Kde poistiť dieťa a kde mu šetriť?
Ahojte 🙂 chcela by som zistit, kde sa najviac oplati zalozit bábätku nejake setrenie, ale tak aby to malo aj s poistenim a dali sa mu tam vkladat peniazky...mate nejake rady alebo skusenosti? dakujem
@gnb
To ste teda pomohla a prispela do témy užitočnou radov ;))
Zdravým sisaha @paui neviem co je zlé na poisťovni NOVIS . Ja mam toto poistenie pre seba a svoje dve deti a som spokojní. Je tam 18% urok. To nedostanes v žiadnej banke na terminaku. Tak možno 1 max.2% co nevykryje ani inflaciu co je 3,5% a nevravým o dani z výnosu (úrokov) co je okolo2%. Tento príspevok berte len informatívne . Nieje to nic v zlom :D
@sisaha Zdravým sisaha @paui neviem co je zlé na poisťovni NOVIS . Ja mam toto poistenie pre seba a svoje dve deti a som spokojní. Je tam 18% urok. To nedostanes v žiadnej banke na terminaku. Tak možno 1 max.2% co nevykryje ani inflaciu co je 3,5% a nevravým o dani z výnosu (úrokov) co je okolo2%. Tento príspevok berte len informatívne . Nieje to nic v zlom :D
@miki01 ja tomu veľmi dobre rozumiem, vyššie si písal, že 18% úrok, tak nezavadzaj ľudí, lebo pri investovaní do fondov nie je úrok ale výnos a ten môže byť aj 18%, ale stále platí, že hodnota investície môže rásť, stagnovať alebo aj klesať a nie je zaručená návratnosť pôvodne investovanej sumy a platí tiež, že výnos minulých rokov nie je zárukou pre budúce roky, takže pozor čo píšeš.
s tymto poistenim a setrenim je to furt veda :/
Precital som cele toto forum a bal som sa ze rady investovat cez IŽP budu vyhravat oproti kombinacii rizikove poistenie a samostatne sporenie/investovanie. Ale nastastie to tak nebolo 🙂
Skor nez bude poistene dieta, nech sa kvalitne poisti zivitel rodiny. A to formou rizikoveho zivotneho poistenia, v ziadnom pripade nie cez investicne alebo kapitalove.
Vyhodne sa moze poistit cela rodina na 1 zmluve, kedykolvek sa da upravit (napr. zmenit pripoistenia) a viete presne kolko a za co platite. Detom podla mojho nazoru staci poistenie na urazy (trvale nasledky), pripadne kriticke ochorenia. Vzdy zalezi od toho za co a kolko ste ochotni platit.
Sporenie - hlavne nie cez poistku a potom uz zalezi od ucelu. Ak sporim dlhodobo (15 a viac rokov), napr. start do zivota, tak potom su vhodne programy pravidelneho investovania do podielovych fondov a konkretne do akciovych fondov. Na strednodobe (cca 10-15 r) je vhodne kombinovat s dlhopisovymi fondami.
Na kratsiu dobu moze byt vhodne aj stavebko, ale vynosy su tam ubohe a podmienky sa kazdym rokom zhorsuju. Na vytvorenie financnej rezervy su vhodne sporiace ucty.
Je to o hladani vyvazeneho riesenia, ked som poisteny voci hlavnym a velkym rizikam a zaroven pravidelne setrim a vytvaram rezervu a kapital.
ahojte chcem sa spytat ,mate skusenost s poistovnou Novis?ja som pred 14 mesiacmi u nich zalozil ucet poistenie ale hlavne invetsicia do fondov,a po roku neprisiel ziadny papier s moemntalnim zostatkom,ke dosm to mal pred casom v slovenskej sporitelni tak mi kazdy rok chodilo tlacivo s aktualnim stavom uctu.a dalsia vec bolo mi povedane ze od amrca uz bdue fungivat ich stranka kde si viem pozriet aktualny stav uctu no ani dnes sa mi tam neda este prihalsit,uvazujem ze zrusim zmluvu,a pocitam stim ze som prisiel o tei peniaze co tam vkladam uz 14 mesiacov.mate nejaku skusenost s novisom?
@0489 vo všeobecnosti, ak chceš investovať, nerob to cez poistku. V žiadnom prípade, nemá to zmysel, najmä kvôli poplatkom ale tiež netransparentnosti. Akú sumu a do akého fondu investuješ? Akú časť dávaš na poistenie?
Do fondov investuj priamo cez programy pravidelného investovania.
Ak sa chces poistiť, tak na to využi rizikové poistenie - čo je "čisté" poistenie bez sporenia.
