Je možné zrušiť ručenie za pôžičku?
No verím že si to neprečíta niekto o koho priamo ide… ale skúsim sa tu spýtať ešte predtým ako pôjde kamarát ku advokátovi… môj kamarát 23 ročný spoznal moju kamarátku 20 ročnú.. mali ťažkú situáciu kamarátke a jej rodine hrozilo vykopnutie z domu (prenajatého ) kvôli tomu že mal ísť k predaju… oni ho chceli kúpiť lenže jej mama je už zadlzena aj jej priateľ všetci..jedine kto nebol je ta moja kamarátka ktorá po škole išla hneď robiť lenže pôžička na dom bola vysoká tak mama tej mojej kamarátky začala oblbovat môjho kamaráta že tam môže bývať s nimi že o nič nejde nebude nič platiť len ručiť oni si to budú splácať sami… že ma zobrať pôžičku s tou mojou kamarátkou ( jej dcérou) sú o tom dôkazy spávy ako mu písala prosila ho .. on sprostý išiel .. kamarátka brala pôžičku a on bol ako ručiteľ alebo to brali spolu ako pár toto som si neni istá viem že v banke hovorili že sú spolu a idú si brat pôžičku na dom .. schválili im to asi 150 000 … ako dostali peniaze na účet kamaráta začala ignorovať proste to bol čistý o*eb len aby dostali peniaze .. je to dohodnuté tak že platia to oni - kamarátka a jej mama lenže pokiaľ by neplatili ide to jemu z platu .. a už mu prišli správy že neni zaplatená splátka už je tam nekaka pokuta a to brali fakt nedávno…
Ešte mu poslali nejaké peniaze za to že to spravil a odvtedy s ním prerušili kontakty….
Chcem počuť názor je možné aby sa s dobrým právnikom z toho vysekal aby sa napríklad dom predal a pôžička sa vyplatila ? Alebo neviem aký je postup ale pôžička je ma veľmi dlho a jemu už nechceli v banke ani 2000 požičať na auto všade je na čiernej listine v každej banke zevraj kvôli tomuto čo spravil … proste to zobral pod nátlakom bol zaľúbený a mal vidinu že budú tam spolu bývať …
Čo poradíte ? Na ten dom je zobrata ešte ďalšia pôžička na prerabku ešte 80 000 ….
no ak to má vo svojej aplikácii v banke, tak je spoludlžník na oboch úveroch. Logicky by nemohol mať vo svojom IB úver niekoho iného. Sporiteľna. Tiež som spoludlžník s manželom a mám to rovnako ako on. Akurát len jedna hypo
inak keď tak nad tým rozmýšľam tak museli mať riadny príjem obaja, aby vôbec dostali 2 hypo v hodnote dokopy cez 225 000 eur resp. aj viac, nakoľko na tom print screen je už len zostatok hypo. 23 ročný s 20 ročnou vziať takú hypo. To veľa manželských párov má problém aj v 30ke, 40ke zobrať také vysoké hypotéky
@gab1sol slecna uver neplati, ak dobre rozumiem prispevku, vsak uz aj pokutu dostali za neplatenie. Ja s pracou na cierno nesuhlasim, ale s tym, ze by mal splacat 30 rokov dom, v ktorom nebyva s tym este viac nesuhlasim.
Samozrejme, aj ja tak rozmyslam, ked pracujes na cierno, tak nemas platene odvody, dovolenku, PN...neplatis dochodok.....
Ak, ale bude pracovat normalne, exekutor mu plat kvoli uveru zoberie. Peniaze nebude mat, tak ci onak.
@mira0611 ja som sa zasa dočítala, že síce už prišla upomienka, ale že to doplatili… Teda, úver, aj keď s omeškaním, tak je splácaný. Najskôr ide upomienka č.1, potom upomienka č.2., tak výzva na uhradenie celého dlhu a zosplatnenie úveru… A aj keby po tomto hrali mŕtveho chrobáka a nekomunikovali s bankou, aj tak tam je ešte dosť dlhá doba, kým by došlo k samotnej dražbe. A ak aj dôjde k dražbe, ešte to neznamená, že bude dražba úspešná, resp. že sa uhradí z dražby celý dlh…
V každom prípade, chalan je už v problémoch, čiernou prácou sa môže dostať ešte fo väčších problémov. Ak chce na existujúce problémy nabaľovať ďalšie možné problémy, tak hurá do toho.
@belllinka to nevieme ci dobrovolne ci pod manipulaciou.... ...
