icon

Koľko by mi mal priateľ prispieť?

5. feb 2023

Ahojte. Som na RD. Priateľ pracuje jeho plat je cca 1030€. Všetky platby ohľadom byvania strhavaju z môjho účtu (450€). Chce mi posielať 250€ že to mi musí sačiť. Nakupujem ja aj on.Aký je váš nazor nato?
( +3deti).

autor
5. feb 2023

@aurora33 ja ex neriešim pisem len o priatelovi.

1gabriela13
5. feb 2023

Otočte si to. Nech ide na RD on,nech platí nájom,ty mu dáš mesačne 250eur a potom sa k tej téme vrátite. Snáď vedel že máš 2 deti a keď ste rodina tak ste proste rodina a nie je že moje dieťa tvoje dieťa a spoločné dieťa. Mala si 2 deti aj predtym čo sa Vám narodil spoločný syn,vedel do čoho ide a mohol si domyslieť že aj finančne to bude náročnejsie. A čo sa týka Teba,ja sama s 2 deťmi by som už do tretieho nešla. Keď zas ostaneš sama tak to budeš o držku.

gypsomilka
5. feb 2023

@mondolina aj tak si myslim ze dava dost. Ked si vezmes odchadza jej na 450€ na reziu bytu ako pise najom atd. Cize 450/5osob=90€ osoba. Dava jej 250€. Nenapisala ze nezaplati vobec ziadny nakup cize pocitam ze aspon nieco hej.

veronikaszabova
5. feb 2023

@gypsomilka v uvode ma, ze nakupuju raz ona, raz on.
Tiez si myslim, ze suma je OK.

Anonym - On nema vyzivovaciu povinnost voci tvojim prvym dvom detom.

dianka555
5. feb 2023

Tak on nie je povinný starať sa o tvoje deti z predošlého vzťahu, ani finančne, písala si že si bola len priateľka, aj ste spolu plánovali budúcnosť? Či si otehotnela z vypočítavosti, lebo slobodný a bez deti by sa mi hodil?

spadnutaslivka
Autor odpoveď zmazal
autor
5. feb 2023

@zooeynka ano je to presne tak. Ja som bola.do teraz uplne ok. Ale naozaj ma prekvapil ked prisiel že on nemá na opravu auta lebo nemá nič našetrené. Tak ubere radšej nám aby si vedel šetriť. Pritom na seba mu zostava cca 400€ uz ked nakupi a poplatí vydavky.

sasa1310
5. feb 2023

ja nechápem tieto situácie. Mala si dve deti a máš dalšie s niekým, kto tu bol len každý druhý víkend. Nepoznala si ho poriadne, tak si opäť šlapla vedľa. Mali ste mať dieťa až keď začal robiť na Slovensku a zistila by si, čo je zač. Doteraz nechápem tomuto rodeniu detí do vzťahu, ktorý od začiatku nie je plnohodnotný.
A či ti to stačí alebo nie, to musíš riešiť s ním a debatovať s ním. A buď ti dá alebo nedá. Povinný nie je nič. Je len priateľ a otec. Na dieťa ti dáva peniaze, aj mu kupuje.
Ja by som takéto problémy nemala veru. Ďalšie dieťa by som rozhodne pred manželstvom a s človekom, ktorého ledva poznám, v živote nemala. Obzvlášť, keď by sa jednalo o moje 3 dieťa.

gypsomilka
5. feb 2023

300€ od ex,250€ od priatela+rodicak 400€ pridavky na tri deti teraz 180€ cize 1130€ ak dobre ratam
Jej priatel 1030€ vyplata.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
anjelicek26
5. feb 2023

Kazdopadne podla mna spolocne mate penazi dost... rodicak, pridavky, vyzivne na starsie deti, plus jeho vyplata mate kolko, 2000e... ci? Pre rodinu to stacit musi... sadnite si spolu, spocitajte si prijmy, vydavky, jednoducho dajte jeden mesiac blocky na papier, aby is jedna aj druha strana uvedomila, co sa kde plati (mne prijde absurdne ked nevychadzam platit nejake urazove poistky a podobne veci detom, ale tak...) .. potom si to preberte, lebo podla mna - ak robi nakupy, dava ti peniaze, tankuje, funguje, tak vychadzat vobec tak "krasne", ako si ty myslis nemusi...naopak on si urcite neuvedomuje vobec niektore bezne naklady, co platis ty...sadnut, napisat, preratat, zhodnotit, co treba a co sa da zrusit - a dolezity bod - kazdemu musi ostat vreckove na "blbosti" aj keby tanky padali, proste to nesmie byt klietka... akonahle je to klietka - tak ty do prace alebo muz nazad do zahranicia, kym sa financne pomery nezlepsia... inej cesty niet, ale rozhadat sa kvoli € je ten nejblbsi napad...uz teraz ste pozliepana rodina, pokial sa mate radi, je to len o komunikacii a nie o tom, kto je vacsie a objemnejsie financne prasiatko vo vztahu...

tiezjedna
5. feb 2023

@tiezjedna mohol si nájsť ženu bez záväzkov. A nevravim, že ma živiť jej deti, ale mohol by živiť aspoň “svoju” rodinu.

