icon

Kde ušetriť?

alofinka
23. apr 2023

Moja Výplata je cca do 1000 eur, chlap mi dá 300 a ja z toho neviem vyžiť nieto bože odložiť mam niečo ušetrené už poťahujem odtiaľ ale keď všetko je také drahé a mame budúcu prvacku, neviem z čoho odložiť

Strana
z3
nelca84
23. apr 2023

@alofinka no zena, treba sa pozriet pravde do oci, ty bohapusto rozhadzujes! ja by som ti domaci rozpocet nezverila ani omylom 🤦‍♀️

domkakvet
23. apr 2023

@alofinka ako z toho nemozes usetrit, nechapem, mam mensi prijem a usetrim.

gladys_07
23. apr 2023

@syslik81 tipnem si ze na nu neprepisali absolutne nic, kedze hypoteticky ten uver plati manzel zo svojej vyplaty (ze ona taha dceru a domacnost je samozrejme vedlajsie, rovnako ako BSM). Uz by mohli KONECNE zacat vyucovat na skolach aj financnu gramotnost.

Autorka: udrzuj dobre vztahy s rodicmi. Z toho co citam sa k nim v dohladnej dobe stahujes.

syslik81
23. apr 2023

@gladys_07 no zialto iste si myslim aj ja...

diamondsspaces
23. apr 2023

Jedlo je posledná vec na ktorej by mala šetriť . Jedlo nám dáva energiu na to aby sme mohli fungovať bez problémov. Keď budete šetriť na strave a nejesť pestro , čerstvo a pravidelne nebude sa vám nič chcieť, budete nervózna, depresívna atď.
Ale ako 400€ darčeky a reštiky? To vážne či si robíte srandu? Skúste nejakú knihu finančná gramotnosť aby ste pochopili ako fungujú peniaze

oli18
Autor odpoveď zmazal
oli18
23. apr 2023

@alofinka zit na vysokej nohe, aj usetrit sa navzajom vylucuje🙉

jesenzima
23. apr 2023

Ušetriť sa dá na všetkom, treba vedieť hospodáriť s peniazmi a utrácať ich s rozumom ...Dnes sme boli na výlete s deckami, a keď som videla, na čo všetko dokážu otrepať rodičia peniaze, tak normálne žasnem ...
Reštaurácia, darčeky, kvety... Zbytočne vyhodené peniaze...

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
athom
Odpoveď bola odstránená
drobcek17
23. apr 2023

@alofinka chápem, že si chceš niečo dopriať. Každá si určite chceme. Myslím, že zubára nemáš každý mesiac a ak ano tak nie v takej výške. Minule som za 3 zuby platila toľko 🙂 na jedle sa dá niečo ušetriť, ak jedávate v práci a dcéra v škole. Sme traja minieme menej, ale to bude zrejme tým, že syn je zlý jedak a keďže sa mi nechce variť každý deň dva jedla, jedávam to čo malý. Manžel má obedy v práci. Neviem čo máš pod pojmom do domácnosti, ale pravdepodobne nejaké doplnky. Túto položku mam každý mesiac k dobru, pre mňa sú to výhodné peniaze (určite nebudu všetci so mnou súhlasiť). Ak si mam kúpiť nejakú dekoráciu do domácnosti, kupujem drahšiu aby som ju nevymenila o pol roka. Ale skôr nekúpim lebo s toho treba utierať prach a na to som puntičkár. My si darčeky po vzájomnej dohode kupujeme len deťom, tie mám 3 v rodine. My dospelý si kúpime fľašu vina a bombonieru. Zrušili sme aj vianočné darčeky. Takisto smeti platis len v marci. A to ešte neplatíš elektriku a plyn, vodu a stočné.
Zdá sa mi ze nevieš hospodáriť,možno aj preto ti manžel nedá viac peňazí. Tiež by som ti nedala, prepáč.
Skus si každý mesiac odložiť aspoň 100€ z výplaty, myslím, že pri tvojom prijme je to reálne.

svetlonos
24. apr 2023

@oli18
ani nevylucuje 🙂 len treba ine prijmy. V tomto pripade odpalit 400€ na dary a malej mesacne 100€ za hovadiny= 500 € usetrenych. Ze rodina je zvyknuta? Si odvykne.

