icon

Koľko by sme mali vedieť ušetriť z 1800 EUR?

3. feb 2026

Ahojte, kolko by sme mali vediet usetrit z 1800€? Tolko nam ostane po zaplateni hypoteky. Nie je v tom zahrnute nic, ani platby za byt, ani jedlo, ani nic. Dvaja dosppeli, 3 rocny a novorodenec.

Strana
z2
maryetta
3. feb 2026

To si musis ozaj napisat vsetky povinne vydaje. Proste platby co ist musia. Tak nakup-strava drogeria. Pripadne lieky.
Vyclenit si ci uz napr na oblecenie (to sa zas nekupuje denne, pripadne nejaky dar ak ma niekto sviatok). A fakt co ti ostane. Neviem. Niekto by dokazal 200€. Niekto mozno aj 500€. Ide o to ci setris lebo chces alebo musis- aj na ukor stravy alebo cohokolvek.....

klarissa25
3. feb 2026
@nyusika

@klarissa25 ale to mate asi nieco domace, nie ?
myslim aspon maso/zeleninu...lebo ked nie - klobuk dole, ze traja davate 400-500 eur

@nyusika zatial praveze nemame. Raz za mesiac idem na nakup cca 150- 200e. Potom si nechavam 50e na tyzden. Plus este nejake maso do toho. Syn sa stravuje aj v skole, resp obedy. No on pride domov a aj doma sa naje.

personality
3. feb 2026

Však ale niekto Ta núti zarábať presne túto sumu? Prečo sa nepýtas ako najviac zarobiť, ale ako najviac zgrlosit? Však čo si nekúpiš, tak toľko Ti zvýši 🤷 Prečo by malo niekoho trápiť, čo som si kúpila a čo nie, čo som nemusela, nechápem.

anonym_8d0e83
3. feb 2026

@anonym_autor povedala by som že 500 odložiť je ok, ale ja to beriem tak, že si treba vedieť dopriať. Nemôže byť život len o neustálom šetrení, hlavne keď uz máte hypo a platíte si vlastné bývanie.

balerina2025
3. feb 2026
@anonym_autor

@januska12323 ostatne nutne vydavky su 300€. Takze teda finalne cislo je 1500

@anonym_autor ale dobre no

1800
nech je 300 byt ( teda vy asi menej kedze mate hypo)
nech je 600 strava ( luxus pre 3 osoby)
benzin mobil 200 euro ( neviem kolko jazdite km)
vylety 100 ( my chodime do lesa a nikam inam, obcas zamky)
oblecko 100 ( nekupoujem kazdy mesiac)
kozmetika 100 ( do 30 eur max ja)

tak aj pri takomto luxuse stale vies odlozit bokom. aspon 400 euro.

za mna by som odlozila v pohode aj o 200-300 euro viac. ale to som ja, takze ak chces odpoved ja viem dat z 1800 bokom aj 600 v pohode.- 700.

( nepisem o zuboch,o servise, o necakanych inych vydavkoch samozrejme)

anonym_0b9020
3. feb 2026
@anonym_autor

@nyusika ja sa pytam niekoho, kto je na tom podobne ako my. 2+2, a cca podobny prijem…

@anonym_autor a odkiaľ mame vedieť akú máte hypo? Ty si vtipná s takouto otázkou

krasneleto
3. feb 2026
@balerina2025

1800

za mna by som odlozila v pohode aj o 200-300 euro viac. ale to som ja, takze ak chces odpoved ja viem dat z 1800 bokom aj 600 v pohode.- 700.

@balerina2025 minimalne 500€ by z mojej strany slo odlozit

anna777115
3. feb 2026

Mne je maximálne čudne keď trojčlenná rodina má mesačne výdavky 300€. Veď to nie je ani na plnohodnotnú stravu a kde je drogéria, kozmetika, lieky, energie, pohonné hmoty..Každopadne, asi niekde robím chybu.

ivanztt
3. feb 2026

Tak to je fakt nemozne povedat. pozri si vypis za posledne mesiace, ake mas asi bezne vydavky a na co. A potom uvidis kde mozes usetrit

autor
3. feb 2026

Citajte s porozumenim. Hypoteka je uz mimo tych 1800€. 300€ su dalsie fixne vydavky, ktore mesacne musime zaplatit. Nie jedlo a drogeria omg…

anonym_81ecb1
3. feb 2026

ved odložte každy mesiac tolko kolko viete
my odkladáme od 500-1200€ zaleži aký je mesiac

anonym_15a421
3. feb 2026
@anonym_autor

Citajte s porozumenim. Hypoteka je uz mimo tych 1800€. 300€ su dalsie fixne vydavky, ktore mesacne musime zaplatit. Nie jedlo a drogeria omg…

