Kde získať pôžičku pred Vianocami pre rozvedenú matku?
Ahojte som zúfalá a už neviem na koho sa mám obrátiť som mamička troch detí čerstvo rozvedená ten debil má posielať výživné na deti spolu 450 eur už druhý mesiac neposlal nič :( žijem len s pridaviek bývam v nájme dohodla som sa s majiteľom na splátkach hľadám si prácu ale tu v okolí ťažko na všetko som sama :( prosím neviete o nejakej pôžičke čo by som vedela zaplatiť aspoň nájom viem že to je blbosť ale už neviem ako ďalej... Detičkám som povedala že Vianoce niesu len o darcekoch ale o Tom že sme spolu ... :( ďakujem
@rihana12331 úplne ťa chápem viem aké to je náročné s celou situáciou, keď neplatí výživné muž, ostať sama na vsetko. Neviem ako to je teraz, ale na nás s bratom zaplatil za celú dobu našej neplnoletosti otec asi 41 eur. Tých 40 raz a potom poslal raz to jedno euro, aby ho nestíhali, pretože poslal niečo. Oni to potom robia tak, že výplatu si dajú posielať na účet kamaráta napríklad, majetok prepisu na niekoho z rodiny a keď nemajú nič, ani exekútor im nemá čo zobrať. Aspoň tak to bolo u nás a nič sa súdmi nevyriešilo. Musím sa spýtať mami ako to presne bolo, tiež by ma ti zaujímalo ci by sa v dnešnej dobe dalo spraviť viac. Každopádne to budeš mať ťažké vymáhať peniaze, tak posielam ti veľa síl, dnes je veľa aj online zbierok a skupín, kde práve takým rodinám pomáhajú, dúfam, že nájdeš aj ty pomoc aby ste sa s detičkami mali čo najlepšie. Neviem si to ani predstaviť ako náročné to musí byť ocitnúť sa v takej situácii.
@misenita prosím ťa čítaš ?
Posielať výplatu na účet kamoša či suseda nepomôže, lebo exekútor stopne € priamo v robote a mzdárka pošle € na účet exekútora, zvyšok chlapovi.
Vymáhať dlžné výživné môže hneď na druhý deň ako nepríde na účet a aj keby ho nevyplatil celé, keby chýbalo niečo do plnej sumy. Ani ten pokus 1 € nič neznamená. Takže je irelevantné čo sa dialo u vás pred 20rokmi
@rihana12331
Porieš si to nshradné výživné ako ti tu baby radili, zbytočne ukracuješ deti o peniaze. A on je dobrý debil, keď Vám toto robí pred sviatkami.
Zároveň sa čudujem, že zeny ti tu píšu niečo o brigádach a praci v okoli Kežmarku, keď si sama na 3 deti, tu majú problém sa zamestnať zeny s 1-2 deťmi a spolu s mužom vykryť všetky detské choroby cez OČR tak, aby ich zamestnávateľ nevyhodil.
@katkami123 to je najhoršie že on robí v Rakúsku tam dostáva dobrú výplatu a ja nemám čo do úst už som s toho psychicky na dne papiere sú úrade že mám čakať dokedy to neviem štedrý večer pred dverami a mne sa chce plakať keď pozriem na deti že im nemôžem dať to čo si zaslúžia nemám poriadne ani čo do úst ešte že mám kamošku v potravinách že mi dá na sekeru len keď tam nemá ľudí modlím sa aby mi zazvonil telefón s tým že mám aspoň tu brigádu 😭😭😭😭 už fakt nevládzem som nevyspana lebo cez noc rozmýšľam čo mi dá ďalší deň 😭😭😭
@rihana12331 poslala si adresu na seba tým dobrým maminám, ktoré ti ponúkali veci pre deti? Mnohé z toho ich/vás môžu na Vianoce potešiť.
@rihana12331
Pošli mi IBAN do správy, prispejem ti pár €
@katkami123 to posle hned-IBAN. Ostatne bude riesit neskor😵💫
@madeincssr áno mne poslala ,ja som poslala aj veľký balík obratom .Snáď pomôže aspoň trošku .🙂
@mk1111111111 milá pani ja chodím na úrad ako na kávu každý deň im tam chodím vyplakavat už keď ma vidia pred dverami mi povedia že papiere sú odoslané a mám čakať že niesom jediná! Skúste sa vy vžiť do mojej kože keď v peňaženke nebudete mať ani posrany cent! A ten debil si užíva v Rakúsku a nemyslí na deti!
@rihana12331
Skús ešte bezplatnú právnu pomoc, on si uvedomuje, že si od neho a jeho výživného finančne závislá a dáva ti to pocítiť. Iba chudák sa mstí cez deti, lebo im týmto najviac ubližuje. Za druhé, z čoho chceš tú pôžičku potom splácať? Nemôžeš si požičať na niečo, keď potom nemáš na splátky, to chceš s deťmi skončiť pod mostom? A ako zveril súd deti do tvojej starostlivosti, keď ti to nevychadza?
@mk1111111111
Sú Vianoce, sviatky pokoja, radosti, pokory…
@katkami123 ja by som mu deti nikdy nedala on je alkoholik a tyran a taktiež jeho celá rodinka sú alkoholici podala som na neho trestné oznámenie za bitky kopance a vyhrážky
@rihana12331
Aha, takže je možné, ze sa k tebe tie peniaze od neho ani nedostanú, ak ich všetky prepije, zakaždým.