tiezjedna
5. feb 2023

@zooeynka viz komentár vyššie, som tam omylom buchla seba

mondolina
5. feb 2023

@gypsomilka
ale z toho žijú 5 ľudia

simonettasimonova
5. feb 2023

To je odvaha 3deti svoje a stvrte s ďalším. Ja som sama na 2deti ale bála by som sa mať tretie s ďalším lebo moje by boli ukratene o moju výplatu. Nech sa darí

enusamt
5. feb 2023

@spadnutaslivka pridavky s obedmi nemaju nic.. ale DB... tam sa rozhodovalo ci chce rodic ponechat bonus alebo obed zdarma

venusa85
5. feb 2023

@spadnutaslivka aké rušenie prídavkov? Co to je za blbosť? Detské prídavky zdvihli na 60€, dostávajú ich rodicia na každé dieťa rovnako. Ci robia alebo sedia doma. Daňový bonus sa rôzni od výšky príjmu a tam si môže vybrať, či daňový bonus alebo obedy zadarmo. Ten si môžu uplatniť len zamestnaní rodicia

sandra19860
5. feb 2023

.

tiezjedna
5. feb 2023

@simonettasimonova 3 deti, nie 4

jonnie
5. feb 2023

Zaujímavé je, že robil v zahraničí a nemá nič ušetrené. A teda opravu auta použil akoby pôžičku u teba, že ti ponizi prijem... kľudne mu teda dávaj preplácať ešte polovicu blokov, čo malému nakúpis. Určite by mal odložiť niečo z platu.. alebo teda opäť zahraničie.

haanovajana
5. feb 2023

Je to malo,aspoň 300€

simca06022011
6. feb 2023

Len ty stále si len priateľka. A keďže aj ja s chlapom riešim dlho problém typu, kým nebolo dieťa, predtým... A poviem ti. Chyba bola vôbec pred prebratie takýchto veci, dohody dierarobit . Máš chlapa, ako veľa iných, aj keby zarobil neviem co, nešetrí nič. Nemá rezervu, plán. 250 je malo. To je tak na bývanie s odretymi ušami. Pre neho. Výživné, strava je kde. To ze ty máš istú sumu je ok. Nevidím dôvod míňať peniaze tvojich deti, tvoje na neho... keď on nešetrí nič, nedá nič. Ja by som chcela 400eur, on nech sa sprace so svojimi uletmi do zvyšku výplaty. Inak výživné a bývanie keď do bude inde platiť lacnejšie nebude ...

zooeynka
6. feb 2023

@tiezjedna ved"svoju"rodinu zivi. Nakupy robi a dava autorke 250€. Plus zivi auto co tiez nie je lacne. Nevravim ze 250€ je terno, ale su zeny co dostanu 60€ vyzivne a fajka zhasla. Tuto autorka to nema zle, len teda ako pise, nic si neusetri na horsie casy.

tiezjedna
6. feb 2023

@zooeynka akože sorry, ale on sa nestravuje?? Jemu sa neperie?? On tam nebýva? Platí jej "alimenty" na vlastné decko, nič viac tam nevidím, pretože nákupy robí aj ona + platí všetko okolo bývania. On sa stará o auto, pretože ho využíva snáď, nie? Čo sú to za argumenty?? Že iné majú 60 € je len ich blbosť s kým si urobili dieťa, k tomu niet čo dodať. Ale tuto fešák sa hrá na rodinu a nemá na to. Finančne ani mentálne....

zooeynka
6. feb 2023

@tiezjedna jemin, uz sa mi to nechce riesit. Chlap jej dava na prevadzku 250€+ robi nakupy, to nie je malo. S dietatom je na RD, a nech mi nikto nehovori ze male dieta ju stoji nejak vela penazi. Na neho nadava, ze nema uspory, a ona ma uspory kde?

gypsomilka
6. feb 2023

@tiezjedna ved jej dava 250€ plus nakup a auto. Asi tiez chodi s detmi tym autom.

mondolina
6. feb 2023

250€ je nič - spoločné dieťa? koľko ? nájom koľko?
dievčatá niektoré sa zobuďte 🙏

gypsomilka
6. feb 2023

@mondolina ved pise 450€ jej odchadza z jej uctu platby za najom. Comu nerozumies?
Ma dve deti s inym chlapom. Jedno je priatelove. To znamena ze 450€/5osob. 90€ na osobu byvanie. Dava jej 250€ plus nakup a auto. Si zober jej prijmi dokopy a jeho.

dianka555
6. feb 2023

@autorka tak to vyrieš tak ako s bývalým, jeho neriešis ste sa rozišli a posiela ti výživné, kľudne sa môže stať aj to že aj tento zdrhne a bude ti len posielať výživné. A potom nebude už polovica nákupov z jeho peňaženky pre teba aj ostatné deti, ale len pre jeho dieťa výživné určené súdom, môže sa stať aj to že na výplatu dostane v zahraničí 1200 netto a zvyšok do ruky, tak isto aj na Slovensku, súd ti s tým nepomôže, sú rôzny špekulanti chlapi aj ženy, ty si sa tiež prerátala, ako ste boli dohodnutý a či ste plánovali spoločnú budúcnosť to viete vy dvaja. Ak si sa chcela zabezpečiť finančné jeho dieťaťom tak buď to dosiahnes alebo dostaneš len výživné.

tiezjedna
6. feb 2023

@gypsomilka
@zooeynka
no ak tu hodláte velebiť chlapa za to, že prinesie do rodiny 250 € a urobí nákup tak nech sa páči! Za mňa je to totálny výsmech. Ona je na RD s JEHO dieťaťom, keď už teda chcete operovať s tým, že on nemá povinnosť živiť jej deti. Momentálne má. Ona sa tiež nešpára v nose, platí bývanie, nákupy tiež a k tomu sa ešte stará o rodinu. Na jej mieste by som ho s 250 € poslala obratom do prdele. A rýchlo.