Kde investovať 100 000 EUR?
Ahojte, prosim o radu ako by ste ich investovali. Na kupu bytu malo, ale zobrali by ste si na zvysok bytu hypoteku? Dakujem za nazory. Pekny den.
My sme kupovali za volny kapital pozemky... do buducna detom, ale vseobecne je to velmi dobra investicia...ale ak nemas vlastne byvanie a platis niekde najom a aj tak by si brala hypoteku - tak je lepsie mat vlastny kapital a tym padom nizsiu hypoteku a mensie mesacne zatazenie rozpoctu splatkou..
Áno, zobrala. Alebo ak máš vlastne bývanie, tak kúpiť nejakú malú nehnuteľnosť, napríklad garáže, alebo chatku a prenajímať. Ja by som kúpila aj garsónku a prenajímala.
@kavasmliekom presne to som sla napisat. o garzonky je zaujem, a do 100 000 zozenies.
ale ak nemas vlastne byvanie, tak by som sla do hypoteky.
my mame vlastne byvanie, cize investovat volne peniaze, dakujem dievcata
ano, asi tak. v banke su smiesne uroky a ked ich neptrebujes, tak investuj.
Muz investuje aj inak, ale tie pozemky co sme kupili starsim maju uz 3 nasobnu hodnotu... kedze sa tam zacalo v okoli uz stavat, pojde to este hore... bud raz postavaju, alebo predaju, tomu sa nic nestane...
Muz investuje aj inak, ale tie pozemky co sme kupili starsim maju uz 3 nasobnu hodnotu... kedze sa tam zacalo v okoli uz stavat, pojde to este hore... bud raz postavaju, alebo predaju, tomu sa nic nestane...
@anjelicek26 o tie pozemky sa treba dako starat ci len kosite a platite rocnu dan chapem ze ste v nemecku len ma to zaujima
@anjelicek26 o tie pozemky sa treba dako starat ci len kosite a platite rocnu dan chapem ze ste v nemecku len ma to zaujima
@balerina2025 chalan tam ma v obci ovce tak ma "povolene" od nas tam chodit travu spasat, nerobime nic, len dan, ani oplotene to zatial nie je...
@balerina2025 chalan tam ma v obci ovce tak ma "povolene" od nas tam chodit travu spasat, nerobime nic, len dan, ani oplotene to zatial nie je...
@anjelicek26 no super aspon sa ovecky najedia a vy mate pokosene, dva v jednom 🙂
Nekupovala by som byt, keď demografická krivka klesá, komu ho budeš chcieť za 20-30 rokov predať? skôr by som šla smerom nejaké šetriace účty, akcie. Maximálne tak pozemok, keď už nehnuteľnosť 🙂
Zial vacsina Slovakov pozna len hmatatelnu investiciu. Pred prenajmom si zoberte kalkulacku a zratajte si vysledny zisk napr za 1 rok. Neratajte don kolko moze stat byt o rok na zaklade info ze posledne roky idu nehnutelnosti hore. Staci aby dalsie volby vyhral zase Smer a Slovensko uz bude natom zle.
Zial vacsina Slovakov pozna len hmatatelnu investiciu. Pred prenajmom si zoberte kalkulacku a zratajte si vysledny zisk napr za 1 rok. Neratajte don kolko moze stat byt o rok na zaklade info ze posledne roky idu nehnutelnosti hore. Staci aby dalsie volby vyhral zase Smer a Slovensko uz bude natom zle.
@alkoholik idu a nemyslim si ze budu uz klesat. nehrozi.
@alkoholik idu a nemyslim si ze budu uz klesat. nehrozi.
@balerina2025 netvrdim ze budu klesat o 10-20% ale ani rast takym tempom ako doteraz. Pred mesiacom som to cele ratal s pouzitim vlastneho kapitalu 200 000€ byt v BA.
A zial uz to nieje zaujima investicia ale kedze Slovak nic ine nepozna tak tazko ludom vysvetlit.
@balerina2025 netvrdim ze budu klesat o 10-20% ale ani rast takym tempom ako doteraz. Pred mesiacom som to cele ratal s pouzitim vlastneho kapitalu 200 000€ byt v BA.
A zial uz to nieje zaujima investicia ale kedze Slovak nic ine nepozna tak tazko ludom vysvetlit.
@alkoholik ake ine moznosti. fondy ci setriacie ucty? kupit akcie?
To ve vemi malo 100tis
@alkoholik ake ine moznosti. fondy ci setriacie ucty? kupit akcie?
@balerina2025 Investicia je o tom co clovek od toho ocakava a na co ma gule. Byt je napr dobry pre ludi co maju deti a maju uz svoje byvanie splatene napr. Lebo ked si zoberiete investiciu cca 200 000€( lacnejsia novostavba v BA) Prenajom je cca 800€ mesacne. ( 150€ energie 650€ zisk)
12x 650€= 7800€ zisk za predpokladku obsadenia 12 mesiacov.
Ak by ste si zobrali hypo 200 000€
Splatka 875€ ( 3.3% urok na 30rokov)
T.z zarobite 650€ mesacne a splatka bytu bude 875€.
Doplacate 225€ mesacne( ak je byt obsadeny ovsem)
+ Investicia do zariadenia bytu treba pripocitat tiez.
Ale vo vysledku za 30 rokov budete mat byt splateny pre deti alebo ako ja to volam 4 pilier pre seba.
