sama o seba, ale ak by som mala ist zase do takehoto vztahu a vedela by som vopred, aky je partner, zutekala by som od neho co najdalej.

Jeho výdavky sú vysoké a nezodpovedajú zárobkom. Len ty vieš, či si dá v tomto povedať a je ochotný niečo zmeniť. Ak však len jednoducho chceš niekoho, kto viac zarába, tak si ho nájdi. Len nezabúdaj, že karta sa vie v živote ľahko obrátiť, aby si raz tiež niekomu neprestala stačiť, keď budeš zarábať menej.