icon

Je možné neplatiť poplatky za rozhlas a TV?

1. jún 2022

Doma nemám TV, daju sa zrušiť platby za rozhlas a TV keď tieto služby nevyužívam?

Strana
z2
sszuzu8
1. jún 2022

Mne bolo povedané ze to platí povinné ten co ma na seba napísanú elektriku

autor
1. jún 2022

@sszuzu8 áno viem, ale keď to nebudem platiť, čo mi prídu vypnúť zv ktorú nemám?

lasona
1. jún 2022

Myslím že sa to nedá zrušiť. Ak máš elektriku, tak musíš platiť.

anonymous87
1. jún 2022

Nie. Jedine zeby si nepouzivala elektriku, kedze tieto poplatky su viazane na vyuzivanie el.energie

portret7
1. jún 2022

Je to povinne, ked nebudes platit, nsjskor pride upomienka, nasledne pohladavku postupuju exekutorovi.

ciusinka
1. jún 2022

Áno musíš to platiť ak máš pripojenu elektrinu,nie nedá sa to zrušiť preto,že nemáš TV a čo ti môžu urobiť? No normálne to budú od teba vymáhať,môžu maximálne za 3 roky spätne..

basska_b
1. jún 2022

Myslis koncesionarske? Je o tom tzv. zastrckovy zakon, kazdy odberatel elektriny musi platit koncesionarske, aj ked absolutne to nesleduje a nema ani radio ani TV. Bohuzial. Oslobodeni su tusim dochodcovia, ale nesmu zit v jednej domacnosti s niekym zarabajucim.

Da sa to obabrat tak - prepisat elektrinu na niekoho, kto uz koncesie beztak plati. Alebo na dochodcu (?)

luliu
1. jún 2022

Nie, musíš platiť inak príde exekútor a vezme čo máš, ak nemáš telku

basska_b
1. jún 2022

Exekutor pride a bude sa to vymahat. To nechces...

viestta
1. jún 2022

Nič ti vypnúť nepridu, len ti bude rásť dlh, narastu úroky a potom ta posunu na exekúciu. Platiť musíš, zlavu sú len dôchodcovia.

nikpa
1. jún 2022

Poplatky RTVS sa viažu na odber elektrickej energie a či máš TV alebo rádio nikoho nezaujíma, bohužiaľ. Takže ak nebudeš platiť, spravíš si akurát tak dlhy a pošlú na teba exekútora.

obcanka123
1. jún 2022

Musíš to platiť. Ak to neplatis dajú ťa na súd. Ak nezaplatis ani potom tak exekútor 😉

vikicaviki
1. jún 2022

Ak zije v domacnosti osoba s TZP, poplatky sa nemusia platit, ale treba o to poziadat.

lenvam
1. jún 2022

Je to zastrckovy zákon, myslím ze keby si neplatila tak ta odstrihnú od el.

minutka
1. jún 2022

@luliu
@obcanka123
@nikpa
@viestta
My sme sa nastahovali do noveho domu ako mladi manzelia v r 2009. Netusili sme, ze toto treba riesit. Nenahlasili sme sa nikde a teda ani neplatili. Minuly rok nam vyrubili brutalnu sumu za tie roky. Odvolali sme sa(na nete je presny vzor) a teda napokon sme museli uhradit tusim posledne 3 roky. Tak urcuje zakon. V podstate sme teda par rokov usetrili. Ale nie schvalne. Len chcem povedat ze nas nedali hned na sud ani sme nemali exekutora

zuzanka.zuzu
1. jún 2022

@lenvam jasne, zoberú nožničky a cvak už je odstrihnutá 🙄 neodpoja ju.

lenvam
1. jún 2022

@zuzanka.zuzu co si hneď prudká, napísala som len čo si myslím a nie ze je to tak

andrejka1974
1. jún 2022

Musíš platiť ináč ti dajú aj dodatočne pokutu a platíš len za jedno miesto

zuzanka.zuzu
1. jún 2022

@lenvam a nemyslíš si, že by bolo vhodné neradiť čo si myslíš, ale len to čo vieš? lebo radíš zle

lenvam
1. jún 2022

@zuzanka.zuzu a akože čo som poradila? Prestaň piť alebo radšej začni. To poradím tebe

domini404
1. jún 2022
luliu
1. jún 2022

@domini404 ona sa nepýta na premlčanie, ale či to musí platiť a tam je odpoveď jasná 😉

misana84
1. jún 2022

musite ak ste poberatel elektriny....budete mat dlho, ktory sa može vysplhat do vysokych sum....musite nahlasit....ak mate viac nehnutelnosti a vy ste odoberatel elektriny tak platite len za jednu...alebo treba prepisat na dochodcu on neplati

misana84
1. jún 2022

@lenvam odstrihnut od elekriny? nie len si budu vymahat od datumu odberu elektriny...ak nevyplatia potom budu vymahat

nestastna21
2. jún 2022

Normálne to budu vymáhať cez súd a následne cez exekútora. Ale aj ja to platím len raz za 3 rok, keď sa ozvu pretože sa pohladavka premlči 😅

marci77
3. jún 2022

treba to platit, uz tam maju asi brigadnikov, uz chodia upomienky

jedine ako by sa s tym dalo vybabrat je asi prepisat elektrinu na nejakeho dochodcu, ti su odslobodeni od platieb koncesionarskych poplatkov

euka210
3. jún 2022

Len na ZTP sa da

euka210
3. jún 2022

@marci77 my mame svokru ZTP a uz par rokov neplatime

marci77
3. jún 2022

@euka210 moja svokra ma tiez asi v 2 nehnutelnostiach napisanu elektrinu na svoje meno a tiez neplati, ale ma klasicky dochodok

Strana
z2