icon

Je to slušný rozpočet?

linda144
26. máj 2014

Mile maminky, rada by som vedela vas nazor na jednu vec. Tyka sa to mojho brata a vpodstate viacej mojej svagrinej. Hned na zaciatok chcem povedat, ze sa navzajom do sukromnych veci nemiesame, respektujeme sa. Len mi ide neskutocne na nervy neustale stenanie svagrinej ohladom toho, ze maju malo financii. Ale k veci. Obaja zarabaju, maju jedno 5 rocne dieta, chcu dalsie. Brat plati seky, najom, benzin, veci ktore maju na splatky. Ona plati potraviny,drogeriu, dietatu skolku,kruzky. Po odratani vsetkych poloziek jemu zostane cca 200 eur, jej 100-200, cize dokopy maju okolo 300-400 eur, ked uz maju vsetko povyplacane. Svagrina sa neustale stazuje, ze je to malo, ze aj tak to za ten mesiac minu na ,,neocakavane vydavky,, ako oblecenie,vylety, darceky... . Ja som k tomu povedala len tolko, ze myslim, zesa maju este celkom pekne a slusne. Na to mi povedala nieco v style, ze som jednoducha a nenarocna. 🙂 Viac sa nestaram, je toich vec. Len by ma zaujimal vas nestranny nazor, ci je to ozaj malo penazi alebo som ja naozaj "jednoducha"🙂 dakujem a pekny den zelam.

lenusik26
26. máj 2014

@sashabb ved aj naposala ze klasika Zara🙂

filipkaja
26. máj 2014

@sashabb zavist nie je pekna vlasnost🙂))) ja sa nechvalim to bolo len na vytvorenie obrazu mojej situacie

filipkaja
26. máj 2014

@lenusik26 no vsak zara patri medzi top znacky vo svete ze????

cobhan
26. máj 2014

ono to zase az tak moc nie je, ked pridu nejake neocakavane vydavky. My sme tiez jeden den mali 200 k dobru a druhy sme boli 300 v minuse, lebo autu odisla nejaka suciastka v prevodovke, takze taketo vypocty su dost klamlive

lenusik26
26. máj 2014

@filipkaja lacna nieje, dcera ma odtial kozenku. Stala 60 e to je dost, podotykam ze to bol darcek,takze neviem na co sa stazujes

zuzanockamt
26. máj 2014

@linda144 podla mna tak akurat, az tak vela to naozaj nie je ... nikdy nevies, co sa stane o mesiac a co bude treba platit, ale zase stale lepsie ako ti, co ostavaju na nule albo v minuse mesiac co mesiac

lili_mia
26. máj 2014

@linda144 Švagriná má pravdu, si nenáročná 😀 a nerieš. Ono napr ja sa chodím strihať k učňom. Ja potrebujem jednoduchý strih, ešte mi aj vlasy umyjú a pomasírujú za 1,60 😎 😎 😎 Ked niekto musí chodiť do dajme tomu Loreal salónov, tak joo, ten má problém. Proste nerieš. Môžeš skúsiť poradiť, aby na výlety chodili povedzme podľa toho akú ponuku nájdu na zľavových portáloch. Ak aj nad týmto ohrnie nos, tak sa ozaj nestaraj, ked to tak berie. Ak ju to zaujme, tak povedzme skús nenápadne, aha tu je mega akcia na prášok (napr. 2x ariel za cenu 1)., či nákup čistiacej drgérie v dm drogérii alebo v lidl. Inak sa nestaraj a nerieš, riešiš aj rozpočet Paris Hilton? 😀 Zrejme nie 🙂 Takže klídek.

zunolu
26. máj 2014

Ja mám 2 deti ( 2,5 a 5 mesiacov ) celá manželova výplata ide na úver náš rozpočet je môj rodičák + prídavky ☹ na stravu, energie, telefóny, plienky, drogériu..... mať 300-400 euro mesačne na oblečenie a výlety som v siedmom nebi 😀 😀 😀

cervenaruza123
26. máj 2014

@linda144 pre kazdeho moze rovnaka suma znamenat nieco ine, niekto z toho aj usetri a niekto ani nevyzije. moji znami sa maju celkom fajn, maju dobre platy, nemaju az take velke vydavky a nechapali sme, ako to, ze im nevychadza. vysvitlo, ze oblecenie si nekupia ine ako znackove, maslo tiez musia kupovat to najdrahsie, vselijake specialne potraviny (samozrejme drahe). su tak zvyknuti a na druhej strane kupit pre nich nieco lacnejsie moze byt to iste, akoby normalny clovek kupoval plesnive potraviny alebo vyslovene nekvalitne topanky. jednoducho im to pride nekvalitne a nezdrave. ci je to pravda, je na zamyslenie, ale jednoducho takym ludom tazko planovat rozpocet. kazdy sa so svojim musi trapit ako vie, postazujeme sa navzajom ale keby sme nad tym mali privela filozofovat, zblaznili by sme sa, kazdy ma stale svoju pravdu