Tak ako píše mijo53, výpis ti chodiť musí.
@janjochmann dakujem za odpoved obom .sumu davam 50 eur stoho ide minimum na poistenie deti tusim 3 eura spolu ,davali bonus 1000 eur.z dhodobeho hladiska . sa aj zobrazuje v sume k 30,6 2016 tam malo byt podla ich tabulky spolu 1336,67 eur.zrazky ročne beru 30 eur.hodnota poisteneho uctu je 303,17 hodnota bonusu 1033,50 vsetko podla ich tabulky pisem.ja som tam dal od minuleho roka k tomuto datumu 600 eur.ja viem, ze to cislo nebude presne a ze pohyb na fondoch je nestabilny.no tei sumy garantuju,ze vraj.toho roku mam vsetko v etf fondoch akciovy poistny fond podla ich tabulk zhodnotil za rok 2016 12,9 % chcel som to rozdelit toho roku na polovicu aj do zlata to zhodnotilo podla nich 20,85 %,ja nie som velmi zbehli na burze skor taky laik.no tie cisla podla tabulky co mi dali z dlhodobeho hladiska ma presvedcili,skusit to snimi.v roku 2041 by tam malo byt 28523 eur.co by boli pekne percenta po 25 rokoch.laicky som pocital ze realne tam dam za tu dobu 15000 a oni mi daju plus 13 dalsich.co sa mi zda ze nikde na trhu nezozeniem lepsie.no teraz vaham co dalej kedze ziadna odozva a este ani stranka im nefunguje,a neda sa prihlasit,pockam toho tyzdna ked mi neodpisu tak zavolam tej svojej agentke co to s mnou podpisovala,ze co sa deje,mala mi volat do konca augusta no nejak ma cas.ja pracujem tiez v obchode a taky pristup k klientovy si nemozem dovolit a preto to nemam ani ja rad.
@0489 To čo píšeš, teda že dávaš minimum na poistenie, a väčšinu na investovanie, je práve ten prípad, kedy tie poistky nedávajú zmysel - poistka má slúžiť na poistenie, investovaním cez ne sa minimálne pripravíš o veľkú časť možného výnosu.
Totiž pri investovaní cez poistku ti potenciálny výnos výrazne skrešú poplatky, ktorých je niekoľko. Chcelo by to vidieť zmluvu, aby sa dal spraviť presnejší prepočet.
Na ten bonus 1000 eur je potrebné splniť podmienky uvedené vo VPP, treba si ich pozrieť.
Ak by si aj reálne dosiahol výnos ktorý ti sľubovali - tak "zisk" 13000 eur pri vložených 15000 eur zodpovedá výnosu cca 4.5%, čo je pri investovaní na 25 rokov málo. Pri priemernej dlhodobej inflácii 3% by to terno nebolo.
Cieľom pri dlhodobom investovaní by malo byť dosiahnuť aspoň 7-8%. Aj keď sa rozdiel v % nezdá veľký, pri 7% by to nebol zisk 13000, ale 25000.
farbicku ma starsi syn a uz ledva cakam nech to skonci,poistit dieta povazujem za najvecsi blud.ked uz poistka tak maximalne osoba ktora ma prijem.mne ide hlavne o dlhodobe investovanie pre deti,a hlavne zhodnotenie penazi.s novisu reagovali na moju reklamaciu a kontaktovali ma hned,trocha ma upokojili.poslu aj vypis s uctu.
@0489
100ludi sto chutí každému vyhovuje nieco ine...
Ja ako finanční agent odporúčam deti poistiť k rodičom a šetrenie zvlášť.Pretoze ak sa rodičom niečo stane tak potom kto im našetrí,ak budeš mať záujem tak sa mi,poradím
Ano mas pravdu len v detskej poistke sa daju pripoistit dvaja tutori a ked tam mas aj setrenie ak sa stane nieco jednemu z rodicou tak poistovna nielen dosetri tomu dietatu ale aj je stale poistene do doby ukoncenia poistenia.Podla mna je lepsie detom setrit timto sposobom.Udospeleho ano lepsie zvlast

Ahojte, ja som este len budúca mamička ale s poistenim a sporenim mam skúsenosti kedže sa tejto oblasti venujem.... Najlepšie je oddeliť sporenie od poistenia aby sa peniažky čo najlepšie zhodnocovali. Ak by si chcela poradiť konkrétne tak ti môžem poradiť, lebo táto práca ma veľmi bavi a dá sa krásne nasporiť pre dieťatko do budúcna 🙂