icon

Kedy ste si kúpili investičnú nehnuteľnosť?

2. feb 2024

Prosim iba vek a nie podedene nehnutelnosti /mame vsetkych starych rodicov a verime, ze tu budu navzdy/. A tiez ci ste si na to brali hypoteku.

Strana
z3
tilly
4. feb 2024

@autorka ja som to riešila nehnuteľnosťou pri mori. S nájomníkmi sa naťahuje agentúra, ktorá je tam na to. O všetko sa starajú, mne len prídu čisté peniaze, ktoré zdanim v tej krajine. A mám pokoj. Finančný výnos je možno trošku nižší, ale je to prakticky bez starostí a plus k tomu mimo letnej sezóny tam chodíme na dovolenky.

autor
4. feb 2024

@tilly nad tym sme aj my rozmyslali, ale my cestujeme teraz velmi vela a do roznych destinacii. A vzhladom na maly vek deti, uprednostnujeme hotely. Kvoli strave

tilly
4. feb 2024

My sme tiež stále niekde na cestách, ale do svojho chodíme na dlhšie, ako len na dovolenky. A je to príjemné byť vo svojom a bez starostí a plus k tomu sme to kupovali na dôchodok. V zime tam budeme celý čas. V okolí je veľa Nemcov, holandanov, svajciarov, čo tam takto chodia. Od novembra do mája sú tam, potom idú domov na leto a prenajímajú to.
A už máme toľko nacestované, že sa radi vraciame na miesta, ktoré máme radi. Dala som si záväzok, aspoň tri nové miesta ročne, no a to už mám na rok 2024 splnené 🤣🤭, takže už môžme chodiť na overené milované miesta...

hellwant
4. feb 2024

@tilly kde ste kupovali ak sa smiem opýtať?

tilly
4. feb 2024

@hellwant Španielsko

hellwant
4. feb 2024

@tilly nemate problem so squattermi? Viem, ze Spanieli maju zakony ohľaduplne ku nim.

tilly
4. feb 2024

@hellwant ocupas. Nie, my sme v uzavretom areáli s vrátnikom, len tak sa k nám niekto cudzí nedostane. Plus máme kameru v byte.

hellwant
4. feb 2024

@tilly Mne uz davnejsie stale vyskakuje v reklamach Costa del Sol, na kupu apartmanu.😄

pe_mi
4. feb 2024

@buberova tak napísané v príspevku je ,nie podedené nehnuteľnosti 😆 nie je tam napísané ,okrem podedenych peňazí , hotovosti ako takej 😆

tilly
4. feb 2024

@hellwant treba sa tam ísť pozrieť. My sme costa blanca

fairyy
4. feb 2024

@tilly ta kamera nevadi ludom, ktori si prenajimaju vas byt pocas dovoleniek? ja len, ze ma to zaskocilo si to neviem celkom predstavit

buberova
4. feb 2024

@pe_mi každopádne ajtak sa cítim ako úplná spodina keď čítam také témy 😂😂😂 a proste nechápem odkiaľ na to ľudia berú.. mám 27 a byt v ktorom bývam budem mať splatený o ďalších 26 rokov, nechápem ako by som dokázala kúpiť o 2 roky ďalší byt bez hypotéky, ako niektorí tu...

pe_mi
4. feb 2024

@buberova a tak prečo, to tak neber.niekto zarobí .esacne x.000 eur, má proste dobrú prácu s potrebnou kvalifikáciou alebo fakt podedia skoro.coz je teda smutné, ale zase výhodné.niekto má zabezpečených rodičov,tak je jasné,že im dajú.komu,keď nie deťom a to podobne.
Niekto ani hypo si nemôže zobrať a splácať 30rokov, tak príbehov je mnoho.
Vôbec to neber ,že si menejcenna

terezia323
4. feb 2024

@buberova tu musíš brať ľudí aj s rezervou, lebo podľa žien na modrom koniku 70% ľudí zarába mesačne viac ako 3000 eur a zvyšné sú lenivé mamy na materskej alebo sociálne slabšie prípady.
A je veľký rozdiel kúpiť byt vo veľkom meste a rozdiel na dedine v hornej dolnej. Necíť sa vôbec zle. My sme napríklad kúpili byt na hypotéku a prenajímame ho. Držíme si ho ako zadné dvierka, pripadne pre deti

autor
5. feb 2024

@terezia323 to vobec nie je pravda. tak ako pre teba je nepredstavitelna vyssia mzda, tak pre mne je nepredstavitelne pracovat za 1000euro mesacne. tak ako pre mojich kamaratov je nepredstavitelne sadnut do komercnej leteckej linky, pre mne je nepredstavitelne prevazat sa vlastnym lietadlom. neznamena to, ze ty si zla, ja som zla alebo oni su zli. len kazdy mame ine financne vychodisko. ale preto sa tu nemusime navzajom osocovat...

tilly
5. feb 2024

@fairyy nie je na pevno. Upratovačka ju berie preč, keď upratuje pre hostí a po nich ju tam zas dá. Je na wifi, takže vidíme všetko.
Určite by som ju tam nemala, keď sú tam ľudia, to by bolo uchylne. Ani teraz, keď je tam syn, nie je zapnutá...

fairyy
5. feb 2024

@tilly dakujem za vysvetlenie a napad s tou kamerou, asi zavedieme aj my 😊

tilly
5. feb 2024

@buberova vôbec sa nemusíš cítiť zle, alebo ako spodina. Sme tu z rôznych vrstiev, vzdelania a aj vekových kategórií a tá rozmanitosť je pekná. Píšeš, že máš 27, to ja mám oveľa viac, môj muž ešte viac. Prvý byt mal, keď si ty ešte nebola na svete 🤷‍♀️. A vždy sme mali šťastie na to, že sme vedeli nehnuteľnosti "točiť". Ja som sa začala venovať nehnuteľnostiam, ty ešte si ani do školy nechodila 🤣🤣.

tilly
5. feb 2024

@fairyy to si neviem predstaviť hodnotenia, keby tam bola kamera 🤣🤣🤣🤣

Strana
z3