allie69
26. máj 2014

akoze niektore nechapem,ale vsetko je to o uhle pohladu a o tom kto je ako narocny. ja mat cisto pre seba 100-200 eur,alebo spolu 300 pokial mam vsetko vyplatene tak skacem po plafon

filipkaja
26. máj 2014

@lenusik26 nechapem preco naba utocis ako by napr v zare neboli vypredaje?! Samozrejme ze vyuzivam vypredaje na handry to predsa robi skoro kazdi a ked si chcem kupit nieco drahsie tak si odlozim peniaze a nasetrim alebo si to vypytam od manzela ako darcek

sashabb
26. máj 2014

@filipkaja zavisť? 😕 kde vidíš písané o závisti?

filipkaja
26. máj 2014

@sashabb podla tych reakcii mi z toho nic ine nevychadza. Tak preco tu kazda druha horekuje ja kedy som mala takych zvysnych....

filipkaja
26. máj 2014

@filipkaja
@sashabb a kopec takych poznamok a citujem "ze zara ved aj napisala" tak co to znamena????

kochanka
26. máj 2014

keby mi tolko ostalo tak som rada. Mne zostane max 400 Eur a to z toho ešte nakupiť potraviny naftu plienky a mlieko pre malu a potom mi mžno ešte par eur aj ostane

rakywanda
26. máj 2014

@filipkaja lebo si na modrom koňovi, kde je 98% žien na rodičovskom príspevku, čo je okolo 200 eur

lucifera
26. máj 2014

Tak,da sa z toho vyzit traja...zalezi aj na narocnosti...400€je slusna suma, nemusi ju clovek preflakat..my sme 4ja a nezostava nam tolko!

lucifera
26. máj 2014

@zunolu moja rec!konecne triezvy pohlad na skutocny zivot!sme na tom rovnako!

linda144
autor
27. máj 2014

Dakujem maminky za kazdy vas nazor. Ajvam @jahodnicka @kali23 , kazdy nazor si vazim. Chcela som vediet ako sa na to pozeraju ini ludia. Preto som sa opytala tu, na fore. Preve preto tu, lebo je to hakliva tema a nebudem ju nikdy rozoberat medzi znamymi v realnom zivote, prave preto, ze mame so svagrinou spolocnychznamych. A tu nas v podstate nikto nepozna, tak preto tu. To len na vysvetlenie, zeto nebolo pre dvihanie mojho ega 😉 ale z cistej zvedavosti, co vlastne dnespre ludi znamena 300-400 eur.

maminuska
27. máj 2014

@linda144 ja zarobím veľmi slušne, môj manžel ešte slušnejšie, takže mi po odrátaní všetkých výdavkov zostáva násobne viac ako 400 EUR.
Mám 4 deti , ale 300-400 EUR na výlety , kultúru neminieme 😅. Mne osobne sa to zdá dosť prehnané . Len to je o tom čo kto preferuje...my turistiku , bycikle , lokálne kultúrne predstavenia, hrady, zámky Ja mám rada kvalitné knihy , ale tie si nekupujem ale požičiavam v knižnici , chodím aj na kafčo aj na víno , aj ku kaderníčke aj ku kozmetičke.

dada1212
27. máj 2014

Ako sa to zoberie, ak niekto rád prefláka peniaze, tak to môže byť málo, lebo nič neušetrí napríklad na niekoľko sto eurové nečakané výdavky alebo na letnú dovolenku.
Ale keby trocha premýšlali, dá sa z toho odložiť aj na väčšie nečakané výdavky a aj na letnú dovolenku.
A pritom nemusia sedieť doma ako sa tu prezentuje, že ak chce človek nesedieť doma, potrebuje na to dobre že nie tisíce eur mesačne,nemusí sa ísť každý víkend na pár hodinový výlet napríklad do predraženého aquaparku na druhom konci slovenska, občas sa dá ísť aj do našej krásnej prírody, určite je v ich okolí dosť krásnych miest a ten výlet by mali skoro zadarmo, možno len 5-10eur čo by dali na benzín.
Takže môj názor, keby chceli, kľudne môžu z toho ušetriť aj nejakých 150 až 200eur mesačne ktoré použijú na väčšie nečakané výdavky alebo letnú dovolenku v zahraničí.

mamulka211
1. jún 2014

Mat po odcitani vsetkeho este zbytok 300-400 eur je akurat primerane.Nic strasne. Mali by to mat vsetci, ktori pracuju a odvadzaju dane nasmu skorumpovanemu statu. Clovek, ktory pracuje ma mat na stravu, ubytovanie, sporenie aj zabavu. Ak nemam po odpracovani kalendarneho mesiaca ani na stravu a seky, nech vlada odstupi.

