Kedy prestávame dávať deťom vreckové?
Ahojte,
zaujíma ma, dokedy ste dávali deťom pravidelné vreckové. Končí to plnoletosťou, prvou brigádou alebo až keď sa osamostatnia?
cez prázdniny nedávam, len cez šk. rok. Keď si nájdu zamestnanie po škole, skončí im aj vreckové.
mesacne pevne vreckove do prvej brigady, do osamostatnenia podla potreby som nieco dala
Kým bude študovať, budem mu dávať aj vreckové. Samozrejme si niečo v lete zarobí a cez školský rok doručuje angličtinu, ale to ma plus k vreckovemu.
Ja som ani nezačala🤷🏻♀️
Keď nebudú študovať. Vreckové od nás im je málo, tak brigádujú. Čo zas by som bola radšej, keby sa plne sústredili na školu. Všetky potreby - obuv, oblečenie, hygienu... im platíme my.
Kým nezačnú zarábať. A ak to bude možné, budem ich podporovať do konca života. Aj keď teda verím, že to nebudú potrebovať.
@anonym_autor Vreckové syn dostával do prvej výplaty/nemal pauzu,zo školy nastúpil hneď do zamestnania/
Koľko dávate vreckové?
Ja som davala kym som nezistila, ze fajci. Tak som povedala, ze toto ja financovat nebudem. Ked prvy krat neprislo vreckove, zrazu aj brigada bola, odvtedy neposielam nic. Ale teda financujeme vsetko. Peniaze z brigady ma na svoje zabavky.
Budem davat kým nedostuduju. Ale keď by som videla že míňa oeniaze na cigy a alkohol tak by som to stopka. To nech si financujú sami.
To je na cestovanie nejakú kávu zmrzku pizzu oblečenie výlet koncert knižky skriptá
ked dostuduju prestanem, musia si najst pracu, nebudem ich financovat mesacne po studiu ak sa nezamestnaju
O rok konci školu a tym skončí aj vreckové. Pôjde rovno zo skoly pracovať, pracu ma istú, tak nie je o com.On si sice "zarobí " na duálnom vzdelavani, ale ma aj od nás. Viac menej si financuje skoro vsetko sám v jeho bežnom živote. Aj auto, benzín, teraz bude platiť poistku a stk/ek, to si plati sam. V lete bude brigádovať tam kde ma prax, pravidelne vreckové nedostane, ale ked mu bude treba, bez problémov dáme, on nemina na hluposti.
Ja budem dávať kým nedostuduje, aj platím všetko okolo školy. No moje dieťa už dostáva výplatu a to má len 15 rokov.
@anonym_autor nasi kym studuju dostavaju 100 eur mesacne a je mi jedno ake maju potreby, byvaju doma, strava ci hyg.potreby maju dostupne doma, elektricenku a mobil im platime, zakl.oblecenie tiez podla potreby, na dovolenku ak chcu idu s nami, veci vramci skoly platime
Ak potrebuju nieco naviac nech sa paci brigada.
Mne rodičia nedávali vreckové nikdy ale normálne mi zaplatili všetko, čo bolo potrebné a aj nepotrebné veci podľa ich uváženia ako napríklad kino. Povinnosť rodiča je dieťa živiť, dokým študuje. Čiže záleží, na čo by tvoje dieťa to vreckové malo využívať.
Teeeda, ja som vreckové nemala nikdy, od 16 som mala brigádu z ktorej som musela priespievat ešte aj jedlo do domácnosti…
Ale tak potrebné veci mi rodičia platili, ale zábavu a svoje záujmy nie.
Kym bude studovat. Komu mam davat, cudziemu? Nemam problem ho financne podporovat, kym sa bude pripravovat na buduce povolanie. Aj na ukor toho, ze sa ja uskromnim.
Mne mama davala kým som nekončila školu. Som polosirota, dostávala som sirotský, brigádovala som, mala som štipendium prospechové aj sociálne. V poslednom ročníku som dostávala už len 10€ na týžden + mi mama zaplatila internát (bolo to 11 rokov dozadu a platba vo výške cca 30€ 🙂 ). Teraz sa na tom mnohé asi zasmete, ale vtedy bolo ešte lacno ;)
Moji mali prístup k môjmu revolutu. Tam som dávala peniaze podľa môjho uváženia. Nie veľa, ale tak, aby si mohli niečo kúpiť v prípade núdze. Potom starší začal zarábať ešte na gympli, tak si moju kartu sám zrušil a urobil si svoj revolut. Mladší ho ešte používa. Míňa cca 160-200 eur mesačne
@anonym_autor No, my sme zatial s vreckovym este ani nezacali. Maju 7e., 13r, 15r. Na co potrebuju, na to dostanu, idu na vylet dostanu tiez nejake peniaze alebo najstarsej dam na ucet. Potom dostanu od babky, dedka a pod. nieco napr. ku dnu deti, ked idu na turnaj, sutaz niekde dalej alebo skolskg vylet a tak. Ale klasicke vreckove na pravidelnej baze nedostavaju. Takze u nas je otazka kedy a ci vobec s nim zacneme 😆
Mne mama dávala fixnu sumu na stravu , výdavky do školy , lieky drogeriu a co chcem/potrebujem, keďže bola v zahraničí a o tieto veci sa nemohla fyzicky postarat. Prestala s tým ekd som skončila školu, posledný krát mi dala v mesiac statnic a následne som sa už starala o seba, takto mi to prišlo aj rozumne aj fér. 🙂 No mam v okolí rovesníkov (okolo 30) ktorí dostávajú ešte aj teraz vreckové 🙈🙈🙈🙈
Do ukončenia školy. Teda, druhého stupňa VŠ, lebo minule slečna meditovala, že doktorantura by nebola zlá, tak chlap, že kľudne, to už nech si robí za vlastné... 🤣🤣🤣 (Este ma rok do bakalara, takže som sa len bavila na ich diskusii)

26,kým neskončilo školu a stále občas niečo poslem,nech si idu dať večeru alebo na topánky alebo kúpim zimnú bundu alebo niečo