Kde ušetriť?
Moja Výplata je cca do 1000 eur, chlap mi dá 300 a ja z toho neviem vyžiť nieto bože odložiť mam niečo ušetrené už poťahujem odtiaľ ale keď všetko je také drahé a mame budúcu prvacku, neviem z čoho odložiť
@syslik81 tipnem si ze na nu neprepisali absolutne nic, kedze hypoteticky ten uver plati manzel zo svojej vyplaty (ze ona taha dceru a domacnost je samozrejme vedlajsie, rovnako ako BSM). Uz by mohli KONECNE zacat vyucovat na skolach aj financnu gramotnost.
Autorka: udrzuj dobre vztahy s rodicmi. Z toho co citam sa k nim v dohladnej dobe stahujes.
Jedlo je posledná vec na ktorej by mala šetriť . Jedlo nám dáva energiu na to aby sme mohli fungovať bez problémov. Keď budete šetriť na strave a nejesť pestro , čerstvo a pravidelne nebude sa vám nič chcieť, budete nervózna, depresívna atď.
Ale ako 400€ darčeky a reštiky? To vážne či si robíte srandu? Skúste nejakú knihu finančná gramotnosť aby ste pochopili ako fungujú peniaze
Ušetriť sa dá na všetkom, treba vedieť hospodáriť s peniazmi a utrácať ich s rozumom ...Dnes sme boli na výlete s deckami, a keď som videla, na čo všetko dokážu otrepať rodičia peniaze, tak normálne žasnem ...
Reštaurácia, darčeky, kvety... Zbytočne vyhodené peniaze...
@alofinka chápem, že si chceš niečo dopriať. Každá si určite chceme. Myslím, že zubára nemáš každý mesiac a ak ano tak nie v takej výške. Minule som za 3 zuby platila toľko 🙂 na jedle sa dá niečo ušetriť, ak jedávate v práci a dcéra v škole. Sme traja minieme menej, ale to bude zrejme tým, že syn je zlý jedak a keďže sa mi nechce variť každý deň dva jedla, jedávam to čo malý. Manžel má obedy v práci. Neviem čo máš pod pojmom do domácnosti, ale pravdepodobne nejaké doplnky. Túto položku mam každý mesiac k dobru, pre mňa sú to výhodné peniaze (určite nebudu všetci so mnou súhlasiť). Ak si mam kúpiť nejakú dekoráciu do domácnosti, kupujem drahšiu aby som ju nevymenila o pol roka. Ale skôr nekúpim lebo s toho treba utierať prach a na to som puntičkár. My si darčeky po vzájomnej dohode kupujeme len deťom, tie mám 3 v rodine. My dospelý si kúpime fľašu vina a bombonieru. Zrušili sme aj vianočné darčeky. Takisto smeti platis len v marci. A to ešte neplatíš elektriku a plyn, vodu a stočné.
Zdá sa mi ze nevieš hospodáriť,možno aj preto ti manžel nedá viac peňazí. Tiež by som ti nedala, prepáč.
Skus si každý mesiac odložiť aspoň 100€ z výplaty, myslím, že pri tvojom prijme je to reálne.
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/sporenie-5/
Nakupovat si uz prestala?😏
Autorka,
citala som tvoju minulu temu. Vies ako usetris?
Rodine pznam, ze si neschopna narabat s peniazmi. Takze co sviatok pre kazdeho coko a vino do 10e, deti len coko.
Napis zoznam na stravu na dva tyzdne- hotove jedla- ranajky obedy vecere olovrant, extra ovocie.
Vsetky potraviny napis na zoznam- nakup urobi muz pola neho! Teda ani jedna blbost sa nekupi naviac.
Restika? Zabudni.
Kvety? Kup v kvetinaci akebo z lidlu tulipany za 4 e pre potesenie uplne staci.
Vytried veci dcere - vyhod male, pozri co potrebuje! nie co by si ty chcela. A potrebne kup.
Pises ze si doprajes?
Nie, ty svoje mindraky riesis kratkodobym stastim z nakupu. To stastie je vsak prchave a nevydrzi ti ani tvoje skutocne problemy to nevyriesi!
Bum - a na to nepotrebujem studovat psychologiu.
@alofinka
skoro som odoslala.
Ja som sprostosti ako ty robila do 24 rokov.
Vies co mi pomohlo? Hypoteka.
Plat 500€ , hypo 275€ , strava energie 150€ a obcas oblecenie, kozmetika. Aj keby som sa poskladala, nemala som na vyskakovanie.
A presne toto potrebujes aj ty- mat len na nevyhnutne vydavky.
Stylom akym zijes, ta muz posle do prec a lutujem dopredu tvojich rodicov.
V 35 rokoch platit minimalne naklady na byvanie- ved ta vsetci len podporuju v tvojom blbom konani!
Ty sa pozbieraj, lebo skaredo padnes na hubu. Ja sa vlastne cudujem, ze tvoj muz s tebou vobec este je.
Uvazovala si, co by si ro ila nemat rodicov?
Kto by ta s tvojimi rozmarmy zivil?
Tvoj muz je aj tak este zhovievavy, len do kedy.
@mamula20 ja myslím, že ak by mala autorka aj brigádu, minie aj tie peniaze. Proste nevie narábať s financiami a keď som videla ešte tu predchádzajúcu diskusiu, som tým skalopevne presvedčená. Poznám ľudí, kde 4clenna rodina žije z platu 1400€ platia hypo a dokážu odložiť. Ja byť autorkin manžel nedám jej viac. Aj jej muž musí myslieť na rezervu. Pokazí sa práčka, nedajbože pec na kúrenie a kto to zaplatí rodičia?
Keď žena nedokáže odložiť ani 100€.
@alofinka chápem tomu správne, že nemáš muža, ale si sa len nasťahovala k priateľovi, ktorý si zveľaďuje vlastnú nehnuteľnost?
😅🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 autorka veľmi si vtipná
Si závislá na nakupovaní, aj moja manželka je taká, 530€ rodičák minie za cca týždeň, neplatí žiadné hypo ani úvery... Len potraviny a 20€ paušál a kopec zbytočnosti... Ja jej nedávam nič, zbytočne, aj keby som jej dal 500€, minie to zas za týždeň, trebalo by jej aspoň 1500€ mesačne... Je to závislosť ako každá iná...
@jaroslav81 "len potraviny" :D pobavilo. Tipujem, ze aj o dieta sa stara ;)

@alofinka no zena, treba sa pozriet pravde do oci, ty bohapusto rozhadzujes! ja by som ti domaci rozpocet nezverila ani omylom 🤦♀️