Je tu hypotekárny poradca alebo poradkyňa?
dobry vecer,
potrebujem sa spytat na par veci...najdem tu cloveka,ktory pracuje resp.pracoval ako hypoporadca?
dakujem
dobry den,priatel chce zobrat uver so statnym prispevkom pre mladych 50 000e, splatka by bola 120e mesacne,podla diskusii takuto splatku bude mat len do 5r.potom sa splatka navysuje? ci ako to je s tym prispevkom pre mladych?dakujem
Príspevok pre mladých sa poskytuje len na prvých 5 rokov.
@kia241 To kde dostane hypotéku na 50tis. so splátkou iba 120 eur mesačne? Aj ja chcem 😀 .
Totiž, hypo sa poskytuje max. na 30 rokov, tzn. aj keby sa tých 50tis. úročilo úrokom 0%, tak i tak by mala byť splátka minimálne 138,89 eur mesačne.
Alebo si berie hypo v SLSP a dal sa nahovoriť na progresívne splácanie?????? Ak áno, tak rýchlo utekať do inej banky, pretože pri progresii preplatí hypotéku toľko, že môže mať za ňu domy aj tri, nie jeden.
A ten príspevok, jeho garancia je síce na 5 rokov, ale už nie je garancia jeho výšky, tzn. tento rok je príspevok spolu s príspevkom banky 3%, ale na budúci rok to môžu byť pokojne dohromady len 2% alebo nejakým zázrakom to môže byť aj 5% - všetko totiž závisí od stavu a schválenia štátneho rozpočtu. Takže áno, môže byť splátka 5 rokov rovnaká, ale aj nie, nemusí byť 5 rokov rovnaká. Taktiež ak si dáte napr. fixáciu úroku na 3 roky, tak po troch rokoch môže banka zmeniť základný úrok, ktorý Vám bol na základe Vašej bonity pridelený a od toho sa potom odčíta tých 3% príspevky, čiže aj po troch rokoch sa môže splátka pokoje zvýšiť alebo znížiť.
A pokiaľ bude prípevok v rovnakej výške 5 rokov celých, tak áno, po skončení piatich rokov sa úrok automaticky navýši o tie 3%, čo spôsobí navýšenie splátky.
Čiže ak mal niekto napr. na 50tis. splátku 5 rokov cca 140 eur, tak potom ju bude mať cca 210 eur.
dobry den. chcel by som kupit byt, hodnota cca 85-90tis. momentalne mam spotr.uver, ktory by som podpisanim hypo chcel splatit a dalej splacat len hypo. je tu nejaka moznost, ze mi banka da vacsi uver, ako je hodnota kupovaneho bytu?
pripadne sa rad stretnem a vyuzijem sluzby poradcu v bratislave
Dobrý deň,vie mi niekto poradiť,ako to je, ak by nám svokor založil dom, chceme vybaviť hypoteku bez dokladovania príjmu,banka by nám poskytla 50% z hodnoty jeho domu, alebo domu,ktorý chceme kúpiť?A ešte otázka,vecné bremeno sa dá prepísať hneď po kúpení domu alebo majú banky určenú dobu, kedy je to možné?Ďakujem!
Z hodnoty založenej nehnuteľnosti. Zakladaná nehnuteľnosť nesmie byť zaťažená vecným bremenom pred ani po poskytnutí úveru.
Ahojte chcem sa len opytat vybavujeme si v slsp hypotekarny uver uz mame vsetky potrebne papiere dnes to z banky posielali na centralu či kde to oni posielaju na schvalenie neviete cca ako dlho to trva kym to schvalia? 😕 Pani v banke nam povedala žeby to malo prejst vsetko bez problemov.
@limetka8000 niekedy 24 hodín a niekdy dva tri dni🙂
Dobry den,rada poradim a pomozem v oblasti financii.Pracujem ako finan.poradca pre BA a okolie.
caute baby prosim vas pekne poradili by ste mi som zufala 😢 svokor ma poziadal aby som mu isla ako svedok pri pozicke a chcela by som vediet ci ak pojdem tak v buducnosti mi to nebude robit problemi ak budem potrebovat pozicku alebo hypoteku ci mi aj tak daju aj ked budem svedok pri pozicke to nebude problem prosim vas baby poradte potrebujem surne radu dakujem vopred
@saminka111 dokiaľ nebude splatená bude sa ti to brať v úverovom registri ako keby si dlžila ty. teda o tú sumu ti prípadne schvália menej
😢 a prave toto som tusila no svokor chce tu pozicku lebo si chce otvorit obchod s potravinami no stale premislam hovoril mi ze ak mu dobre pojde obchod tak splati aj skorsie lenze ktovie a kladiem si otazku ze co ak nie ak nebude mat vela zakaznikov a dakujem pekne za radu 🙂
@solventy
@zuzik311
@martinka2212
Zdravim 🙂 Potrebovala by som radu od financneho poradcu. Teda odpoved na 2 otázky:
1) Ak má niekto hypotéku na byt, tak je vlastníkom bytu on alebo banka?
2) Ak má niekto hypotéku na byt a chce ho predať, tak platí daň z príjmu z predaja bytu?
Ďakujem veľmi pekne za každú odpoveď

Dobrý deň, venujem sa finančnej oblasti, v prípade záujmu viem pomôcť, kontaktujte ma prosím emailom na petka.7@centrum.sk