icon

Koľko detí zvládnete živiť z platu?

15. máj 2024

Ahojte s manželom zarábame 2500 eur, z toho mame náklady 500 eur na jedlo a 190 eur inkaso, manžel ma vo svojej starostlivosti 14 mesačnú dcérku z predchádzajúceho vzťahu ktorá žije s nami ..chceli by sme veľkú rodinku aspoň 3-4 deti tak by som chcela vedieť ako to mate vy s financiami co mate viac detičiek

Strana
z3
jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
zltalienka
16. máj 2024

@x_mery_x rozmýšľam ako je možné, že máte "len" 1000€? V profile máš 2 malé deti, teoreticky by si ešte mala mať materskú. Ale dajme tomu že si nemala nárok, takže poberáš rodičovský 370€. Rodinné prídavky spolu 120€. Manžel aj keby mal minimálnu mzdu, tak by mal mať čistý príjem spolu s daňovým bonusom 744€. Spolu je to viac ako 1000€. Hmmm.....

nelka93
16. máj 2024

My mame príjem cez 2500, ale dosť vysoké náklady a povinné platby. Keby ja ostanem na rodičovskej tak nám to vyjde ltt a museli by sme fakt priskrtit. Čiže závisí aké máš nároky. Ci chceš chodiť na výlety a exotické dovolenky, alebo si ochotná sa ich zriecť a mat povedzme tie 4 deti.

x_mery_x
16. máj 2024

@tiezjedna mame hypoteku na dom a vsetko okolo toho si platime sami, rodicia nam nosia hygienu, obcas nakup.

x_mery_x
16. máj 2024

@zltalienka rodicak je cca 340€, ano teraz je to trochu viac okolo tisic neviem presne, nedisponujem s peniazmi, vyse roka sme ani to nemali.

tiezjedna
16. máj 2024

@x_mery_x jak akože nedisponuješ s peniazmi??? To som nepochopila. Inak s hypotékou na krku to musí byť veľmi skromný život

x_mery_x
16. máj 2024

@tiezjedna je to v pohode, ale tak nejde tu o mna, ja som reagovala na prispevok, ze da sa a kebyze mame tolko penazi, tak minimalne tisicku by som vedela odlozit kazdy mesiac.

sasa1310
16. máj 2024

@x_mery_x to nie je život a prepáč, ale vychovávať a financovať vase deti by ste mali vy sami dvaja. A nie, že vaši rodičia vám robia nákupy.

zltalienka
16. máj 2024

@tiezjedna
@sasa1310
@x_mery_x ako teoreticky 200€ hypotéka, 150€ inkaso, 400€ strava+drogéria, mobily, net, tv, poistky spolu 100€, PHM 75€ spolu 920€, ale ešte potrebujete oblečenie, obuv, čokoľvek do domácnosti.... veľmi natesno to je. Nebodaj sa niečo pokazí a treba urgent riešiť/kupovať.

matabeca
18. máj 2024

Je veľmi vzácne v dnešnej dobe túžiť po veľkej rodine. Určite sa toho nebojte. Stať sa môže hocičo, hocikedy (hypoteticky). To by človek nevyšiel ani z domu pri takomto zmýšľaní. My máme tri deti, bývame v RD blízko hlavného mesta. Nie sme milionári, žijeme normálny život , deťom nič nechýba. Nekupujeme všetko, na čo si zmyslia, peniaze sa míňajú uvážene. Učíme deti zodpovednosti. Deti robia šťastnými milujúci rodičia a čas, ktorý im venujeme, dobrí priatelia, pomoc druhým. Materiálne veci ich potešia, no väčšinou len na chvíľku 😊 Nemôžeme na všetko pozerať len cez peniaze, veď pozrite, ako to vo svete vyzerá. Aj keď sú pre život nevyhnutné, samozrejme. No myslím, že sa im venuje až príliš veľa pozornosti. Len si spomeňme, koľko detí vychovali naše babky a v akej chudobe. Môj ocko pochádza z 13tich detí a je najlepší na svete😁💓

Strana
z3