svetlonos
24. apr 2023

@aaadkaaa
tak tu niet o com...

svetlonos
24. apr 2023

Autorka,
citala som tvoju minulu temu. Vies ako usetris?
Rodine pznam, ze si neschopna narabat s peniazmi. Takze co sviatok pre kazdeho coko a vino do 10e, deti len coko.
Napis zoznam na stravu na dva tyzdne- hotove jedla- ranajky obedy vecere olovrant, extra ovocie.
Vsetky potraviny napis na zoznam- nakup urobi muz pola neho! Teda ani jedna blbost sa nekupi naviac.
Restika? Zabudni.
Kvety? Kup v kvetinaci akebo z lidlu tulipany za 4 e pre potesenie uplne staci.
Vytried veci dcere - vyhod male, pozri co potrebuje! nie co by si ty chcela. A potrebne kup.
Pises ze si doprajes?
Nie, ty svoje mindraky riesis kratkodobym stastim z nakupu. To stastie je vsak prchave a nevydrzi ti ani tvoje skutocne problemy to nevyriesi!
Bum - a na to nepotrebujem studovat psychologiu.

svetlonos
24. apr 2023

@alofinka
skoro som odoslala.
Ja som sprostosti ako ty robila do 24 rokov.
Vies co mi pomohlo? Hypoteka.
Plat 500€ , hypo 275€ , strava energie 150€ a obcas oblecenie, kozmetika. Aj keby som sa poskladala, nemala som na vyskakovanie.
A presne toto potrebujes aj ty- mat len na nevyhnutne vydavky.
Stylom akym zijes, ta muz posle do prec a lutujem dopredu tvojich rodicov.
V 35 rokoch platit minimalne naklady na byvanie- ved ta vsetci len podporuju v tvojom blbom konani!
Ty sa pozbieraj, lebo skaredo padnes na hubu. Ja sa vlastne cudujem, ze tvoj muz s tebou vobec este je.
Uvazovala si, co by si ro ila nemat rodicov?
Kto by ta s tvojimi rozmarmy zivil?
Tvoj muz je aj tak este zhovievavy, len do kedy.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
drobcek17
24. apr 2023

@mamula20 ja myslím, že ak by mala autorka aj brigádu, minie aj tie peniaze. Proste nevie narábať s financiami a keď som videla ešte tu predchádzajúcu diskusiu, som tým skalopevne presvedčená. Poznám ľudí, kde 4clenna rodina žije z platu 1400€ platia hypo a dokážu odložiť. Ja byť autorkin manžel nedám jej viac. Aj jej muž musí myslieť na rezervu. Pokazí sa práčka, nedajbože pec na kúrenie a kto to zaplatí rodičia?
Keď žena nedokáže odložiť ani 100€.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
24. apr 2023

@alofinka chápem tomu správne, že nemáš muža, ale si sa len nasťahovala k priateľovi, ktorý si zveľaďuje vlastnú nehnuteľnost?

nikijezikova
24. apr 2023

😅🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 autorka veľmi si vtipná

oli18
24. apr 2023

@svetlonos v tomto jej pripade, kolko ma prijem a kolko mina, ano.

jaroslav81
24. apr 2023

Si závislá na nakupovaní, aj moja manželka je taká, 530€ rodičák minie za cca týždeň, neplatí žiadné hypo ani úvery... Len potraviny a 20€ paušál a kopec zbytočnosti... Ja jej nedávam nič, zbytočne, aj keby som jej dal 500€, minie to zas za týždeň, trebalo by jej aspoň 1500€ mesačne... Je to závislosť ako každá iná...

filodendron
25. apr 2023

@jaroslav81 "len potraviny" :D pobavilo. Tipujem, ze aj o dieta sa stara ;)

lenka_vi1
21. okt 2023

@syslik81 no nehnevaj sa ale takej marnotratnej žene by som nedala ani 300 eur mesačne. A že vraj spoločný účet? Však by rozbila všetko do posledného eura. Nečudujem sa jej mužovi že jej dopredu povedal že jej viac nedá.

Strana
z3