icon

Je možné žiadať o hypotéku počas materskej?

rebeka134
10. apr 2025

Ahojte,
3.4 som nastupila na matersku.
V tomto novom zamestnani som bola zamestnaná od 1.1.2025 cize uz 3 mesiace som odrobila.
Ide o to ci mozem poziadat o hypoteku ked este vlastne v banke nevedia ze som nastupila na matersku kedze este na socialke to nespracovali?
Dakujem vopred

patta89
10. apr 2025

@rebeka134 90 alebo 93 dni je úplne jedno...radšej rátaj s variantou, že nedostaneš max. matersku, ale v nižšej sume...
A k tej hypo? budu brať do úvahy príjem v sume vyššieho RP, nie sumu materskej

rebeka134
autor
10. apr 2025

@patta89 🙆🏽‍♀️🙆🏽‍♀️ tak uz budem len cakat,lebo priatel je v tom ze v pohode moze ziadat hypo ked zatial socialna poistovna nevie ze som na materskej ze sa este nedostali k tomu papieru co som tam poslala😀🙆🏽‍♀️🙏🏽

00kvetinka00
10. apr 2025

Tehotenské ste dostávali? Ak áno uz vedia ze ste tehu a o hypo sa švami rozprávať nebudú....... predávali sme nehnuteľnosť pani den pred podpisom dostala prvú tehotenské dávku...... a na ďalší den im to banka stopla ..... chlap zarábal dobre aj ona takze 200 tisíc nebol problém vziať.

Nakoniec dostal ledva 120 a teda vraj ju chlap a jeho svokor keďže pani začali riešiť ze klamala.
S toľkých nervov porodila predčasne co si od banky za UMLCANIE užila

rebeka134
autor
10. apr 2025

@00kvetinka00 ano dostavam tehotenske od novembra uz za necelí mesiac rodim a som uz v strese z toho vsetkeho teraz ja nechcem brat hypo ani nic to len moj priatel vymysla ;(

rebeka134
autor
10. apr 2025

@00kvetinka00 banka ju riesila ze to zamlcala? Vidite takze mne to vidiet bude

jesenzima
10. apr 2025

@rebeka134 autorka, nie ste manželia, takže tvoj priateľ si môže hypotéku ziadat bez teba, ka kedze špekuluje, nech ťa kľudne zamlci, aj vaše dieťa, budú ho brať ako slobodného jedinca 😉

alica110
10. apr 2025

To si snáď nemyslíš, že si banka neoverí kde pracuješ a ako dlho, že nie? Ak chceš vedome podvádzať, je to trestný čin a na hypotéku v budúcnosti môžeš rovno zabudnúť. Ak chce priateľ, nech si vezme on hypo a ty budeš spolužiadateľ.

miggy
10. apr 2025

Mňa toto neprestáva udivovať, že takýto jedinec podniká 🙈 v banke ešte nebudú vidieť. Ok.

Autorka, tebe držím palce a nerob si zbytočný stres. Nech si úver vybaví sám 🙂

rebeka134
autor
10. apr 2025

@miggy hej mam z toho stres,este mam aj cukrovku cukor mam vysoky ach..vsetko mu toto poviem co ste tu napisali a hotovo a nech ma uz nestresuje

alica110
10. apr 2025

@rebeka134 Prečo si nechce brať hypo on?

jesenzima
10. apr 2025

@alica110 to je nejaký špekulant, ktovie čo už ma na rováši..

tersanas
10. apr 2025

@rebeka134 aj keby banka "ešte nevidela, že si na md v systéme" čo samozrejme si overi, na tebe pri podpise zmluv nebude vidieť, že zachvilu rodis? Toto vás nenapadlo? Priateľ nech sa pripraví na kontrolu ohľadom tvojho zamestnania, toto je už aj na SP moc..

alica110
10. apr 2025

@jesenzima Tiež sa mi to tak vidí.
@rebeka134 Na tvojom mieste si overím, či nemá dlhy.