Pozri sem, tu máš centrum právnej pomoci, skús tam zájsť, dohodnúť si termín, nech ti poradia.
https://www.centrumpravnejpomoci.sk/kontakt/48-...
Je mi ľúto, co prežívaš, no niekedy treba fakt premýšľať. Máť tri deti s alkoholikom a chodiť po podnájmoch ????
@rihana12331
To máš bezplatnú právnu pomoc.
@irusa ja som vďačná pánu Bohu že mám deti aj keď sme v biede akej sme ale život by som dala za nich ľúbim ich pre nich žijem pre nich sa zobudzam každé ráno s myšlienkou že dnes to bude lepšie
@irusa
A kde má ísť? Nehnuteľnosti nerastú na strome, že si odtrhneš rodinný dom alebo byt. Nechápem tieto tu večné vyčítavé a hlavne zbytočné komentáre, ktoré autorke nepomôžu.
@rihana12331
Treba hlavne ísť do kraja, kde nie je problém s prácou.
@irusa a čo má teraz urobiť? Predať tie deti a kúpiť si byt? To už jej čo pomôže tieto výčitky? Už si to nerozmyslí keď sú deti na svete .
@katkami123
@jakubkoanjelik no treba vždy rozmýšľať vopred ... Pretože potom to nie je život, ale trápenie. Tiež by som mohla mať aj päť deti, no človek mieni a Pán Boh mení.... Nedovolím si to hoci mám vlastné bývanie a aj prácu... Deti pomerne už veľké, lebo vždy myslím na to, že dnes je super, no stať sa môže hocičo a život sa otočí veľmi rýchlo... A potom tu čítame takéto príbehy... Nemyslím si, žeby som napísala niečo zlé....
@rihana12331 držím palce.... Nemáš to ľahké...
@irusa
Ale ako toto lamentovanie autorke konkrétne pomôže v jej situácii. Mozes robiť čokoľvek, život prináša 1000 situácií a nikdy sa nemôžeš na všetky pripraviť. Je to jedno… autorka má iné problémy, tieto moralistické reči jej nepomôžu. Nepoznáme jej príbeh.
@katkami123 ale môžeš zmierniť následky a byť aspoň čiastočne pripravená.... Možno jej pomôže, že sa nad tým zamyslí a v budúcnosti to ovplyvní jej rozhodnutia
@irusa a treba jej to vyčítať? Komu to pomôže? Autorka si už určite 1000x hlavu o múr otrieskala, načo jej ešte pridávať zbytočnými výčitkami? Už to nezmení. A to, že jej povieš, že si nemala deti robiť ju doženie skôr k depresií nie k "lepším rozhodnutiam".
@jakubkoanjelik nechcela som sa autorky vôbec dotknúť...rada : určite by som si pôžičku od nebankovky nebrala.... Pekný zvyšok večera...
@rihana12331 ženy ti tu jasne povedali, že exekútor môže konať hneď. Tak, ako si písala, sa to nerobí. Žiadne tri mesiace, hneď. S touto informáciou pracuj. Aj s tým, že môžeš podať trestné oznámenie aj hneď zajtra.
@jakubkoanjelik a nikde som tak necitlivo nenapísala, že si nemala deti robiť.... Zamyslela som sa ci boli vhodné podmienky... Tak neprekrucaj a nerob zo mňa bezcitnu...ale tak každý je strojcom svojho šťastia
@irusa takto ja som bola vydata 12 rokov od zaciatku nebol taky viete prisahala som mu vernost pred bohom az do smrti pre mna to je posvätné vzdy som chcela mat krasnu rodinku s milujucim manzelom a otcom no pri tretom dietati sa vsetko zmenilo zacal viac pit dokonca pil dva tyzdne nonstop a pitom tyzden umieral tak ku bolo zle ... Potom ked pil zacal ma slovne napadat no ked mu to nestacilo dvihol na mna ruku mala som monokle zuby mi vybil kopance do brucha výhražné sms správy to s tych by som mohla napisat knihu... Nikdy som ale nedovolila aby to moje deti videli ! Stopla som to tym ze som podala na neho trestné oznámenie a rozvod on odisiel na rozlucku mi roztrepal dvere vyhodil vsetky moje veci do smeti kym ja som bola s malym v nemocnici .... Viete clovek na zaciatku vztahu nikdy nevie aky bude zivot dalej kebyze som to vedela urcite by som sa nevydavala... Ale nemozem byt pokritec za nieco mu musim byt vdacna a to za moje deti ktore milujem teraz mi je tazko v zivote nemoze byť každý den krásny bez kríža musime nosit kriz cely zivot ..tento rok mam tazky no na druhy sa zmeni a bude lepsi treba len verit aj ked teraz nemam v peňaženke ani cent ale vzdy sa snazim aby deti mali navarene popratane vyprate vzdy sa im venujem deti ucim ze Vianoce niesu len o darcekoch aj ked si to zaslúžia ale Voanoce su i tom ze sme spolu sme zdravý a ze mame jeden druheho ... Ja pred detmi neukazujem to ze sa trapim ja si pockam kym zaspia a vtedy sa poriadne vyplacem
@irusa nechcela, ale s najväčšou pravdepodobnosťou si to urobila... Vieš, toto sú slová , ktoré takýchto nešťastných ľudí tlačia hlbšie do prdele. Nikomu nie je príjemné počúvať čo a prečo urobil zle. A je jedno ako "citlivo" si to napísala. Takáto myšlienka sa inak pochopiť nedá.

@cicinkova exekútora ti prideľuje exekútorsky sud v BB. Jej bol pridelení nejaký z Košic