Je možné zrušiť ručenie za pôžičku?
No verím že si to neprečíta niekto o koho priamo ide… ale skúsim sa tu spýtať ešte predtým ako pôjde kamarát ku advokátovi… môj kamarát 23 ročný spoznal moju kamarátku 20 ročnú.. mali ťažkú situáciu kamarátke a jej rodine hrozilo vykopnutie z domu (prenajatého ) kvôli tomu že mal ísť k predaju… oni ho chceli kúpiť lenže jej mama je už zadlzena aj jej priateľ všetci..jedine kto nebol je ta moja kamarátka ktorá po škole išla hneď robiť lenže pôžička na dom bola vysoká tak mama tej mojej kamarátky začala oblbovat môjho kamaráta že tam môže bývať s nimi že o nič nejde nebude nič platiť len ručiť oni si to budú splácať sami… že ma zobrať pôžičku s tou mojou kamarátkou ( jej dcérou) sú o tom dôkazy spávy ako mu písala prosila ho .. on sprostý išiel .. kamarátka brala pôžičku a on bol ako ručiteľ alebo to brali spolu ako pár toto som si neni istá viem že v banke hovorili že sú spolu a idú si brat pôžičku na dom .. schválili im to asi 150 000 … ako dostali peniaze na účet kamaráta začala ignorovať proste to bol čistý o*eb len aby dostali peniaze .. je to dohodnuté tak že platia to oni - kamarátka a jej mama lenže pokiaľ by neplatili ide to jemu z platu .. a už mu prišli správy že neni zaplatená splátka už je tam nekaka pokuta a to brali fakt nedávno…
Ešte mu poslali nejaké peniaze za to že to spravil a odvtedy s ním prerušili kontakty….
Chcem počuť názor je možné aby sa s dobrým právnikom z toho vysekal aby sa napríklad dom predal a pôžička sa vyplatila ? Alebo neviem aký je postup ale pôžička je ma veľmi dlho a jemu už nechceli v banke ani 2000 požičať na auto všade je na čiernej listine v každej banke zevraj kvôli tomuto čo spravil … proste to zobral pod nátlakom bol zaľúbený a mal vidinu že budú tam spolu bývať …
Čo poradíte ? Na ten dom je zobrata ešte ďalšia pôžička na prerabku ešte 80 000 ….
@gab1sol ahoj, ja som si myslela, ze ak nema 2-3 mesiace uhradene, tak banka zacne robit razne kroky a max.rok - rok a pol to uz bude vydrazene, max.mu tam ostane nejaky zostatok 20.000-30.000 euro, ktore ak splati, resp.bankrot vyhlasi, tak moze byt cisty skor ako 30 rokov.
Bohuzial, vela ludi pracuje aj nechcene na cierno.
@mira0611 možno v ideálnom svete by to šlo rýchlo, ale dražba je pre banku posledná možnosť, ako vymôcť od klienta financie. Ale ak slečna spláca úver, aj keď s omeškaním, banka do dražby nepôjde. Aj z praxe, vždy sme sa aj po zosplatnení snažili dohodnúť s klientom nejaký splátkový kalendár, lebo sú to peniaze hneď na účte banky.
No ak podpisoval aj tú druhú pôžičku, mal by mať k tomu aj doklady, nie? Určite nech sa pozrie do všetkých podkladov. Nebolo to podpisovane naraz v jeden deň, len osobitne úvery a preto nevie o Tom druhom? Kedysi sme tak mali hypo s úverom pre mladých so štátnou pomocou, tam sa to v podkladoch rozdeľovalo na 2 úvery s rôznymi úrokmi (píšem to veľmi laicky a zjednodušene). Neviem si predstaviť falšovanie podpisu v akejkoľvek banke. Napíš potom, ako dopadol u právnika.
@gab1sol Najmä ak sú tu dokonca dvaja s príjmom, tiež nevidím dôvod na dražbu
@oblecenie99 tak to na margo toho, že by sa on vzdal oficiálneho príjmu a začal by s prácou na čierno. Ale kým ona platí, čo je asi v jej zaujme, aby neprišli o dom, tak k dražbe za bežných okolností nedôjde.
Čo sa týka toho druhého úveru, tam by som odporučila zájsť do banky a vyžiadať si úverovú zmluvu k nahliadnutiu. Tam uvidí, či ju podpísal alebo nie. Ak nie, vtedy smer právnik a riešiť úverový podvod (falšovanie podpisu a pod.).
Ok...no asi by som isla do banky....a overila oba uvery...kedze nevie o tom ze podpisoval ten druhy......nezavodim mu....my sme kedysi pozicali svagrinej s priatelom....a oni nam potom nic nevratili.....a vtedy to bolo vela penazi....on isiel do osobneho bankrotu...a tak....kazdy sa pouci na svojich chybach
o čom on nevie? Veď mu v IB ukazuje ďalší úver. Čo by nevedel. Dobre vie, že tam má už úvery dva

@pieksamaki tuším Slovenska sporiteľňa to je už som to tu niekde písala do nejakého komentu aj .. išla som kataster kuknúť ale nefunguje akosi