@anonym_autor ty čítaj, čo ti tu píšu ostatné ženy. Neviem, si hlúpa alebo sa len robíš? Veď odrataj všetky nutné polozky, tam patrí aj jedlo a drogeria (vy doma nejete a neupratujete, neumývate seba a riady?), potom napíš koľko ti ostane. A z toho sa treba odraziť, že koľko sa dá ušetriť. Mne by si musela poslať ešte tak 1500€, aby sme pokryli mesačne výdavky. Tak čo čakáš za odpovede, keď sama nenapíšeš žiadne podstatné info.

januska12323
3. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor paušál, internet, tankovanie, plienky...To nie sú nutné výdavky každý mesiac?

deedol
3. feb 2026

autorka, rozpis vase vydavky a bude sa lepsie radit.
hypo a byt si odcitala, zostava teda 1500.
ine fixne pravidelne vydavky? benzin, pausaly, poistky...?
ine fixne nepravidelne vydavky? servis auta, poistenie bytu a domacnosti?

variabilne vydavky
- jedlo? lieky? drogeria a cistiace prostriedky? ine?
- dovolenky, restauracie, hobby a ine v kategorii "uzivam si zivot"?

kolko vam zostava teraz? idete na nulu?

ked si to rozpises, bude sa dat urcit, kde sa da co okresat.

anonym_945d3c
3. feb 2026
@krasneleto

@balerina2025 minimalne 500€ by z mojej strany slo odlozit

@krasneleto aj ja, urcite .

cecilia29
3. feb 2026

500 E cca

anonym_6e9de8
3. feb 2026

1500eur vám ostane, z 1000eur by som žila, 500eur dala bokom.
Btw, maju teraz zľavy na knizky, aj o finančnej gramotnosti su, skus pozriet.

anonym_4115b1
3. feb 2026
@anonym_autor

@nyusika ja sa pytam niekoho, kto je na tom podobne ako my. 2+2, a cca podobny prijem…

@anonym_autor
Takze 1500 - strava (cca 500) - doprava (150) - drogeria a lieky (150) - hracky, volnocasove aktivity (100) = 600 Eur
Netusime co a kde kupujete comu sa venujete ci mate staryxh rosdicov ktori vam varia a setrite na jedle …
Kazdopadne deti su asi doma s tebou take naklad na skolku tam nie je

autor
3. feb 2026
@januska12323

@anonym_autor paušál, internet, tankovanie, plienky...To nie sú nutné výdavky každý mesiac?

@januska12323 nie nie su. Bez pausalu a internetu existovat vieme. Plienky latkove takze jednorazova investicia

minenkaa
3. feb 2026
@anonym_autor

@januska12323 nie nie su. Bez pausalu a internetu existovat vieme. Plienky latkove takze jednorazova investicia

@anonym_autor a pranie plienok?

nyusika
3. feb 2026
@minenkaa

@anonym_autor a pranie plienok?

@minenkaa v potoku 😀

fakt ma udivuje, ze niekto napise, ako je bez mobilneho pausalu, bez internetu....a zaroven sa v diskusii na internete zaujima, kolko by mal usetrit z nejake sumy bez toho, aby poskytol relevantne info

autor
3. feb 2026
@nyusika

@minenkaa v potoku 😀

fakt ma udivuje, ze niekto napise, ako je bez mobilneho pausalu, bez internetu....a zaroven sa v diskusii na internete zaujima, kolko by mal usetrit z nejake sumy bez toho, aby poskytol relevantne info

@nyusika ale ja nepisem ze som bez pausalu a internetu. Ale ak by som musela, vedela by som byt…

milanemila
3. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no tak ja by som z toho neusetrila nic 🤷🏼‍♀️ 1800e by padlo na 2x skolku, naklady na byt mimo hypo, predplatne (netflix atd), internet a telefony. Este sme teda nejedli, nic sme si nekupili co sa tyka oblecenia, kozmetiky/drogerie a nikde sme neboli ani deti nemaju zaplatene kruzky a my s muzom cvicenie, auto, poistky, investicie, sporenia…Ako ti tato informacia pomohla?

januska12323
3. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak ich zruš keď nepotrebuješ, nie?

anonym_3f0069
3. feb 2026

300 eur za sucastneho fungovania by som odlozila z 1500 eur. Ak by som potrebovala setrit viac, tak usetrim na bio jedle a eko ekozmetike a drogerii mozno dalsich 300 eur.

martinka13
3. feb 2026

No možno tak 100 ak by som sa snažila. Kde je jedlo, PHM, telefóny, poistky, drogéria.....

pikachu999
7. feb 2026

@anonym_autor toľko koľko vám treba

anonym_6e50af
7. feb 2026
@balerina2025

1800

@balerina2025 strava 600 luxus pre 3? Máme toľko na stravu dvaja a luxus to nie je ani náhodou

Strana
z2