@gab1sol
Veľká časť stavebneho trhu pre súkromné osoby funguje na čierno a to máš problém zohnať ľudí....a keď si pýtaš faktúru tak na teba pozerajú ako na nepricetneho....navyše živnosť si môže spraviť,a všetko brat na ruku,platiť si minimálne odvody....takto to bohužiaľ na Slovensku funguje, a ten kto nemá nič nič mu nezoberú. Tie daňové priznania čo dáva kopec ľudí na DU z toho by nevyzili keby to bola pravda. Na Slovensku je to proste tak že tu je bordel a veľa ľudí sa v ňom dokonale orientuje ....možno ten bordel tamtym hore aj vyhovuje z nejakých dôvodov.
Ahoj. V takejto sračke bola moja kamarátka. Bola ale len ručiteľom. V každom prípade človek ktorý mal úver prestal platiť. Postup bol nasledovný. Vyvliecť sa z toho nedá. Všetky pokuty aj zvyšok pôžičky musela zaplatiť, následne cez súd vymáhal exekučne dlh od toho tipka. Strhávala mu to z platu. Pokiaľ dievča nebude platiť a nepracuje, má dom. Buď banka vezme dom a predá ho a tým si splatí dlžnú sumu, alebo tvoj kamarát zaplatí dlh banke a cez súd si musí exekučne vymáhať od nej dlžnú sumu, čo chvíľu potrvá. Ak nepracuje môžu jej zobrať a predať ten dom. To je už asi na súde ako až to dohodne.
@sasa1310 oni reálne aj to tu môžem napísať ale však napísala som už dosť… nepíšem nič len pravdu
On plat do 950€ - operátor výroby fabrike
Ona plat ešte menej do 800 - operátor výroby fabrika…
Ostatok mamka zariadila druhu veľmi dobre platenú robotu… a to dokonca ta baba mala ešte bezúčelový úver na auto okolo 17 až 20 000 to tiež brala pre mamku…
@gab1sol už vraj druhy krát meškali so splátkou prišla aj pokuta ale vsetko neskôr doplatia… podľa mňa sú radi že dostali tu pôžičku nebudú chcieť prísť o dom podľa mňa to platiť budú ale budú meškať so splátkami neviem ako im to vychádza keď meškajú
Píšem ako debil unavená som 😂 * už vsetko doplatili momentálne je zaplatené ale meškali tento mesiac a prišla aj pokuta
Viete čomu ešte nerozumiem ? On nebol vôbec podpisovať druhu pôžičku - tým myslím tých 80 000 či koľko to bolo.. na prerabku.. on vraj s týmto už neriešil nič on bol len pri tej veľkej na dom
Ahoj a tá jeho kamarátka s mamou sa vôbec necítia debilne,že tatko ošuškali mladého chalana... Niekto tu písal, že je možné zmeniť ( nahradiť) ručiteľa.. nepomohlo by nejaké citové natlaky na tú jeho mladú kamarátku aby to nejak pozmenili?
Neviem presne, čo znamená “prišla aj pokuta”, ale SLSP má zmluvnú pokutu pri omeškaní (to začína plynúť prvým dňom omeškania). Samozrejme k tomu sa každým omeškaným dňom nabaľujú úroky z omeškania. A predpokladám, že existuje aj nejaký poplatok za vystavenie upomienky.
Treba zájsť za tým právnikom (sú prípady kedy sa dá niečo spraviť) z týchto informácií veľmi ťažko poradiť čo má robiť. Právnik mu najlepšie poradí a vysvetlí celú situáciu.
Už len to že nebol pri podpísaní 80 000 tisícového úveru (to treba určite riešiť).
Tu už právnej pomoci - vysekat ho z toho , niet. Podpísal zmluvu s bankou, rucil. Škoda, že sa takto ,,kruto,, musel poučiť. Toto je priucka na celý život bohužiaľ.
Mam priamo v rodine skúsenosť s takouto manipulatorkou, - dom mali v exekúcii, problemy mal aj ručiteľ,tá žena nahovarala do pôžičky každého dcerinho frajera. Obe bez práce, čiže 0 šanca mať istotu splácania z ich strany. Nakoniec tu dcéru,,zapredala ,, do rodiny, kde o peniaze nieje núdza, zaplatili za ňu exekúciu aby dom nešiel dO dražby a dom predala.
No skúsenosť je taká, že ľudia naozaj netušia, čo podpisujú. Oni majú vo všetkom jasno, resp. si mysleli, boli v tom, a pod. V rodine máme takú, ktorá sa o do mňa musela dozvedieť, že svoj dom pred desiatimi rokmi v skutocnosti predala, keď ho dala do zálohu rodine, aby im pomohla (tiež ju obalamutili). Keď som jej ukázala a vysvetlila, čo podpísala, že ona podpísala kúpnu zmluvu, tak sa ešte urazila na mňa, lebo ona ten dom len citujem "previedla". LEN!!