Donekonečna nebudú rásť ceny bytov. Nikto nebude kupovať
@balerina2025 Investicia je o tom co clovek od toho ocakava a na co ma gule. Byt je napr dobry pre ludi co maju deti a maju uz svoje byvanie splatene napr. Lebo ked si zoberiete investiciu cca 200 000€( lacnejsia novostavba v BA) Prenajom je cca 800€ mesacne. ( 150€ energie 650€ zisk)
12x 650€= 7800€ zisk za predpokladku obsadenia 12 mesiacov.
Ak by ste si zobrali hypo 200 000€
Splatka 875€ ( 3.3% urok na 30rokov)
T.z zarobite 650€ mesacne a splatka bytu bude 875€.
Doplacate 225€ mesacne( ak je byt obsadeny ovsem)
+ Investicia do zariadenia bytu treba pripocitat tiez.
Ale vo vysledku za 30 rokov budete mat byt splateny pre deti alebo ako ja to volam 4 pilier pre seba.
@alkoholik horsie je ze nikde nemate zaruku ze vam 30 rokov bude v tom byte dakto byvat. ...nie je lepsie potom radsej investovat do niecoho co sluzi na rekreacne ucely?
ETF, niet o čom. Diverzifikovať.
Ale poznám jedného zberača kovového odpadu, on by hneď vedel čo s nimi, do mesiaca by ich prežral.
Ja by som kúpila chatu pri priehrade, niekde pri vode.. aj v Tatrách ponúkali apartmány, celoročne využívatelné, aj ako podnikanie na prenájom, kde sa platí poplatok a o všetko sa starajú.. čo to obnáša neviem, ale byty už tak veľmi neporastú(staré a malé) a zháňať dokola bezproblémových nájomníkov by sa mi nechcelo, to radšej by som nechala na termínovanom účte..
Ja by som kúpila chatu pri priehrade, niekde pri vode.. aj v Tatrách ponúkali apartmány, celoročne využívatelné, aj ako podnikanie na prenájom, kde sa platí poplatok a o všetko sa starajú.. čo to obnáša neviem, ale byty už tak veľmi neporastú(staré a malé) a zháňať dokola bezproblémových nájomníkov by sa mi nechcelo, to radšej by som nechala na termínovanom účte..
@macatt chatu pri priehrade,by som kupil aj ja,ale tie ceny🙈
@author Tie financie mas volne na investovanie? Pretoze je rozdiel,ak ich mas na byvanie /pretoze ho potrebujes kupit, a a ine je, volne financie na investovanie. A to dlhodobo.
Takze ak sa bavime o dlhodobom investovani,treba si riziko rozlozit . Cize istu cast investovat do drhych kovov/,istu cast kupit akcie /nerobit transakcie sama ale nechat to na odbornika na burze . A ak chces investovat do nehnutelnostlen,tak len do lukrativnej oblasti. Cize stavebny pozemok / cize niekde nie na vidieku ,ale v mestskej casti v dobrej az lukrativnej stvrti/ o ten sa treba samozrejme starat.A pockat nejaky cas/ak medzi tym samozrejme radnica nezmeni uzemny plan a nebute vas tlacit do zastavania pozemku/ a predat zo ziskom a financie investovat znovu
Ale urcite neinvestuj do pozemku niekde v nejakej dedinke.Aj ked tam kupis lacno oproti lukrativnemu pozemku v meste.A mesto treba vyberat opatrne. Pravda, na lukrativny pozemok v Ba v lukr.stvrti to stacit ale nebude.
@macatt otazne je ci sa to oplati. ano za rocny poplatok sa to staraju, je v tom servis. ale vrati sa ti daco?
mame 2 deti, tak ten byt nam pride asi ako najlepsia volba
@macatt otazne je ci sa to oplati. ano za rocny poplatok sa to staraju, je v tom servis. ale vrati sa ti daco?
@balerina2025 tak oni to prezentujú ako to zarába v zime aj v lete…či to tak je ťažko povedať.. zdalo sa mi to lepšie ako apartmán pri mori, kde máš len letnú sezónu..
@balerina2025 tak oni to prezentujú ako to zarába v zime aj v lete…či to tak je ťažko povedať.. zdalo sa mi to lepšie ako apartmán pri mori, kde máš len letnú sezónu..
@macatt to je pravda. tiez by som skor sla do miesta kde sa da chodit celorocne.
mame 2 deti, tak ten byt nam pride asi ako najlepsia volba
@anonym_autor tak ano, to je logicke, aby kazde z deti malo neskor svoj vlastny byt.
@anonym_autor kapitálové trhy, indexove etf, nákup cez brokera prakticky zadarmo. Aj držanie. Kľudne si to vygooglite. Na stránke justetf.com vyhľadajte napr vwce, eunl, sppw a podobne. Áno, je pravda ze peniaze treba potom nechať aspoň 10 rokov pracovať. Zo 100k sa dá čerpať aj celkom pekná slušná nekonečná renta. Predám 4 percenta, portfólio však narastie o 7. Samozrejme ročne, nie mesačne. A nie každý rok, ide len o dlhodobý priemer
@anonym_autor určite by som na tvojom mieste netopil peniaze v nehnuteľnosti.
Ak máš kupovať byt investičný tak to ma najväčší zmysel práve cez hypotéku.
Využil by som co najmenej z tých peňazí na kúpu bytu a zvyšok Etf.

Áno, zobrala. Alebo ak máš vlastne bývanie, tak kúpiť nejakú malú nehnuteľnosť, napríklad garáže, alebo chatku a prenajímať. Ja by som kúpila aj garsónku a prenajímala.