123profil321
10. apr 2025

@rebeka134 Podľa nemáš šancu, keď už dva úvery máš, ani keby rátali len vyšší rodičák:
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/uvidia-v-csob-moje-uvery-v-inych-bankach/

00kvetinka00
10. apr 2025

Inak viete ze stávkovanie (cez mobil) vie tiež znemožniť takéto niečo..... nielen tehotenská dávka ale aj stávkovanie online je pre banku varovný prst 😄🤣

la_dolce_vita
10. apr 2025

Ak ma partner dostatocny prijem, mozete ziadat spolu s tym, ze ty prijem neuvedies a vyhnes sa tomu, ze ta zamestnal ucelovo, co bude banka riesit.

44janica44
Autor odpoveď zmazal
44janica44
10. apr 2025

Myslím ze priateľ bude mat dosť roboty s kontrolou zo socialky a na hypo zabudne.... to tvoje 93 dňové zamestnanie je také okate ze 100% by som ocakavaka kontrolu a na materskú by som sa nespoliehala keďže ti nič nevyplatia kým skončí kontrola. Teraz po takomto špekulovani idú ako pes po udenom. Zvlášť ked píšeš ze si predtým bola este aj PN. Ten co to bude kontrolovať ma už teraz zarobené. Tehotnú tesne pred pôrodom ziadny normalny zamestnavatel na dobu neurčitú nezamestna iba spekulant.
Rátaj s variantom nižšia materská a priateľ s variantom celkom vysoká pokuta.

zuzanockamt
10. apr 2025

@rebeka134 Hrozné, čo niektorí ľudia dokážu. Dúfam, že kontrola z SP bude.

nikushka8
10. apr 2025

@rebeka134 jedine ak si minuly rok bola dlhsie nezamestnana. V SP nie su na hlavu padnuti 😉 uz sa viac ludi popalilo,ked boli zrazu ucelovo zamestnani 90 dni u noveho zamestnavatela (napr aj moja svagrina).

rebeka134
autor
10. apr 2025

@nikushka8 naozaj? A normalne jej prisla kontrola? A jej to zamietli?

rebeka134
autor
10. apr 2025

@nikushka8 tej svagrine?

zuzanockamt
10. apr 2025

@rebeka134 Kontrola príde tvojmu priateľovi, dostane pokutu a ty materské z VZ z predošlého roku.

sisska96
10. apr 2025

A preto ešte nie ste manželia, aby si dostala dávky ako slobodná mamička?

katusik456
10. apr 2025

@sisska96 sranda to sa nejaké dávky poberajú keď nie ke žena vydatá? 😁tiež som potom slobodná mamička aj ka chcem tie dávky ! 🤣 myslené ironicky, to že nie je žena vydatá aj keď už ma dieťa je čisto jej vec a žiadne dávky sa nedávajú, jedine hmotná núdza a pod. Zase netreba rýpať tak kde človek nemusí, v tomto svete je skoro kazda druha mamička nevydata a predsa sú rodina

jesenzima
10. apr 2025

@katusik456 ona nerype, ale tu sú očividne dvaja špekulanti, ktorý sa snažia prísť k peniazom (aj keď autorka tvrdí, že nie), a nie je vylúčené, že aj toto skúsia ... 😉

pl2y
10. apr 2025

@katusik456 neviem či to je stále ešte, ale mali narok na dlhšiu matersku o 3 týždne, čiže 37tt ..myslim, že toto bola jediná výhoda slobodných matiek

zuzanockamt
10. apr 2025

@pl2y Nestačí byť slobodná matka, musí to byť osamelá matka, čiže bez partnera. Čo nie je jej prípad. Ona muža má a žijú spolu.

pl2y
10. apr 2025

@zuzanockamt ja poznám veľa žien s partnerom čo to mali..stacilo len nejaké vyhlásenie

zuzanockamt
10. apr 2025

@pl2y Áno, stačilo klamať na úrade 🤮🤮🤮