Je správne minúť 30 eur na posedenie s priateľmi?
Ahojte dostávam od mamy- 25-30 eur každý týždeň proste mi prispieva, som už dospelá ale proste dáva mi peniaze lebo vie že rada chodím vonku ale ešte niesom vybehaná, tak každý týždeň chodíme vonku a miniem približne toľko rozmýšľam či to je málo, veľa....
Si dospela … mas 18 alebo 30? To je sakra rozdiel. Ak mas len 18 - 20 … este je sanca, ze sa “vybehas” a dostanes rozum a dospejes. Ked mas 30 … no tak co si mama urobila, to ma … na stazovanie je neskoro
@anonym_c78e46 nie, rodicia mi ako dospelej a zarabajucej peniaze nedavaju. Hanba by ma fackala. Ty beries od starych rodicov peniaze? Preco potom stari nariekaju, ze nemaju a volia Fica kvoli 13. dochodku?
@anonym_c28f0e kazdy to ma inak, moja mama ma uplne vsetko co potrebuje, co jej tie peniaze mam nasilu strcit do vrecka? Ma vlastny dom, nesplaca nic, energie ju stoja iba par eur.
Ja neviem co riesite, mama jej tie peniaze dava z lasky tak nech si ich minie na co chce. Ja mam prijem dobry a mama mi tiez niekedy da a aj mojim detom, vsetko je drahe a kazde euro navyse potesi.
Vam vasi rodicia nikdy nedavaju peniaze??? Aj ked ste uz dospele a mate rodinu?
Moja mama hovori ze naco su jej starej peniaze, ze ked ma tak rada da svojim detom aj vnucatam.
Ak si budes odkladat tak si nasporis na nieco pekne, ak pominas, tak si musis hradit zo svojho ked budes nieco chciet navyse
@anonym_c78e46 veď riešime tu to, že chcela vedieť naše názory a je prirodzené, že sto ľudí, sto názorov. 🙂 Fakt nenapísala autorka nič viac, či má prácu, koľko má rokov, to je podľa mňa tiež celkom podstatné.. lebo čo keď náhodou sa niečo mame stane, podnikanie padne, ako tým pripravila dcéru do života, že jej len tak dáva peniaze aby ich všetky preflakala na kávičkách? Ak teda dajme tomu že dcéra nemá dáky extra príjem a všetko minie na blbosti..
@anonym_autor som mama dospelej študujucej dcéry, nie som podnikateľka, ani môj manžel a dávame dcére "vreckové" , aj keď si niekedy sama zarobí - nemá stálu brigádu, nestíhala by štúdium...a...vôbec ma nezaujíma na čo to minie...ak by to bolo na posedenie s kamarátmi, budem len rada... takže, ak ti mama vedome prispieva, myslím, že ju netrápi, čo s tými peniazmi robíš a ak ich chceš minúť na posedenia s priateľmi, tak si to uži, ak nie, tak si ich odlož...a fakt netuším prečo sa tu vôbec pýtaš? čo máš zlé svedomie, že si užívaš za peniaze tvojej mamy? ...veď ti sama dobrovoľne prispieva na " tvoje vybehanie" ....nech už to znamená čokoľvek ...
@anonym_autor som mama dospelej študujucej dcéry, nie som podnikateľka, ani môj manžel a dávame dcére "vreckové" , aj keď si niekedy sama zarobí - nemá stálu brigádu, nestíhala by štúdium...a...vôbec ma nezaujíma na čo to minie...ak by to bolo na posedenie s kamarátmi, budem len rada... takže, ak ti mama vedome prispieva, myslím, že ju netrápi, čo s tými peniazmi robíš a ak ich chceš minúť na posedenia s priateľmi, tak si to uži, ak nie, tak si ich odlož...a fakt netuším prečo sa tu vôbec pýtaš? čo máš zlé svedomie, že si užívaš za peniaze tvojej mamy? ...veď ti sama dobrovoľne prispieva na " tvoje vybehanie" ....nech už to znamená čokoľvek ...
@ivett1 👍
Posedenia aj vreckové skončí, čaká nás veľká hospodárska kríza.
Naucme sa to uz raz a navzdy: chodit von, nie chodit vonku
@anonym_748585 a nie, u mas sa chodi vonka a dnuka 🤣🤣🤣
@anonym_748585 a nie, u mas sa chodi vonka a dnuka 🤣🤣🤣
@eeffka prave mi odpadli obe usi🤪
30€ tyzdenne dávajú podnikatelia svojim deťom tak v prvej triede ZŠ. Na SŠ cca 100-200€ týždenne alebo 500€ mesacne na účet s kartou. A ten výraz 'nie som vybehana' sa príliš podobá na iný, taký neslušný.
@anonym_autor prosím ťa, závidia ti tu všetky, matka ti zarobí kopec peňazí, čo to je pre ňu 30 éčka na týždeň? To berie, že ako dcére na žuvačky. Len sa ty neriaď tu radami závistlymi morálnymi, keby vedeli zarobiť, tak by možno aj decku dali, ale nevedia, tak kotkodakaju o hanbe a kadečo, ženské berú od chlapa peniaze na veľké ústa, a kabelky a kadečo,. Je to v poriadku, keď dávajú, tak ber, mladá si len raz a kto vie akého drzgroša si nájdeš, tak.si uži, keď ti matka dáva. Amen.
Posedenia aj vreckové skončí, čaká nás veľká hospodárska kríza.
@anonym_4772cb 🤣
Áno je to blbé a ešte keď neminas vlastné peniaze, ale mamine. Si dospelá, nie pubertiak pýtajúci vreckové na jedno s kamošmi. A to, že podniká nie je argument tie peniaze zarobí ona svojou prácou. Mne by hanba nedala prijať peniaze ako príspevok od rodiča ak som dospela a pracujem alebo brigádujem. A potom ich ešte takto s prepáčením pres.rala. my ako dospele deti svojich rodičov sme práve začali prispievať, kým sme bývali u nich.
Podľa mňa téma z rovnakej dielne ako autorka čo žije zo 600€ za dve osoby...rovnaké na silu provokačné odpovede a slovíčka, aby sa človek chytil

@anonym_autor To ma asi kazdy inak nastavene... Mne sa to zda vela a je jedno, ci su to mnou zarobene prachy alebo by boli od rodicov.
Aj ja som veeela chodievala von, diskoteky, chaty, stretka, ale vedela som, ze co je moj limit, nad ktory nepojdem. Teraz mam rodinu, rada bybsom viac chodila von a stretavala sa s kamoskami, deti su uz vacsie, ale.. ta cena za vino sa mi zda vysoka, cize ak, tak raz za cas pivo alebo caj 🙂 Nechcem minat rodinny rozpocet a to zarabam..