Koľko by mi mal priateľ prispieť?
Ahojte. Som na RD. Priateľ pracuje jeho plat je cca 1030€. Všetky platby ohľadom byvania strhavaju z môjho účtu (450€). Chce mi posielať 250€ že to mi musí sačiť. Nakupujem ja aj on.Aký je váš nazor nato?
( +3deti).
@spadnutaslivka ex posiela 300€..priateľ mi chce posielal 250€
@rachel36a ano, tak by to malo byt. Ale si predstav ze si muz so slabym platom a zadari sa ti vyrobit si dieta so zenou, ktora uz dve ma. Jeho 1030€ plat je bieda aj pre 3 ludi a nie este 5(aj s jej detmi). Bud rada ze tvoj muz rozdiely nerobi, ale predpokladam ze ma aj vyssi plat ako tuto autorkin muz.
Ak s tebou býva, 250 je malo. Duplom ak ide napr o tvoj byt.
Koľko by mal platiť priateľ? Fuha no teda veľké šťastie som asi mala v živote, ze som sa s takým fungovaním nestretla... a nehovoriac o tom že keď prišlo dieťa nemala som takmer žiadne starosti ani odomna nebolo vyžadované platiť veci nejakým určeným dielom a už vôbec nie keď som bola na RD.. Zlatý to chlap čo sa chová ako chlap a nie spolubývajúci 🙏
@zooeynka zadarí? Tak mal predtým rozmýšľať, teraz má prijať zadpovednost za priateľku aj tri deti.
@zmrzlinka2021 ja ho neobhajujem, len ho celkom chapem ze z maleho platu prilis stedreho geroja neurobi. Tak ale autorka ma svoj"prijem"cca 950€ takze to nie je ze susi hubu na 400€ rodicaku.
podla mna si na tom velmi dobre. Zda sa ti to málo? Kolko by si chcela?
@judit47 len aby som dodala, ja som sa doteraz vobec nesťažovala. Ja som úplne v pohode doteraz vyžila aj som vedela odložiť. Deti chodia čiste slušne oblečne nič im nechyba. Pri zaplateni všetkych vydavkov mne zostalo okolo 500. Ale ako som pisala ohľadom detí platím všetko ja a to je dosť a každy.mesiac treba niečo len od januara som za lieky nechala cez 100€. Je tažka doba a potrebujem si vytvorit aj nejakú finančnu rezervu nie len ako sa hovorí,,od vyplaty k vyplate". On zarobí 1030€ zostane mu 700€ zaplati si poistku, mobil a hotovo. No ešte tankuje ale robi v meste kde žijeme. A on si nieje schopny s toho niečo ušetriť lebo na stravu minie mozno 200€ a on nemal na opravu auta.
autorka proste mu to vypocitaj dava ti 300 eur z toho 150 na byvanie (kde by za taku sumu byval ???) a 150 za stravu (zaklad) a kolko ti dava na energie ? kolko ti dava na svoje dieta ? ??
takze nieze znizovat nech zvysi alebo nech ponecha a viac nakupuje
@essenceee ja by som bola aj so sumou 250€ ok keby nakupoval malemu oblecenie a vsetko co potrebuje . Malý má atop. Ekzem a mesacne.miniem dosť aj na krémy.
a pred spoločným dieťaťom bol štedrý ako lusk, alebo si ho vôbec nestihla spoznať?
Tak si sadnite a napis prijmy, vydavky. Ak nepochopi a nedohodnete sa povedz, ze požiadaš o výživné na seba a dieťa. Predložíš súdu výdavky a on rozhodne.
@sasa1310 kým sa malý narodil pracoval v zahraniči takže mal penazi dosť a nebol taký zgrlavy. Ale potom zostal doma zamestnal sa tu a už je problém
@zmrzlinka2021 v prvom rade mala premýšľať autorka. Matka dvoch detí si urobí dalšie dieťa s niekým, ktorý je len priateľ a ešte aj žrglavý. No povedz. Kto mal byť v tom vzťahu zodpovednejší v robení detí?
Kto platí nájom? Stravu?
no tak si sa prerátala. Znížil sa mu príjem. Bol naučený na určitý štandard, ktorý mu rapídne klesol, tak musí obmedziť výdavky. Však vychádzaš nie. Je to fakt len na dohode.
@sasa1310 najom odchadza z mojho účtu. Chodíme na nákup obaja ale vacsinou ja.
pozri sa. 250 eur máš od neho. 300 eur máš od bývalého. 400 eur máš rodičák a 180 eur budeš mať rodinné prídavky. Nestačí, keď polovicu nákupov robí aj on?
No mne pride 250€ dost ak teda zaplati aj nakup. Zas si zober ze preco by mal platit viac len preto ze mas este dve deti s inym chlapom a musis im platit skolu obedy atd?
@gypsomilka
lebo majú aj spoločné dieťa, to žije zo vzduchu? a je s ním na RD takže nezarába 🙈
@mondolina tak ale pisala ze dava aj na nakup
@sasa1310 kym som neotehotnela a nemusela zostat z roboty doma tak som si od neho nikdy nič nepýtala občas mi nechal nejakych 50€ a to bolo všetko.Bola som ,,len jeho priatelka" načo by mi mal posielať €. Tu bol len kazdy druhy vikend. Ale už mame dieťa, býva tu somnou a nebudem predsa platit vsetko ja. Nechcem vyzerat ako nejaká zlatokopka. Ale obracať kazde € tiež nechcem a počitať ci možem deťom niečo kupiť, pripadne ci možem isť kaderníčke, alebo odložiť si bokom niečo zato že on si nevie nič našetriť.
@gypsomilka
píše, že väčšinou nakupuje ona, plus má ich spoločné dieťa ekzém.
Ja v tom mám chaos kedy píšeš o priateľovi a kedy o ex.

@mamula20 pisala som 300€