Je to dobrá cena za pozemok?
Zdravím. Chcem sa len tak spýtať, kto s tým má skúsenosti/rozumie sa tomu,či je cena 35tisic za 8arovy pozemok dobrá alebo je to už moc.
Ďakujem
@deginko Pozemok je umiestnený v zastavanom území obce - to sa píše na katastrálnej mape, aj je to v úseku ako je hranica tej tyrkysovej čiary 🙊
zbytocne ty dohladavas chod na obecny urad a tam sa dozvies ci su tam haciky
orna poda je v pohode ak je v zastavanom uzemi a plus je mozne tam stavat podla UP
Jasné ja ti rozumiem,čo mi chces povedať,ale nie vždy znamená,že keď je pozemok v zastavanej časti obce,že je aj určený na stavbu...to ti chcem vysvetliť...Preto radím pýtať územný plán obce...neviem teraz akou farbou to má byť ohraničené..môže ale aj nemusí to tak byť...s najväčšou pravdepodobnosťou bude stavebný ale treba to radšej overiť...
Je to dobrá cena, vedľa nás predávajú 5a za takú cenu. Tiež som z okolia nr.
U nas okrajove casti mesta 120e/ m2. V meste 180- 220. Sme male mesto 20minut od nitry.
Keby si pri BB kúpila pozemok za takú ceny, tak by to bol zázrak. Tu sú ceny oveľa vyššie a ešte sú pozemky v kopcoch.
Nestačí, že je v zastavanom území obce, musi byť v zóne určenej na výstavbu rodinných dôvodov. To je uvedene v územnom pláne obce, tak ako tu už bolo písané. To si určite zistite pred kúpou. Moja známa sa tak podpálili. Kúpili pozemok v obci za dobrú cenu s nemohli tam stavať, lebo bol v ochrannom pásme cintorína. Nepohli s tým, stále tam majú len záhradu.
Teraz čítam ako mi to ten somár mobil poprepisoval. Oprava: "na výstavbu rodinných domov ", "známa sa popálila".
@matabb73 ale aj to je vela, v tom ZV. Neviem, pri akych platoch si mozu ludia dovolit taku hypoteku, ze 160 len pozemok a potom este vsetky povolenia atd...a este casto su tie pozemky so "sietami v dosahu" - to znamena, ze vybavuj si sam. A v BB stavebny urad, to radsej pomlcim...🙄
Ďakujem Vám veľmi pekne. Dneska budeme volať teda s realiťáčkou, a popytame sa na všetko.
Ja som len teda chcela vedieť, či má zmysel cenovo to nejako začať riešiť 🙃
Moc si vážim každú radu ♥️
@nevenka áno, je to veľa. Tie vo Zvolene boli aspoň pekné a s výhľadom na mesto, ale tiež v kopci. Tiež nechápem kde na to ľudia berú. Stavebný úrad v BB ma svoju zlú povesť. Tu niečo vybaviť je o hubu. Ja som projektantka, tak to neriešim, ale stačí mi čo hovoria klienti a kolegovia, čo riešia povolenia.
Nájdi si územný plán obce a pozri co to je. Každá obec ma UP
@sasanka605 pozemok je označený - Doporučená vyst.RD v exist. zástavbe
@deginko pozemok je označený - Doporučená vyst.RD v exist. zástavbe
Tak toto je Ok ale tiez si myslim ze zadrhel tam za tu cenu bude ak to nie je na konci sveta. Teraz sme tiez pozerali perfektný mezonet, oplotene, sauna a neviem co. Kolaudácia sa predlžuje uz tretí raz a je to v dedine s min.20minutami k okraju mesta a nevedia to predať.
@sasanka605 neviem,je to celkom čerstvý inzerát 🤷 možno má týždeň
Kolko ma vlastníkov pozemok? Ved ked pôjdete pozriet nic za to nedáte ak sa vam páči.
@sasanka605 iba jedného ....ale hovorím, stále neviem,či je to ten,čo pozerám na katastrálnej mape 😂😂😂😂 ale hádam je to on, dohodneme sa na obhliadke a uvidíme 🙃
No, tak pokial som spravne pochopila, tak zatial nejde uplne o stavebny pozemok, ze rovno mozes stavat...a tiez by ma zaujimala sirka pozemku...lebo my ked sme hladali pozemok..tak taketo ceny byvali bud ked to bolo este len nejake pole..alebo pozemok mal taky rozmer, ze sa na nom nedalo stavat, hoci pisali, ze ide o stavebny pozemok) - teda bol strasne dlhy a prilis uzky...
@nafka0483 😂😂😂😂 síce to není v tej dedine, ale práve som volala s realiťáčkou, a presne toto je tá situácia. A IS dokonca nie sú na pozemku ale treba ich dotiahnuť 😏 úplne ma sklamal ten inzerát 😔
Môžem to kašľať, to si môžme takto spraviť prístupovú cestu vedľa rodičovského domu a na záhrade postavíme a ušetríme 34tisic 😂😂😂🙏
nas stali siete pred 7rokmi +5.000eur k cene pozemku a vsetko sme si museli vybavit, obehat sami
a pritom sme mali vsetko v ceste pred pozemkom
plyn bol neskutocne drahy, 1m rury 1.000eur a to sme si este vsetko museli vykopat sami .....teda aspon v tej lokalite, kde sme stavali my sa takto pohybovali ceny
a zumpa je tiez velky minus ....je s tym ostara cakat na zumparov, ktori maju prist ale nepridu, stale iba zvysuju ceny, naposledy som platila 70eur za jeden vyvoz .....no keby sme toto vedeli predtym, zvazili by sme kupu pozemku inde
stale iba slubuje obec kanalizaciu, ale za 7rokov nic
Autorka tak vidis, ak je cena vyrazne nizsia ako ostatne pozemky v okoli, tak vzdy to ma niekde hacik :-/ preto treba overit vsetko a vidiet nazivo.
@nafka0483 no nevadí 😅 budeme hľadať ďalej 🙃

Ako vravím žiaden pozemok nemáš vedený ako stavebný..až keď sa na pozemku postaví stavba..tak pozemok pod domom bude vedený ako zastavané plochy a nádvoria..takže to že je to na katastri ako orná pôda je úplne v poriadku,aj to,že má všetky IS..rozhodujúce je iba ako je daný pozemok zahrnutý v územnom pláne obce...podľa toho budeš vedieť,či sa tam dá stavať hneď,alebo na výnimku..alebo sa tam bude dať postaviť až napr o 10rokiv...už som čítala pár príspevkov,že mali pozemok v zastavanej časti obce medzi domami...a ich jediný pozemok nebol zahrnutý ako IBV a mali kopu starosti s tým...ale toto je scenár iba pre prípad,že sa pozemok predáva podozrivo lacno...ak je cena ok..tak v tom háčik nemusí byť .no na obhliadke si overte územný plán