Koľko eur míňate na nákup potravín?
Zaujima ma kolko eur najviac zvyknete platit pri nakupe potravin? Je jedno kolko clenov ma vasa rodina, aj ako sa stravujete. Kludne anonymne.
@anonym_autor maximálne 500eur za mesiac aj s drogériou
My ako kedy. Niekedy máme také dni/týždne, že chodíme v rámci prechádzky do obchodu každý deň. Vtedy platíme málo a inokedy ideme menej často do obchodu a to sú nákupy samozrejme väčšie. Väčší prehľad mám na mesačnej báze. je to takých 700 - 800€. A ty, autorka, koľko?
sme dvaja a veru 100 eur na víkend treba už pomaly.Na mesiac ani nehovorím
@anonym_autor dnes ráno chlieb v pekárni Topec veľký 1.75 euro. Včera manžel v Lidli asi 18 euro a u mäsiara tiež 18 euro. Najdrahší nákup v potravinách ma stál asi 60 euro. Nekupujeme alkohol, cigarety, sladené vody len výnimočne, keď čakáme návštevu. Dosť pečiem aj kysnuté, aj chleba si niekedy upečiem. Dnes nestíham, ideme na posedenie, pečiem pagáče. Inak mesačne na stravu a drogériu asi 350 euro dvaja dospelí. Psie granule nerátam, má veterinárnu diétu, musíme kupovať zvlášť. Nevyhadzujeme, berieme si obedy do práce a varím podľa stavu v chladničke, mrazničke a čo je v akcii.
@anonym_autor podľa toho, či len dokupujem drobnosti na raňajky, či veľký nákup na týždeň- dva. Bežné raňajky plus niečo naviac 15-20 €, veľký nákup plus glupotky 80-120 €. Mesačne na potraviny cca 500 €. Muž si napríklad teraz pred pár dňami kúpil dron za 950 € 🫣. Čiže občas aj také glupotky sa kupia. Ja som si topánky kúpila, na darček sme dali peniaze na oslavu......V lete zvykneme cestou domov kúpiť krabicu nanukov, mäsko na gril.
@anonym_autor Nenakupujem denne, sme v podstate už 4 dospelí, no málokedy nakúpim za viac než 50 Eur jednorazovo.
Veľký nákup 1x za mesiac naposledy v novembri 120€cca samozrejme základné potraviny ako mlieko, mäso ryža, cestoviny, maslo, olej atď atď. Syry ovocie zelenina aj nejaké sladkosti atď. Potom bežne dokupejeme podľa potreby pečivo ovocie, zelenina šunka a také. Varim 2-3x za týždeň na viac dní. Bežne v mrazničke mam aj nejaké pečivo, mraz zeleninu, hranolky mäso a pod. Mesačne to presne neviem ale je to niečo okolo 400€ podľa toho či a koľko dokupim základné potraviny napr sú mesiace keď cestoviny kúpim a potom aj 2-3mesiace nie.

@anonym_autor dnes som bola dvakrát na nákupe a stovka tam ostala ,sme dvaja a kupovala som na víkend jedlo ,aj keď nič extra ,ale bol tam losos a 10€kura ,aj tak nechapem aké drahé je všetko