Je to dobrá cena za pozemok?
Zdravím. Chcem sa len tak spýtať, kto s tým má skúsenosti/rozumie sa tomu,či je cena 35tisic za 8arovy pozemok dobrá alebo je to už moc.
Ďakujem
🙈 to je čo za otázku. Aspoň minimum informácií si mohla. Lokalita, časť obce, vybavenosť v okolí, o aký pozemok sa jedna (či sú tam siete, ci je tam príjazdova cesta), ci je to svah, alebo ci je súmerne rozloženy.
v satelitoch pri BA su ceny za m2 uz cez 200eur za meter stvorcovy
velmi zavisi od lokality, takto to nevieme posudit, ci je to vela, ci nie
vyborna u nas 80 000
Má to niekto šťastie takú sumu za pozemok🙂
Sú tam siete, nejaký iný problém?veď pozri na webe ako sa vo Vašom okolí pohybujú pozemky
U nás za tú sumu garáž pod panelákom..
Otazka odveci, pozemok na lazoch alebo v BA? Tam je mega rozdiel, lebo len parkovacie miesto v meste stoji 20 000 takze 35 je zadarmo
Jaaaaj pardon,na lokalitu som zabudla 🙃 NR okres
A je to rovinatý pozemok, na vedľajšej ceste, a IS - elektrina, voda, plyn, obec bez kanalizácie
A za auto cena 20 000 je dobra?
Za novu Teslu je to nerealne dobra cena, za feliciu je to nehorazna cena...
Tak ako tvoj pozemok - lokalita, obec, mimo obce? Pristupova cesta? Dostupnost? Orna poda ci stavebny? V uzemnom plane urceny na co? A okolie? Inzinierske siete? Tvar pozemku? Teren - svah, rovina? Rizika - zaplavy, hluk so zeleznice, nestale podlozie...? Ochranne pasma? ...
Ale prosim ta - 2 otazky si zodpovedala... dalsich 30 je otvorenych kedze som nevymenovala vsetky
@nafka0483 písala som to v komentároch 🙃
Ok....obec v NR kraji
Prístupová cesta (asfaltová), pozemok na vedľajšej ceste.
Stavebný, rovinatý
V zastavanom území obce,ktorá je bez kanalizácie.
Okolie - materská škola, zs, potraviny, nejaké stavebniny,či čo to bolo, reštaurácie...
Is - voda, elektrina, plyn
Tvar popravde neviem, ale čo som pozerala katastralnu mapu tak asi oblznik.
Noo keby je takýto pozemok v Žiline za 35.000 tak predám aj obličku...v Žiline už niektoré lokality majú 159€ a viac za meter...tých 100€ je už pomaly také minimum
tak vyslo mi to, ze 43eur za m2 .....co je asi dobra cena na NR okres
v dedinach pri Nitre ceny tiez vyrazne rastu z 30eur pred par rokmi uz aj na 60-70eur
co sa tyka dotiahnutia sieti na pozemok pripocitajte k cene minimalne 5.000eur, co vas to bude este stat
my sme tiez pred par rokmi kupili pozemok bez sieti, vsetko sme museli vybavit sami, plyn bol nenormalne drahy
a ak nema ulica kanalizaciu, tak minimalne 5krat do roka bude cena za odvoz zumpy okolo 50eur za 1vyvoz
@marci77 siete by mali byť už na pozemku, ak som to teda pochopila ....hej, žumpy viem, to aj teraz my tak mame
Nehnevajte sa🙈 ale neviem už ten príspevok upraviť, že by som tam tie informácie dopísala 😔
Podľa mna je ta cena dobrá, keby bolo na mne tak kúpim 👍
Ak tam chcete byvat ano je to dobra kupa. Urcite do toho chodte, pretoze ceny rastu rychlo....
Autorka tak to znie fajn.
Este si pozri sirku pozemku, povinne odstupy (a dalsie regulativy - ulicna ciara, podlaznost...) aby si vedela aky siroky dom ti vyjde. Tiez uzemny plan - co moze teoreticky vyrast na susednych pozemkoch. Skontrolovat ochranne pasme a dalsie mozne rizika.
To je výborná cena za NR.
Či je to stavebný pozemok ste si overili na katastri? Lebo aj s tým som sa stretla, že ponúkali stavebný pozemok, ale v skutočnosti to bola orná pôda. Cena sa mi zdá až moc nízka na to, aby v tom nebol žiaden háčik. My sme malé mesto a v obciach v okoli nenájdeme pozemok za menej alo 50€ meter2. Kontaktovala by som predajcu a zisťovala u neho.
crna je to dobra zajdi si ale este na obecny urad co tam nie je nejaky problem so stavebnym povolenim a plus sa popytaj na susedov
a over si vlastnictvo na LV a ci na danych vlastnikov nie su vedene exekucie
@nafka0483 no...takto, čo som pozerala kat.mapu, tak cca podľa opisu realitacky by to mal byť oblznik. A naokolo sú len domy rodinné. Tak pôjdeme ho pozrieť a uvidíme teda 🙃
@zero_hero pokiaľ mám ja informácie žiaden stavebný pozemok nie je vedený ako stavebný kým na ňom nestojí stavba,vždy to je buď orná pôda,lúky,pasienky atď . .. no musí byť zahrnutý v danej obci ako IBV takže to treba skontrolovať dany aktuálny územný plán obce či je alebo nie je zahrnutý na IBV...môže byť napr na hranici s Ibv pozemkami...kde je predpoklad,že sa tam raz stavať bude...sú tam IS no ak teraz zahrnutý nie je..tak s tým nepohnú pár rokov ..podľa toho kedy sa naposledy menil územný plán..lebo to sa mení raz za roky
Velmi lacne na tuto sialenu dobu. Takze bude tam zadrhel. Alebo to bude v hornej dolnej
@zero_hero
@deginko
No....teraz pozerám, to som si nevšimla,že ak je to teda ten pozemok čo pozerám, tak je vedený ako orná pôda, a realitka v inzeráte ma,že ponúka stavebný pozemok.
Ale hovorím, stále neviem,či je to teda ten konkrétny pozemok, lebo sme ho ešte neboli pozrieť.
No realitka tiez uvádza,že všetky IS už na pozemku sú 🤔
Je ale v zastavanom území obce 🤷
Keď som pozerala aj nejaké články na nete ohľadne tohto, tak niekde sa píše,že do 5000m2 ak je v území obce sa tam neplatia poplatky za zmenu na stavebný, niekde je písané inak 🤷
Hlavne si over územný plán obce...ten pozemok môže byť hneď vedľa rodinných domov môže mať všetky IS no ak nie je zahrnutý v územnom pláne na výstavbu IBV tak s tým nepohnete pár rokov kým sa územný plán nezmení a nezahrnie ho...neviem aké sú ceny v NR za stavebné pozemky..ale ak sa ti zdá podozrivo nízka cena...tak toto môže byť jeden z dôvodov ...môže byť predpoklad výstavby ale nemusí
@deginko Pozemok je umiestnený v zastavanom území obce. Takže by a tým malo byť asi menej problémov. Asi 😂
Na nete som našla takýto odsek

8 árov vo Vranove? pri Bratislave? na Strbskom plese?