Ale ak už niekto z diskusie ma skúsenosti s braním úveru, najmä takého rozsahu, tak asi uznáte, že banka len tak Halabala nerozdáva peniaze na fiktívne "papiere". Mali sme hypo úver v troch bankách, a vždy sme museli zdokladovať príjmy niekoľko mesiacov dozadu, to sa nedá jednoducho len tak ojebabrat. Keď sa tu predsa len dalo, tak aby to nebol pomaly trestný čin. Ja Radim urýchlene kontaktovať právnika (včera bolo neskoro), až potom banku podľa toho, čo poradí právnik. A zobrať právnikovi VSETKY podklady, jeho budú zaujímať písomnosti, nie fabulacie. Tu sa nedá vôbec poradiť, treba si na to normálne sadnúť, raz je ručiteľ, raz nie, zistí sa, že má aj iný úver, o ktorom údajne netuší. Tak ja neviem, vo to je za banku, ale v našom prípade sme boli vždy preverovaní a zoskenovani zhora zdola, len ja som svoje podpisovanie overovala v banke na stokrát aj elektronicky, v Tatre dokonca aj hlasová vzorka, pri pomaly 200 tisicovom úvere si osobne nedokážem predstaviť nejaké falšovanie podpisu a pod. Čiže ešte raz, hor sa za advokátom, možno by sa dačo dalo vymyslieť (je spotrebiteľom), aj keď banky tieto veci zvykli mať dobré ošetrené. Ale podľa toho, čo tu bolo napísané mu nikto, ani právnik, neporadí.
@katarinka89 a ja že to máme len mi v rodine takého,, bieleho koňa,,🤣. Švagor si tak zobral pôžičku na dom už,, svokry,, a tá vyhlásila bankrot🤦. Čiže dom majú, novú pôžičku a ešte sa zbavila starých hriechov. A ako bonus dostal dcéru aby držal hubu😉,tak aj keby chcel cúvnuť už sa nedá. Kto chce kam pomôžme mu tam a ako moja teta vie povedať jedna pi.... utiahne celú armádu.
@oblecenie99 tu už sú len 2 možnosti. Zla a ešte horšia... ale zase aby mladý platil celý život úver a nic z toho nemal? By som praskla do bot, odisla do zahraničia a vykašľala sa na ich úver. Nech si poradia, keď nechcu prísť o dom. A ver mi, že by si poradili, neboj.
A v tej druhej robote aj reálne robila, či to bolo celé nafingované? Lebo ak len zariadili, aby jej chodila akože výplata odtiaľ, tak za ňu zrejme žiadne odvody v tej druhej robote neodvádzali, tak by sa hádam dalo dokázať, že išlo o podvod. A dotyčná firma by mala tiež prúser. Treba to s nejakým právnikom prebrať, čo sa dá robiť. Možno, keby vysvitlo, že získali hypo podvodom, dalo by sa niečo podniknúť.
Druhá vec, je možné zmeniť ručiteľa. Nejakými pákami na nich pritlačiť, aby to aj urobili.
@mayami nerobila vôbec to mamka vsetko zaplatila aby to vyzeralo tak že tam robí odvody proste vsetko čo treba.. ale ako dokáže že tam nikdy nerobila papierovo vsetko sedí
No rozhodne ist za nejakym pravnikom a poradit sa a povedat vsetko, neklamat, nepriklaslovat jednoducho povedat vsetko...tych par stovak co obetuje na pravnika mu uz neuskodi, aj tak je v srackach az po usi....a do buducna, od toho chlapa dat ruky prec. Dovtedy kym si toto neporiesi, je maximalne nepouzitelny jedinec do buducna pre ziadnu zenu. Ktora si toto zavesi na krk, tak mat pruser tiez ako hovado...
Tak tu už nejde o to ako to bolo správene ,ale už len o to ako sa z toho vyvliecť. O dakych úpravách odvodom by som ja už nehovorila. Tým ,že ste o tom vedeli môže viesť k tomu ,že môžete mať ešte aj vy problémy.teraz sa vyhovárať a žalovať je posledné čo máte robiť.
musel podpísať aj druhú pôžičku, nakoľko ju má u seba v IB
A to v akej banke sa robia taketo ?
@sasa1310 on o tom vôbec nevie… aj si pamätám ako mi hovoril že zobrala už aj ďalšiu pôžičku na prerabku ešte.. a to už mám pocit prestala s ním komunikovať už ho obchádzala v robote

@mira0611 ale slečna úver zatiaľ platí, na základe čoho by mala ísť nehnuteľnosť do dražby? A rada pracovať načierno, je taká… Že potom to tu celé tak aj vyzerá na tom našom Slovensku.