icon

Kde poistiť dieťa a kde mu šetriť?

paui
10. jún 2014

Ahojte 🙂 chcela by som zistit, kde sa najviac oplati zalozit bábätku nejake setrenie, ale tak aby to malo aj s poistenim a dali sa mu tam vkladat peniazky...mate nejake rady alebo skusenosti? dakujem

sisaha
12. jún 2014

@thomashyrja ty si typicky vymyvac mozgov... kde si si precital, ze ja nemam iba rizika? ja mam iba rizika a ostatne ma nezaujima... peniaze mam vo fondoch, kde sa mi zhodnocuju..

lubomirspetko
12. jún 2014

Už som tu tu písal, pri niektorých stavebných sporeniach je po 3 rokoch poplatok za výber 0€ a zdokladovať to nie je problém. V podielových fondoch, pokiaľ nie sú uzavreté a tie moc neodporúčam, sa dajú vybrať peniaze kedykoľvek bez poplatku...

jahodka87
12. jún 2014

My tiez mame peniazky vo fondoch-my sme dali nasej malej na stavebne sporenie do 3mesiacov dietata je bezplatne zalozenie konta a mas to garantovane statom a mozes tam vkladat kolko chces a este mas aj statnu premiu a poistene ho mame co wusternote(manzel bol kedysi financnim poradcom tak sa vela naucil-neodporuca allianz a ine podobne neschopne poistovne)

thomashyrja
Odpoveď bola odstránená
thomashyrja
Odpoveď bola odstránená
thomashyrja
Odpoveď bola odstránená
frapper
12. jún 2014

@thomashyrja Veď čo spomýnaš,aj v inej poisťovni sa dá zobrať pôžička trebárs aj z kapitálového a tak isto ju môžeš splatiť,kedy sa s poísťovňou dohodneš a na akých splátkach,alebo ak nesplatíš,pri dožití ti túto čiastku zníži pri výplate.Tak isto sa dá s poistky uhradiť ďalšie poistné ak klient je práve v situácii,že nemá na splátku,aby nemusel poistenie zrušiť zaplatí napr.formou pôžičky,ale tieto veci sa dajú robiť ak je v zmluve vytvorená kladná rezerva.Veď sú rôzne možnosti,len treba komunikovať s poisťovňou alebo so svojím obchodným zástupcom.Nemusí klient hneď siahnuť po tom,že zruší všetko.

frapper
12. jún 2014

@jahodka87 No s týmto nemôžem súhlasiť,lebo Allianz je jediná schopná poisťovňa na poistnom trhu.Veď si len popozeraj dodnotenie,ako najústretovejšia,poisťovňa roka,to všetko nájdeš tu na internete.

danielahamar
12. jún 2014

@frapper práve v Al. sme mali všetky svoje veci

lubomirspetko
12. jún 2014

V stavebnej sporiteľni síce nemusíte dostať štátnu prémiu pred šiestim rokom vypovedania sporenia (aj keď si myslím že každý dokáže dokladovať použitie na stavebné práce) ale pri poistných produktoch máte vysoký vstupný poplatok. Za aký čas je odkúpnu hodnotu aspoň to čo ste vložili? a o koľko už sa posunula inflácia?

senta_sofia
12. jún 2014

VUB ma vkladnu knizku, ak tam mas priemerny mesacny zostatok 700 eur, mas zadarmo urazove poistenie, vkladna knizka nezarobi bohvieco, mozes mu tam mesacne posielat nejake peniaze, ktore budu bokom

paui
autor
12. jún 2014

@frapper toto uz mi hovorila aj znama, zatial sa mi to zda najrozumnejsie...dakujem

thomashyrja
Odpoveď bola odstránená
lubomirspetko
13. jún 2014

@senta_sofia
Na tej VUB vkladnej knižke máš minimálny úrok. Ale VUB má jeden dobrý produkt ktorý je fixovaný na 5 alebo 10 rokov a je tam úrok pre tento rok 1,8%(každý rok vyhlasujú úrok). Peniaze môžeš vybrať kedykoľvek.
Prípadne ak ti ide o likviditu využi radšej Zuno kde je úrok 1,2% alebo nejaké konzervatívne fondy bez vstupných poplatkov ako napríklad Generali PPF Konzervatívny fond kde môžeš peniaze vybrať aj vkladať bez poplatkov.

Ale osobne si myslím že keď chceš sporiť peniaze pre dieťatko na viacej rokov mal by úrok porážať minimálne infláciu čo je cca 3,5% / rok (vychádzam z minulých rokov).

