Kedy nám dajú úver alebo hypotéku?
S priatelom by sme si chceli kupit bytik ,lenze on pracuje na stavbe a to ,len brigadne uz par rokou.Keby chceme úver musel by byť zamestnany na zmluvu??a ako dlho musi byt zamestnany?pol roka ??este nikde v banke sme sa pytat neboli ,lebo znama nam vravela ze pokial nema zmluvu a aspon 800e plat na zmluve nedaju nam ani omrvinky a nie to uver na byt 😒 ako ste sa asi docitali ja sa tomu vobec nerozumiem 😅 dakujem za radu dakujemmmmmm
Je nejaká reálna šanca získať hypotéku keď som rozvedená s 3 deťmi? Ďakujem za každé info. 🙂
kocky, ja som nasla tento clanok http://www.pozicka.sr/ako-banky-pocitaju-prijem...
a @lastom ma pravdu, ze hypo dostanete aj ked ste na dobu urcitu alebo na zivnost v zahranici. ak na to nemate cas, tak si najdite poradcu, lebo stoji za to nechat si urobit viac ponuk od viac bank, kazda ma ine podmienky
chcem sa opýtať, či je možnosť získať hypo na byt , ale nie na celú hodnotu bytu, len na polovicu cca 27 000. v prípade , ak by sa jednalo o rozvedenú ženu s 2 deťmi. príjem zo zamestnania v čistom cca 460 eur ( + 100 eur prídavky a bonus na deti) -čiže 560 eur v čistom. + ak by exmanžel platil výživné na deti (to ešte nie je stanovené resp.ešte nie je podaná žiadosť o rozvod) . prac. zmluva na dobu neurčitú, pracovník vo verejnej správe
ďakujem za odpoveď.
@terina25 Prí príjme 460€ + (100-140€ výživné) by to malo byť v pohode. Výživné musí byť priznané súdom a musí chodiť na účet. Prídavky a bonus na deti sa pokiaľ viem neakceptujú ako príjem - iba rodičovský príspevok, prípadne materská.
Záleží samozrejme koľko máte rokov. Počítal som so splatnosťou na 30 rokov, čiže s najnižšou splátkou.
@richardhudec tiež som tak počítala. vyšlo mi to zhruba na 130 eur mesačne. ďakujem za odpoveď.
@marusia12 Nakoľko potrebuje pani @terina25 50% z ceny zakladanej nehnuteľnosti a rieši rozvod na súde, predpokladám, že ide o vysporiadanie BSM.
Takže v tomto prípade nejde až tak o nejakú rozšafnosť, ale skôr nutnosť. A moju teóriu podporuje aj to, že má čas počkať s riešením až na rozsudok súdu, ktorý by jej mal priklepnúť alimenty.
@richardhudec určite 😀 S prijmom cca 600 mesačne si brať na krk hypotéku je iný level srandy alebo rovno sprostosti. Ale nech si berú, aspoň je tu na čom sa pobaviť.
S priatelom chceme zobrat hypoteku na byt 20 000 eur,jeho prijem v cistom 500eur..aka by vysla mesacna splatka? Dakujem
@andreah25 Presne taaaak, kým niečo napíšeš, tak zváž čo píšeš. Prečo by mala niečo nechávať mužovi? Nnepoznám pozadie, tak sa vyjadrovať a špekulovať nebudem. Každopádne som chcela povedať, že s prijmom 600€, ak počítam aj výživné od manžela, ktoré môže ale aj nemusí byť.... čo ak prestane platiť, bude platiť hocijako a pod.... jednoducho hypotéku nie. Dnes je bohužiaľ taká doba.
@dianna3571 ďalšia 😀
@smoulinka375
Vaša firma tiež asi stojí za prd, keď tam zamestnávajú Vás. Skúste popracovať na pravopise, lebo to značí len to, že ste intelektovo nízka osoba a ešte tu idete ponúkať finančné služby? Ak nie ste schopná si pamätať pravopis, ako môžete niekomu radiť vo financovaní? Ale zas prečo nie? Aj vďaka Vám sa úroveň vzdelanosti tohto štátu prepadá a vznikajú ďalšie a ďalšie nešťastné rodiny.
@marusia12 bože žena, ja neviem, čo tu ty riešiš. Ja som sa len informovala a zvažujem všetky možnosti. Ale podľa teba je asi lepšie náš byt predať ,nechať si polovicu peňazí z predaja a peniaze ,,rozflákať,, na podnájom. A takto budem aspoň vlastníčkou bytu, deti budú mať svoj domov a nebudú sa sťahovať z podnájmu do podnájmu.
@marusia12 niečo sa nepáči?
@terina25 časom tu vyplakávajú všetky... viď diskusie. Neviem čo si si zobrala za chlapa, ak ťa s deťmi vyhadzuje na ulicu, ale ok. Už len otázka, že brať úver s takým príjmom je scestná. Samozrejme, strecha nad hlavou je podstatná, ale ak sa nedá, tak sa nedá... nie za každú cenu za budem hrabať do rizika, ktoré nemám nijak poistené.
