icon

Kam investovať 20 000 EUR?

1. sep 2025

Dobrý večer, ak by mi vedel niekto poradiť, bola by som rada. Kam resp. Do čoho (príp. Cez akú spoločnosť) by ste investovali sumu 20000€, aby bol z nej v budúcnosti čo najväčší zisk? Na Finaxe už nejaké peniaze mám, nie som síce v mínuse, no ani mi to za 2 roky neprinieslo extra zisky (aj keď viem, že musím byť trpezlivá, pretože ide o dlhodobé investovanie) Ďakujem za rady.

Strana
z2
becko3
7. sep 2025

Ja osobne mam všetky uspory v SP500 a naďalej tam posielam každý mesiac všetko čo ostane po výplate. Zažil som prepad trhov cez coronu, ďalší po útoku Ruska na Ukrajinu a ďalší po nástupe Trumpa, trhy sa prepadli 15-25% a napriek tomu všetkému som spravil 100% zisk za 6 rokov

luka82
7. sep 2025
@becko3

@luka82 Stačí si pozrieť graf výkonnosťi SP500 za posledných 50 rokov. Na maximach je vždy. Investori, ktori čakajú na prepady trhu v dlhodobom horizonte robia násobne menej percent ako ti, ktorý investujú priebežne bez ohľadu na to kde sa trh momentálne nachadza

@becko3 suhlasim, ked to bude dlhodobo, ale keby chcel clovek momentalne investovat na nejaky rok, mozno dva. Zvazil by som ci do toho ist.

thor53
7. sep 2025

@anonym_autor ahoj, všetky peniaze neinvestuj. dokážeš zarobiť ďalsích 20 000 s vkladom max do 5. Keď chceš môžem ti povedať viac na whatsappe alebo telegram. Daj odpoved a píšeme si.

becko3
7. sep 2025
@luka82

@becko3 suhlasim, ked to bude dlhodobo, ale keby chcel clovek momentalne investovat na nejaky rok, mozno dva. Zvazil by som ci do toho ist.

@luka82 Krátkodobé investovanie nená zmysel, resp je to trocha risk. Finančnú rezervu/Krátkodobé investovanie jedine ako terminak alebo ja to mam vo fio banke, kde sa úroky pripisujú na dennej baze, takže netreba čakať na koniec sporiacej doby ako pri termináku

uhlerado
8. sep 2025
@michal711

@uhlerado srandista

@michal711 myslím to vážne. Ja tam mam všetko

hranolka22
8. sep 2025

@anonym_autor aj pri dlhodobom investovaní vedia správne investované peniaze urobiť zisk už po krátkom čase-reálny príklad z praxe- v priebehu apríla až júna moja klientka zainvestovala 21 000 eur a momentálne má zisk cez 900 eur. Takže odporúčam nájsť si kvalitného poradcu

tomtom2
8. sep 2025
@uhlerado

@uhlerado tak to si môžme dať high five 😬 ale predsa pre mainstream investovať také vysoké položky alebo percentá do krypto je silná káva, to je skôr pre nás orange pilled 😁

michal711
8. sep 2025
@uhlerado

@uhlerado tak to mi je ľúto

autor
8. sep 2025
@hranolka22

@anonym_autor aj pri dlhodobom investovaní vedia správne investované peniaze urobiť zisk už po krátkom čase-reálny príklad z praxe- v priebehu apríla až júna moja klientka zainvestovala 21 000 eur a momentálne má zisk cez 900 eur. Takže odporúčam nájsť si kvalitného poradcu

@hranolka22 snažím sa ho nájsť ☺️

hranolka22
8. sep 2025
@anonym_autor

@hranolka22 snažím sa ho nájsť ☺️

@anonym_autor ak chcete, napíšte mi správu. Mám kolegov vo viacerých kútoch Slovenska 🙂

Strana
z2