borkavan
2. jún 2014

@billam akože, ved má všetko poplatené aj potraviny aj dorgišu.... čiže 300 e im ostane na voľné mínanie kde chcú a kam chcú. a to je dosť na parky, kiná, zmrzky a ešte si odložiť na letnú dovolenku. mne kebyže ostane na volno 300 e a som najedená, tak každý rok cestujem. lebo za 10 mesiacov je to 3000 € joj aká paráda.

borkavan
2. jún 2014

@mamulka211 vláda neodstúpi nikdy a ani si to nevie predstaviť, že by niekto nemal po zaplatení šekov na jedlo. môžeme len snívať o takom štáte. ja to hovorím, treba kradnúť alebo makať. neverím, že títo milionári sa nestali milionármi poctivou robotou. hovno. okrádali štát na daniach. štát ide po 5 € dlhoch a budú bedač zdierať ale po veľkých dlhoch na daniach a sociálkach nedjú. lebo sú úplatní.
och musím ísť robiť do EU parlamentu ako asistentka a budem mi fajn. serem takýto štát.

borkavan
2. jún 2014

@linda144 ak má uplne všetko poplatené a je aj najedená celá rodina, tak je to super mať len tak na hovadiny 300-400 €. už aby som to aj ja tak mala. Ale vieš ako je to? kto sa sťažuje, bude mať menej a menej a menej. proste ked je jej málo, môže jej život ukázať, že čo je to mať ešte menej.... a potom sa spamtá ako si dobre žila, prepáč ale pre mňa je to krava tá tvoja švagrová.

borkavan
2. jún 2014

@levma vieš ale z tých 300 e si môže teraz odkladať, ked chcú druhé dieťa. lebo majú z čoho a to je podstatné.

mamulka211
2. jún 2014

@borkavan :Prosim ta, ked tam budes, najdi aj mne nejaky flek, cisticka topanok, alebo hovorkyna..dnes je v mode mat hovorcov...presne ako pises, kradnut, obchadzat dane, zneuzivat soc. system a mame sa fajn. Poctivou pracou zajdes do... tam veru 😀

levma
2. jún 2014

@borkavan no, to by si mohli, ale zasa by platilo co som povedala...ziadne nove oblecenie pre maleho...a ak mam byt uprimna, tak pokial nemaju po kom dedit veci, tak ako my, tak to riadne ide do penazi..., ziadne vylety...takze dost velky skrt...uz teraz a po narodeni babatka ani nehovorim

jalito
9. jún 2014

Zakladateľka, to čo ste na dedine, keď takéto veci riešite ako kto na čo má? Ja viem, že takéto reči vedia naštvať, najma keď sa neustále sťažujú, že majú málo a pritom majú peňazí habadej - poznám to aj u našich ... furt, že nič moc nemajú a pritom kupujú kadejaké blbosti, neriešila by som to. Ale to sa dedinské maniére, že sa ludia do seba starajú a kto čo má atď.

libka1
26. jún 2014

@filipkaja byt na tvojom mieste tak trosku zanalyzujem svoje mesacne vydaje. Niekde mas ciernu dieru. Nazor ze kvalitna strava je tak strasne draha je tiez momentalne velmi popularny a pritom podla mna scestny... Treba si najst dobre zdroje, pouvazovat co vlastne ta kvalitna strava je a mozno budes prekvapena 😉 Ved tie najzdravsie potraviny su niekedy naozaj za par supov ( obilniny, strukoviny, sezonna zelenina a ovocie...). Problem je ten ze mnohi si pod kvalitnou stravou predstavuju ze nekupia tycinku z Figara ale Marsku. Co tak sa vykaslat na oboje a radsej detom nieco zdrave upiect zo spaldovej muky, ovocia, orechov? Spaldova muka nie je lacna a napriek tomu by ta to vyslo lacnejsie ako vselijake " sracky" z obchodu...V kazdom druhom prispevku sa tu spomina ako chcu ludia dopriat detom sladkosti a pod. Smiesne ak si niekto navrava ako tym robi svojim detom dobre 🙄 Ja tiez deckam kludne kupim mlsotinu ked pytaju, ale celkom si zvykli ze si vyberaju 90 % cokoladu alebo oriesky a podobne. Mna by osobne stvalo kebyze miniem tolko ako ty ked viem ze tie peniaze mozem minut na nieco pre mna rozumnejsie (dovolenky, vylety, zazitky pre deti).
@linda144 svagrina ma podla mna tak priemerne. Nejaky zazrak to nie je ale v pohode by som z toho vysla kebyze musim a este by som si odlozila na to dalsie babo 😉 Je to o prioritach. Ak nieco velmi chcem, mam ciel tak si skor dokazem odlozit ako ked zijem zo dna na den a tyzden pred vyplatou rozmyslam kde zmizli peniaze.