Koľko by sme mali vedieť ušetriť z 1800 EUR?
Ahojte, kolko by sme mali vediet usetrit z 1800€? Tolko nam ostane po zaplateni hypoteky. Nie je v tom zahrnute nic, ani platby za byt, ani jedlo, ani nic. Dvaja dosppeli, 3 rocny a novorodenec.
@klarissa25 ale to mate asi nieco domace, nie ?
myslim aspon maso/zeleninu...lebo ked nie - klobuk dole, ze traja davate 400-500 eur
@nyusika zatial praveze nemame. Raz za mesiac idem na nakup cca 150- 200e. Potom si nechavam 50e na tyzden. Plus este nejake maso do toho. Syn sa stravuje aj v skole, resp obedy. No on pride domov a aj doma sa naje.
Však ale niekto Ta núti zarábať presne túto sumu? Prečo sa nepýtas ako najviac zarobiť, ale ako najviac zgrlosit? Však čo si nekúpiš, tak toľko Ti zvýši 🤷 Prečo by malo niekoho trápiť, čo som si kúpila a čo nie, čo som nemusela, nechápem.
@anonym_autor povedala by som že 500 odložiť je ok, ale ja to beriem tak, že si treba vedieť dopriať. Nemôže byť život len o neustálom šetrení, hlavne keď uz máte hypo a platíte si vlastné bývanie.
@januska12323 ostatne nutne vydavky su 300€. Takze teda finalne cislo je 1500
@anonym_autor ale dobre no
1800
nech je 300 byt ( teda vy asi menej kedze mate hypo)
nech je 600 strava ( luxus pre 3 osoby)
benzin mobil 200 euro ( neviem kolko jazdite km)
vylety 100 ( my chodime do lesa a nikam inam, obcas zamky)
oblecko 100 ( nekupoujem kazdy mesiac)
kozmetika 100 ( do 30 eur max ja)
tak aj pri takomto luxuse stale vies odlozit bokom. aspon 400 euro.
za mna by som odlozila v pohode aj o 200-300 euro viac. ale to som ja, takze ak chces odpoved ja viem dat z 1800 bokom aj 600 v pohode.- 700.
( nepisem o zuboch,o servise, o necakanych inych vydavkoch samozrejme)
@nyusika ja sa pytam niekoho, kto je na tom podobne ako my. 2+2, a cca podobny prijem…
@anonym_autor a odkiaľ mame vedieť akú máte hypo? Ty si vtipná s takouto otázkou
@anonym_autor ale dobre no
1800
nech je 300 byt ( teda vy asi menej kedze mate hypo)
nech je 600 strava ( luxus pre 3 osoby)
benzin mobil 200 euro ( neviem kolko jazdite km)
vylety 100 ( my chodime do lesa a nikam inam, obcas zamky)
oblecko 100 ( nekupoujem kazdy mesiac)
kozmetika 100 ( do 30 eur max ja)
tak aj pri takomto luxuse stale vies odlozit bokom. aspon 400 euro.
za mna by som odlozila v pohode aj o 200-300 euro viac. ale to som ja, takze ak chces odpoved ja viem dat z 1800 bokom aj 600 v pohode.- 700.
( nepisem o zuboch,o servise, o necakanych inych vydavkoch samozrejme)
@balerina2025 minimalne 500€ by z mojej strany slo odlozit
Mne je maximálne čudne keď trojčlenná rodina má mesačne výdavky 300€. Veď to nie je ani na plnohodnotnú stravu a kde je drogéria, kozmetika, lieky, energie, pohonné hmoty..Každopadne, asi niekde robím chybu.
Tak to je fakt nemozne povedat. pozri si vypis za posledne mesiace, ake mas asi bezne vydavky a na co. A potom uvidis kde mozes usetrit
Citajte s porozumenim. Hypoteka je uz mimo tych 1800€. 300€ su dalsie fixne vydavky, ktore mesacne musime zaplatit. Nie jedlo a drogeria omg…
ved odložte každy mesiac tolko kolko viete
my odkladáme od 500-1200€ zaleži aký je mesiac
Citajte s porozumenim. Hypoteka je uz mimo tych 1800€. 300€ su dalsie fixne vydavky, ktore mesacne musime zaplatit. Nie jedlo a drogeria omg…
@anonym_autor ty čítaj, čo ti tu píšu ostatné ženy. Neviem, si hlúpa alebo sa len robíš? Veď odrataj všetky nutné polozky, tam patrí aj jedlo a drogeria (vy doma nejete a neupratujete, neumývate seba a riady?), potom napíš koľko ti ostane. A z toho sa treba odraziť, že koľko sa dá ušetriť. Mne by si musela poslať ešte tak 1500€, aby sme pokryli mesačne výdavky. Tak čo čakáš za odpovede, keď sama nenapíšeš žiadne podstatné info.
@anonym_autor paušál, internet, tankovanie, plienky...To nie sú nutné výdavky každý mesiac?

To si musis ozaj napisat vsetky povinne vydaje. Proste platby co ist musia. Tak nakup-strava drogeria. Pripadne lieky.
Vyclenit si ci uz napr na oblecenie (to sa zas nekupuje denne, pripadne nejaky dar ak ma niekto sviatok). A fakt co ti ostane. Neviem. Niekto by dokazal 200€. Niekto mozno aj 500€. Ide o to ci setris lebo chces alebo musis- aj na ukor stravy alebo cohokolvek.....