Koľko detí zvládnete živiť z platu?
Ahojte s manželom zarábame 2500 eur, z toho mame náklady 500 eur na jedlo a 190 eur inkaso, manžel ma vo svojej starostlivosti 14 mesačnú dcérku z predchádzajúceho vzťahu ktorá žije s nami ..chceli by sme veľkú rodinku aspoň 3-4 deti tak by som chcela vedieť ako to mate vy s financiami co mate viac detičiek
@judit47
@vyrovnanaosoba výživné sa ešte rieši keďže ex od neho ušla a nechala mu dieťa takže výživné nemáme ešte žiadne
To mate potom vyšší príjem momentálne, ešte 2 roky, potom sa vám zase zníži príjem skrz materskú, jedine, ze sestra bude zase na MD. A tak par rokov, kým sa vám splní sen byť veľká rodina. Čiže nepočítaj 2500e, lebo pri toľkých deťoch asi nebudeš tak skoro v práci. Keď sa im chceš aj venovať, nie len na HO byť
@sasa1310 ja robím v škôlke dohodla som si len ranné služby takže od 6:00 do 13:00 robím a to už ma čaka sestra s nou pred škôlkou
Ex od neho ušla a nechala mu dieťa a on hneď išiel k tebe?
@vyrovnanaosoba stalo sa to keď malá mala 2 mesiace ja som sa s nim zoznámila a pomáhala mu s dcérkou a tak sme ostali spolu 🙂
ved kludne chodte do prveho dietata a potom uvidite, najlepsie uz teraz aby medzi detmi nebol velky rozdiel. Kazdy zije inac, niekto dava peniaze na kbalitne jedlo, niekto na handry, niekto na kozmetiku, ini na uzivanie a zazitky, no kazdy je iny. Takze sama budes vediet, ze na kolko deti sa citis po psychickej a fyzickej stranke. Psychickej preto, lebo az ked pridu deti, budes vediet co to obnasa, jedno je ok, ale s dvomi a viac prichadzaju aj ine problemy. Kazdopadne drzim palce, sama budes vediet ako co. Tu ti neporadia kedze kazdy zije inac a kazdy ma ine naroky a moznosti. Tiez zalezi ci mate nejaku pomoc od rodiny, ci uz pomoc s detmi alebo financnu.
@mandzula mam 4 izbový byt po rodičoch takže dve detské izby
a kde býval doteraz?
@kluska asi áno je to najlepší spôsob len som chcela vedieť ci sú tu rodiny ktoré majú viac detí a majú takýto prijem aby som aspoň niečo vedela 🙂
Mala 2m a ma 14m.kde bol doteraz?
To kebyze mame, tak chodim kazdy mesiac na dovolenky :D my sme styria a mame 1000 :D
Ja mam 3 deti ma mame zostatok toľko, čo vám zostáva po zaplatení všetkého. Mame oveľa vyššie výdavky aj na bývanie, aj iné šeky a povinne platby, ale zostáva nám po odratani všetkého to, čo vám.
My máme s manželom príjem okolo 2000-2100€ a mame 3 deti. Naše mesačne výdavky sú cca 600€ +200€ cestovné (deti do školy a manžel do práce). Ja necestujem. Na stravu nám treba pre 5 mesačne cca 700€. Takže vy to určite zvládnete
@x_mery_x jeeeej ďakujem za názor 🙂
@moniikka ďakujem za názor 🙂
Autorka: mňa by na Tvojom mieste viac ako peniaze trápilo to, že Tvoj manžel bol pred rokom ešte s inou manželkou (partnerkou), ktorá od neho ušla (ktovie prečo) a teraz si už druhou manželkou ide opäť zakladať rodinu....
Čo sa týka financií, tak ako prvé by som riešila odmenu pre sestru, ktorá určite nie je celý rok na materskej dovolenke (lebo tá trvá kratšie), čiže má len rodičovský príspevok.
Ja by som manžela nepustila do práve bez poistky
Je blbosť riešiť teraz čo by bolo, ak by bolo.. Ty môžeš mať plán mať veľkú rodinu a život to zariadi úplne inak.. Ešte si ani neotehotnela, tak neplánuj viac detí, uvidíš či sa ti podarí otehotnieť, aké bude tehotenstvo, pôrod a všetko potom ďalej.. V podstate, hneď sa staneš dvojmama, keďže jedno dieťa už doma máte, aj to maličké. A od toho sa potom odvíja všetko ostatné, ako budete žiť, ako to budete zvládať finančne a aj inak.. Za mňa.. Neviem, či by som teraz riešila tieto veci.. Našla si si chlapa, čo má malé dieťa.. Čiže už si mu mamou, keďže inú mamu nepozná.. Na to by som sa zamerala, vybavila výživné, utužovala vzťah, zistila, koľko času, peňazí a všetko to obnáša a až potom sa zamerala na ďalšie dieťa.. Dnes máš taký rozpočet, o mesiac už nemusíš.. Ale každopádne ti držím palce, aby ti všetko vyšlo ako chceš
a kde býval doteraz s tou malou?
Ake ste vsetky zvedaveeee :D detektivka ;D
K otazke.. mate krasny prijem,ale teraz sa na takyto nepozeraj. Pozeraj sa na manzelov prijem a tvoj rodicak (nie matersku,kedze je len pol roka) . Ze teda ako to date. Ak uz tazsie, šporila by som,aby som na to obdobie rodičaku mala kazdy mesiac napr plus 200e k rodicaku aby sme zili fajn. Potom ked uz budes pracovat,to date lahko.
My mame teraz situaciu inu ale boli casy, ked sme mali 1 dieta a prijem asi spolu 1500 e, uver a bolo to nesmieeerne tazke (ten rodicak....). Uz by som neuvazene tak nekonala..
Mať viac detí nie je ani tak o tom, koľko to stojí (ak nejde o nejaké extrémy), ale že im rodičia musia venovať viac času, a teda si odriekať rôzne zábavky a pod.

to keď jeho dieťa teraz "vychováva" tvoja sestra, tak radšej majte len 1 svoje.