Je stredná vrstva skutočne na ústupe?
Aj vy Mate pocit, ze Stredna vrstva uz nie je.
Nemame hypoteku no po zaplateny vsetkeho Mi ostatne na sporenie 200€pred rokom SA Mi dalo odlozit 500€ vsetko ide hire Len gulam ocami v obchode snazim SA kupovat racionalne
Nemoze ist syn na brigadu a prispievat si na tenis? Podla mna absurdne dat 1500e na mesiac za tenis a bedakat, ze odlozis uz iba 200, nie 500 😀
@sisa_s brigadu som Mu vybavila Ako instruktor tenisu na 2tyzdne cez leto
@petulka1986 turnaje tiez nieco stoja,chodis s nim,ze??Ked hra.
Nasa mala tancuje,ale na vystupeniach,sutaziach chodime s nou a to su teda dalsie vydaje.
@anonym_1558dd samozrejme aj do zahranicia plus musim ratat jedlo a ubytovanie
@anonym_1558dd samozrejme aj do zahranicia plus musim ratat jedlo a ubytovanie
@petulka1986 aj tam mas,preco usetris menej.Aj ubytovanie islo hore.
@petulka1986 aj tam mas,preco usetris menej.Aj ubytovanie islo hore.
@anonym_1558dd zacinam Hladat sponzorov
@anonym_2987b7 Fakt Sarkazmus potesi,Djokovic ,sinner atd tiez nebolo z milionarskej rodiny
@anonym_1558dd zacinam Hladat sponzorov
@petulka1986 nech si zalozi tik tok ucet,nech sa nataca,na fb.Syn tak skakal na bicykli,a premety.Tak mu jeden chlap posielal nalepky,a s takym polepenym bicyklom robil reklamu aj na sutaziach.
Nech sa da do skupin Tenis,ak nieco take existuje.
Treba mu robit reklamu,a sponzori sa sami ozvu,ak uvidia u neho talent.
Ani SA necudujem,ze nie su sportovci na Slovensku KED podpora je nulova
Ani SA necudujem,ze nie su sportovci na Slovensku KED podpora je nulova
@petulka1986 SK ma ovela vacsie problemy
Obchody plné hlavne ukrajincov.ti robiť nebudú iba míňajú ale čo nechápem keď nerobia.plne koše najdrahšieho chľastu, zrejmé to len chlasce od rana do večera
Neviem, neustále sú plné obchody, nákupné centrá, predražené kaviarne, plné reštaurácie i na denné menu, keď niekam letíme, lietadlo je plné, nechtárka i kaderníčka majú plné termíny. Často chodíme na rôzne podujatia, s krpcom do kina a nevidím úbytok ľudí.
Poďme si zadefinovať najprv pojmy. Kto sa bude radiť k strednej vrstve? … ešte aj tu mozes rozdeliť na nižšiu strednú a vyššiu strednú vrstvu. ;D
@petulka1986 za mňa stredná vrstva stále existuje, veľmi veľa ľudí z môjho okolia sú stále v strednej vrstve (aj my) a teda nemám pocit z nikoho, že by sa im rapídne zmenila situácia, ak vôbec sa nejak zmenila. Ponadávame si na drahý benzín, drahé jedlo a ideme ďalej. Deti športujú, aj dovolenku zvrtneme 2-3x do roka (nie exotika, len Európa), aj odložíme celkom peknú sumu (nejdem konkretizovať, lebo by sa tu niektoré pohoršovali zas), aj hypotéku platíme - nie málo.
@anonym_856b48 1500€synovi na tenis
@petulka1986 cize ty das mesacne jeden plat na tenis a zda sa ti ze stredna vrstva zanika lebo odlozis len 200€ aj ked nemas hypo? 😃 nesranduj
@petulka1986 cize ty das mesacne jeden plat na tenis a zda sa ti ze stredna vrstva zanika lebo odlozis len 200€ aj ked nemas hypo? 😃 nesranduj
@anonym_c2442b ešte pridaj, sústredenia, turnaje, Slovensko, zahraničie... Skôr manželov mesačný plat... Ale je to preto, že potraviny šli hore..
@anonym_c2442b ešte pridaj, sústredenia, turnaje, Slovensko, zahraničie... Skôr manželov mesačný plat... Ale je to preto, že potraviny šli hore..
@ekira1 ja mam.kolegynu co stale place ako vsade drahota a kazdy den ide pred pracou na ranajky croisant a kava 5,99, kazdy jeden den. Ked som jej povedala,ze mesacne takto vyhodi 120€ tak cumela. A 3-4x ide denne na cigu, to som jej ani nespocitala. Ale ceny potravin ju trapia.
@ekira1 Este mame dceru
@petulka1986 a dcére platíte tiež krúžok za 1500€ mesačne? Pretože pokiaľ sa tým nebude profesionálne živiť, je to krúžok. Zobrali ste si veľké sústo, nad vaše pomery, nezavidím to riešiť.
@ekira1 ja mam.kolegynu co stale place ako vsade drahota a kazdy den ide pred pracou na ranajky croisant a kava 5,99, kazdy jeden den. Ked som jej povedala,ze mesacne takto vyhodi 120€ tak cumela. A 3-4x ide denne na cigu, to som jej ani nespocitala. Ale ceny potravin ju trapia.
@anonym_c2442b takých je, tiež mám v okolí...
Stredná vrstva podľa mňa sú tí čo zarábajú 1700 v hrubom a menej... a veru už aj tí chudobnejú. Pomaly ale isto. Ja to mám tak, moja manželka podobne. Len ona je v korporáte 9-5, ja vo fabrike na 3 zmeny... Viem ako sa nám žilo v roku 2009 a viem ako teraz. Žiaľ je to tak. Likviduje sa stredná trieda. Pre komančov triedny nepriatelia, dojné kravy a husi na šklbanie. Problém so socializmom, je keď im dôjdu tie cudzie peniaze. Ako Thatcherová onehdy povedala v Británii.
Niekto dava na kruzky,niekto to odlozi.Ja som tiez hned ako prisli vyplaty 1500eur dala bokom,2000eur odislo na poplatky a zostalo 1700eur na stravu,tak snad aj s toho este usetrim.
A naozaj nie sme ziadna vrstva,len obycajni pracujuci manzelia.
Byt dcerou, tak sa citim dost ukrivedene, tak ked to nevyjde synovi v tenise, tak vysku si plati sam a dcere date aspon 100 000 na studium alebo kupu prveho bytiku predpokladam, aby to bolo aspon trosku fer.

@petulka1986 plus pomahame svokrovi 200€ messcne
@petulka1986 turnaje tiez nieco stoja,chodis s nim,ze??Ked hra.
Nasa mala tancuje,ale na vystupeniach,sutaziach chodime s nou a to su teda dalsie vydaje.