@dianna3571 Mne sa páčí ten príspevok. S príjmom 500 brať hypo... 😀 Tu človek zažije vždy krásne ráno...
@terina25 teraz sesternica riešila podobný problém.....vyplácala exmanžela z bytu, súd jej určil vyplatiť ho v sume 24.000€. S hypo problém nemala, byt má hodnotu podľa znalca 90.000€ - nezaťažený úverom či inou pôžičkou, súd jej odpočítal od toho sumu čo do bytu vložila ona predajom svojho 1-izbového bytu čo mala za slobodna takže preto len 24.000€. Má hypo na 22 rokov, mesačná splátka ju vychádza 102€. Jej plat je cca 600€ + výživné na syna 90€, to neviem či vzali v banke do úvahy nakoľko jej to posiela šekom. Vyplácala ho v auguste 2016, hypo má cez prima banku. Zariadenie si podelili tak, že on si vzal komplet spálňu a obývačku, nechal jej kuchyňu, detskú izbu a práčku so sušičkou + drobné elektrospotrebiče. Finančne to zvláda v pohode - držím palce, nech ti to výjde😉😉
Neviem odkial si a aky mas ty prijem..ale mi sme z vychodu okolie Roznavy a tu radovy robotnik vo fabrike nezarobi viac aj keby sa na hlavu postavil...ja mam pol rocne dieta takze 220eur rodičak a priatel 500eur a sme spokojny nic nam nechyba,vieme si zit sj skromne len si uz chceme kupit byt aby bol nas kedze nas mesacne aj tak vychadza na 230eur..pochopene?
@marusia12 Akože prečo by mala niečo nechávať mužovi? No preto, že sú/boli manželia, majetok riešili spoločne, tak sa majetok aj má rozdeliť. Byt ale nijako nerozdelíš, tzn. sú tri možnosti - buď si nechá byt on a ju vyplatí, alebo si nechá byt ona a jeho vyplatí alebo byt predajú a rozdelia si peniaze.
Ja byť na jej mieste, tak si nechám byt a muža vyplatím - je to najlacnejšie riešenie a pre deti najlepšie, nakoľko im ponechávam domov, na ktorý sú zvyknuté.
Máš iný návrh riešenia na to, že chce ostať v tom byte, no musí sa s mužom majetkovo vysporiadať?
A trvám na tom, že stále je tá hypo najmenej finančne nákladná ako porovnanie nájmu. Alebo by si ju poslala bývať k rodičom? Čo ak to nie je možné, alebo rodičov nemá?
Ako inak chceš takúto situáciu vyriešiť?
@dianna3571 viem Vám vybaviť hypotéku, ak ešte ste si ju nevybavili
Ahojte prosim o radu... S priatelom buducim manzelom(o 3m mame svadbu) by sme chceli vziat uver. V sucasnosti mame obaja tpp ja 400€ na paske 400€ do ruky on 700€ na paske... Tiez mame uver na pozemok a splacame 150€ mesacne. Avsak chceme brat uver este na 70000€ na domcek uz ako manzelia... Problem je ten ze by som chcela dat vypoved lebo to uz nezvladam ale 600€ budem mat prijem mimo tpp nie na paske... Plus mozme zalozit este rodicovsky dom a byt...resp uz kupeny pozemok.Daju nam uver aky chceme (teda tych 70000) aj mimo moj tpp? Obaja mame este trval. Pobyt este u rodicov cize kvazi nejake vydavky okrem auta a stravy nam dokazat nemozu... Cize ma skor zaujima to ci dostaneme uver aj ked nebudem mat official prijem ale ma ucet peniaze chodit budu a len on bude na tpp... Dakujem pekne za rady
TAK ESTE RAZ A UZ KOMPLET INFO -PREPACTE PISEM SEM PRVYKRAT....
Ahojte prosim o radu...
S priatelom buducim manzelom(o 3m mame svadbu) by sme chceli vziat uver. V sucasnosti mame obaja tpp ja 400€ na paske 400€ do ruky on 700€ na paske... Tiez mame uver na pozemok a splacame 150€ mesacne. Avsak chceme brat uver este na 70000€ na domcek uz ako manzelia...
Problem je ten ze by som chcela dat vypoved lebo to uz nezvladam ale 600€ budem mat prijem mimo tpp nie na paske... Plus mozme zalozit este rodicovsky dom a byt...resp uz kupeny pozemok.Plus viem ze od noveho roka budem mat isto pracu na tpp s prijmom 750€ v cistom ale uver musime zobrat hned po svadbe v oktobri...
Daju nam uver aky chceme (teda tych 70000) aj mimo moj tpp? Obaja mame este trvaly Pobyt u rodicov cize kvazi nejake vydavky okrem auta a stravy nam dokazat nemozu... Cize ma skor zaujima to ci dostaneme uver aj ked nebudem mat official prijem ale na ucet peniaze chodit budu a len on bude na tpp...
Dakujem za rady

Dobre info o hypotékach a pôžičkách je na stránke https://www.financnykompas.sk/hypoteka