300cricci
12. mar 2015

@jamelia šetrenie v banke ti neprinesie žiadny zisk. Ak by si chcela vedieť viac o šetrení pre deti napíš mi a spolu to môžeme prehodnotiť, vysvetlím ti kde a ako, samozrejme rozhodnutie bude stále na vás. 🙂

evittam
12. mar 2015

lubomirspetko
13. mar 2015

@300cricci

To ani šetrenie cez poistky ;)

evittam
14. mar 2015

@jamelia Ja iba tolko,ze ani banka ani poistka ti ziadne peniaze nezhodnoti,pri poistkach so "setrenim" o ne este aj prides,nakolko sa k vyske sumy, ktoru tam das tak rychlo nedostanes. Toto je moje prehodnotenie😉. A babenka-"agentka s teplou vodou" ti urcite odporuci to na com najviac zarobi. Odporucam napr.investovat do zlata.

radios01
14. mar 2015

@hanka_april ešte moja rada je...Najlepšie šetrenie je:
ja úver z banky používam na podnikanie, renájom nehnuteľnosti. Uver je kryty nehnuteľnosťou ktorú prenajímam a len si strážim nájomníkov aby platili nájom. Nájom mi vykrije úver a ešte mám aj niečo navyše, teda zarábam. Niečo používam na opravy - niekedy je to málo. Keď máte tých bytov trošku viac nabaľuje sa to a tých peňazi zostáva v ruke viac, 10. byt už kupujem v hotovosti a nejde nič banke. Cash flow sa generuje lineárne. Samozrejme toto je ideálny prípad. Vždy treba niečo rekonštruovať, opravovať, starať sa. Raz nezaplatí ten raz druhý, treba mať to pod palcom. Aj domy a byty za rozumnu cenu netreba hľadať u developerov lebo tam im splácate ich veľkú maržu. Preto hovorím tento spôsob obživy nie je pre každého ale čo je že je ISTÝ. To je rozdiel od poistenia, investovania, kapitálových investícii, tam budu výnosy klesať stupať, nie je to pre bežných ľudí. Určite by som kapitalky ani investička neponúkal pre bežných ľudí.

Toto je môj návod na šetrenie pre deti.. a viem že je istý tak ako voda bude vždy treba piť aj ľudia budú vždy chcieť bývať.

300cricci
14. mar 2015

@lubomirspetko ako dlho máš poistku, ked to vravíš???

300cricci
14. mar 2015

@evittam do zlata je super investícia, ale ak máš super nastavenú poistku, tak na tom zarobíš.

300cricci
14. mar 2015

@radios01 tak ty to robíš najlepšie ako sa len dá, super 🙂

hrcavdeske
14. mar 2015

@evittam mne sa pacilo investovanie do zlata pred par rokmi, dnes to pre mna nie je uz tak lakave. ja som skor za komodity ako drevo 😉
pripadne pozemky, lesne a polnohospodarske .
v pravidelnom investovani by som sla do podielovych fondov . slovo pravidelnom, znamena teda, ze vklad kazdy mesiac, nie jednorazovky.
@lubomirspetko prosim ta, co hovoris na Rytmus pioneer ?

lubomirspetko
14. mar 2015

@hrcavdeske

Priemerný investičný program cez ktorý sa investujú peniaze len do fondov jednej spoločnosti Pioneer. Navyše je pasívne riadený a neobsahuje teda stabilizačnú fázu. Lepší je 3D invest od Consq (www.conseq.sk), alebo menažované portfólio cez EIC (www.eic.eu).

lubomirspetko
14. mar 2015

@300cricci

Ja mám životné poistenie 8 rokov. Do podielových fondov investuje 7 rokov.

Ako dlho máš poistenie ty? Alebo ako dlho chodíš na školenia kde ti rozprávajú že sa má šetriť cez poisťovňu? 🙂

666peter666
Odpoveď bola odstránená
300cricci
25. mar 2015

@lubomirspetko ja mám poistku 7 rokov a je rozdiel v ktorej poisťovni to máš, lebo na kapitálovke nenašetríš nikdy v živote 🙂

lubomirspetko
25. mar 2015

@300cricci

ja mam poistenie s TUM 5 %, co moze byt zaujmavejsie ako vedsina investiciek 🙂

Ty by si odporucal v akej poistovni a na akom produkte setrit?

Zaujimas sa aj o to, aku poplatkovu strukturu maju jednotlive poistovne? A o to, ze ked das klientovy priamu investiciu, bude mat o cca 40% na konci vedsi zisk, oproti IZP?

07jana2014
1. apr 2015

@lubomirspetko kde máte TUM 5 % ? to by ma celkom zaujímalo

lavinis
2. apr 2015

TUM udava Narodna banka , nie poistovna. V sucasnosti je v SR 1,9%, viac moze but len na starych zmluvach, ked bola este vyssia. Ak ma niekto zmluvu par rokov, moze tam mat 5%. Take zmluvy hlavne nerusit. Taka TUM na kapitalovych zmluvach uz nebude. Na rozdiel od investicnych, tato TUM je garantovana